Sanningen om soda

rus (kolsyrade drycker) är verkligen populär över hela världen. På vissa områden, som i US, kostar det faktiskt mindre än vatten!

De flesta konsumenterna vet inte, läsk är faktiskt innehöll. I den här artikeln kommer du att lära dig om anslutningarna i duschen du gillar att dricka med dina måltider. Varning: fter att ha läst det här kanske du inte vill dricka det längre!

Hur görs soda?

 De innehåller raffinerat socker, smakämnen, artificiella färgämnen (dessa tre läkemedel står för 90% av flaskan), liksom karamell, koffein, tillsatser och konserveringsmedel som härrör från tjära (ja, du läste rätt).

Sammansättningen av Cola är till exempel gjord med syror, främst kol och erythorbat. amnen låter så fruktansvärt som de faktiskt är. Detta är något du sätter i din kropp och ger till din familj!

ågra av de ovanliga användningsområdena för cola gör att du inser hur skadlig det är för din hälsa. De innefattar:

engöring av badrummet

 llt du behöver göra är att lägga en del av denna dryck i toalettskålen och låt det sitta i några sekunder. nvänd en pensel för att låta den skina!

Ta bort korrosion

Mekanik använd denna dryck för att ta bort rost från batteripolerna. Häll lite och låt det fungera i 30 minuter.

Ta bort rost

 Försök använda något rostigt, som en cykel eller spik.

Tvätta ut oljefläckar

n annan sak mekaniker använder ljud. är kläderna slösas med motorolja, lägg dem i en behållare med några liter soda. Låt det fungera i tre timmar och skölj med vatten. De kommer att se ut som om de är nya!

Glasrengöring

ndera i husets bil eller fönster. Häll lite i din handflata och sprid den på glaset och ta sedan bort den med en ren fuktig trasa.

Vad innehåller mer läsk?

Ja, det finns fortfarande fler dolda överraskningar och hemligheter att avslöja. Är du redo? Du kommer att bli förvånad! så när det kommer in i kroppen "har det på sitt eget sätt" med magen och levern. Det är orsaken till många problem och sjukdomar i matsmältningssystemet, lever och tarmar. n tyst fiende som många inte vet är verkligen farlig.

Flera studier har visat att denna syra är cancerframkallande och härrör från petroleum. I kombination med stora mängder socker och koffein orsakar det:

 • 
 • Förändringar i nervsystemet: Människor som dricker läsk är mer nervösa än andra.
 • Hormonala obalanser: ttack på det endokrina systemet, till exempel.
 • 
 • Försvaga benet: stjäl kalcium från kroppen.
 • Viktökning: Den höga mängden socker de innehåller (även ljusbruna och kalorier med låg kalori) gör att du äter mer mat.
 • Sänker immunförsvaret: Du kommer sannolikt att drabbas av sjukdomar orsakade av virus och bakterier på grund av ett försvagat immunförsvar.
 • Ökar allergierna.
 • 
 • Gör mat i magen: Dricka soda med mat påverkar negativt matsmältningen.
 • Överdriven produktion av ättiksyra och alkohol: Detta gör att levern fungerar hårdare, som om du hade konsumerat en alkoholhaltig dryck. Det orsakar mycket skada.
 • 

Varför dricker vi läsk om det är så illa för vår hälsa?

För det första, för att vi inte vet bättre. Samma sak gäller med maten vi äter varje dag, oavsett om det är take-away eller halvfabrikat vi fixar hemma. Om folk kände till de negativa konsekvenserna av att dricka dessa drycker, skulle de omedelbart sluta köpa dem, och kanske skulle produktionen sluta. Åtminstone kan vi börja med oss ??själva genom att inte konsumera dessa skadliga drycker och inte erbjuda dem till våra nära och kära. För det andra, eftersom de är så beroendeframkallande, köps läsk och behandlas som om det är vatten eller något bra att dela. arn är de första som ber sina föräldrar att köpa en flaska i affären eller när de äter ute. För det tredje, eftersom annonserna vi ser i media, dricker det vissa duschar som "att vara trendiga" som "njuta av en eftermiddag med vänner" eller "vara lycklig med familjen". Och det här är bara inte sant. Det finns en stor debatt om produktion och kommersialisering av dessa drycker.

Företagen växer rika genom att förvärra sina kunders hälsa

(vilket till exempel sker med tobaksindustrin, en av de viktigaste i världen). n mycket intressant studie visar effekterna av den berömda drycken med den röda etiketten och vita bokstäver på människokroppen efter att ha druckit den. Vill du veta vad de är?

10 minuter -

ervsystemet väckas plötsligt på grund av koffein och socker som har introducerats i kroppen.

 • ivån av insulin i blodet ökar och levern börjar byta socker till fett.
 • leverna expanderar, blodtrycket ökar, levern släpper ut mer insulin och receptorerna som är ansvariga för att vi blir trötta blockeras.
 • Hormondopaminen, som är ansvarig för att vara en "belöningssystem" hjärna, ökar. Detsamma gäller för dem som använder heroin.
 • ivån av kalcium eliminerad genom urin ökar eftersom fosforsyra i alkoholfria drycker binder med vissa näringsämnen, vilket gör att de elimineras från kroppen.Denna process leder också till förlust av magnesium och zink.
 • ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar