Saker att undvika om du lider av högt blodtryck

 en mycket vanlig sjukdom som orsakas av flera faktorer, bland annat , genetik, dåliga matvanor, ha en stillasittande livsstil och mer. Denna sjukdom kan leda till allvarliga hälsoproblem som är starkt förknippade med hjärt-kärlsjukdom. Det är därför människor som har högt blodtryck ska börja leva ett hälsosammare livsstil som hjälper dem att kontrollera problemet innan det börjar påverka deras hälsa på allvar.

 Det finns naturligtvis andra vanor som spelar in, men effekten av en bra eller dålig diet återspeglas i samma . Idag kommer vi att fokusera på att ge dig information om 

mat du bör undvika om du lider av högt blodtryck

Som vi sagt tidigare, är maten en av de mest inflytelserika faktorerna när det gäller tillståndet för blodtrycks vår. 

Kött och korvar

Kött och korv är  , som är skadligt för hälsan hos blodkärlen och  allmänhet. Det är bäst att välja magert kött som kyckling eller kalkon (båda utan hud), kanin, kalvkött och så vidare.

Oster

De flesta ostar har en hög natriumhalt, vilket medför en ökning av blodtrycket. ftersom det ökar mängden vätska som behålls i kroppen, stiger blodtrycket. n bra ersättning för traditionella ostar är en variation utan tillsatt natrium, eftersom det nu är lätt att hitta i de flesta livsmedelsbutiker. Snacks

De flesta snacksen innehåller vanligen mycket natrium och

fett som är dåliga för din kropp. Undvik att äta stekt mat, saltade nötter, potatisflis, pommes frites, saltpinnar och andra liknande tilltugg. Smör och margarin

Smör och margarin används vanligtvis för att laga mat eller serveras med mat. De har emellertid ett högt innehåll av natrium och fett som påverkar blodkärlens hälsa. Du kan minska intaget av dessa produkter till små mängder, eller du kan välja att använda olivolja som ett alternativ till dem.

Undvik att äta torkat eller saltat kött.

Du bör undvika att äta dehydratiserat kött och andra produkter som finns i butikerna.Dessa livsmedel har vanligtvis ett mycket högt innehåll av natrium, vilket betyder att de håller sig bra under lång tid.

Sallader och såser

Såser och salladsdressingar som majonnäs, ketchup, tusen ö och liknande har ett högt innehåll av natrium, som vi redan vet att påverka blodkärlens hälsa. I stället för att använda dessa, gör ett hemlagat förband som har lågt natrium- och fettinnehåll.

Svart te

Denna typ av te har en hög koffeinhalt,

och rekommenderas inte för personer med högt blodtryck eftersom det stimulerar produktionen av adrenalin och kortisol, vilket ökar blodtrycket. niseed

Te med anisfrön kan dramatiskt öka blodtrycket och det kan till och med orsaka hjärtattack i extrema fall.

ndra vanor du borde undvika ...

Drick inte alkohol.

  •  bara ett glas eller två med vin om dagen  Inte leva ett stillasittande liv.
  • tt inte få tillräckligt med träning kan leda till allvarliga hälsoproblem, inklusive högt blodtryck. Fetma och höga nivåer av dåligt kolesterol kommer också att påskynda utvecklingen av denna sjukdom. Det är viktigt att äta hälsosamt, få tillräckligt med träning, drick vatten, minska stress och kolla regelbundet din läkare. Undvik koffein.
  • Forskning pågår för att ta reda på exakt hur koffein påverkar blodtrycket. Men även om det finns bevis på att koffein kan öka blodtrycket precis när du får det i dig är det inte känt om effekten är varaktig eller bara tillfällig. Om du lider av högt blodtryck är det dock bäst att undvika eller skära ner på mat och drycker som innehåller koffein.

    ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar