Saker du bör aldrig säga till någon som lider av depression

 Ibland är det frestande att avstå från den personen istället för att riskera att säga eller göra något som kan förvärra situationen.

Gör inte så här: din  eller relativ lever med denna sjukdom behöver din hjälp mer än någonsin.

Du måste komma ihåg att några av de mest meningsfulla meningarna kan ha en annan betydelse för någon som lider av depression. Det sista som en person i den här situationen behöver är att känna sig som om deras känslomässiga tillstånd är missförstått. 

"Varför kan du inte bara vara lycklig?"

Depression gör en person har en förvrängd bild av världen,

 lycka kan vara läskigt och få dem att känna att sakerna är ännu mer hopplösa om de inte ser det vid den tiden. Det finns ingen snabb lösning för depression, och insistera på eller förvänta sig en plötslig skift kan förbättra känslor av modlöshet och misslyckande.

Se också:

Caress näring hjärtat 

Vissa är rädda för att be om hjälp på grund av stigma ofta förknippas med psykisk sjukdom. De kanske inte vill avslöja hur de känner för att vi bor i en kultur där endast de som är mycket produktiva värderas.

Medicin kan vara en viktig orsak till stress på grund av förutbestämda åsikter eller uppfattningar om missbruk eller biverkningar. llt detta kombineras för att skapa en allmän rädsla för att förändra den grundläggande psyken eller förlora sig själv.

Det är okej att nämna möjligheten att gå igenom terapi, men du får aldrig tvinga någon att följa den här vägen.

För det mesta tar det bara tid innan de är villiga att ta det steget. 

Människor som inte är deprimerade inte upplever en minskning av deras fysiska eller psykiska energier, men dessa två symptom är mycket vanliga hos patienter som lider av depression.

Du kan ha de bästa avsikter när du berättar någon som är deprimerad att de måste stå upp och göra något för att få dem att må bättre, om att gå ut, resor, eller försöka ha lite kul.

Även om detta är förståeligt, kan det leda till en viss förtvivlan för alla som lider av depression.

Ingen vill övervinna dessa känslor mer än de gör, men de vet inte hur.

Deras humör, 

och beteende står utanför deras kontroll, och ännu mer om de har en svår depression.  Ingen vill jämföras med de svältande barn som bor i en krigszon eller människor som lever med slutstadiet av en sjukdom. Varför skulle du tvinga en deprimerad person att tänka på det? Tror du verkligen att det skulle få dem att må bättre?

Personer som lider av depression har ofta tankar som blir psykotiska eller är förvirrande

. är du insisterar på att använda dem som ett exempel mot andras liv, kommer de vanligtvis att känna sig ännu värre.

Även om du mår bra, kommer du inte att uppnå någonting genom att säga detta till dem. 

är detta villkor inte den sortens sak som försvinner över en natt. Den typen av falska förväntningar kommer bara att motverka någon ytterligare från depression. ndast personer som har upplevt depression vet verkligen hur djupt denna smärta, lidande och hopplöshet kan vara.

Med rätt medicinsk tillvägagångssätt är det möjligt att övervinna depression, men det tar tid. tt säga den här typen av saker gör dem bara mer obekväma och förlamade.

"Du gjorde detta till dig själv"

Människor

domare

hela tiden, vilket kan vara ett allvarligt misstag när du förlita sig enbart på dina personliga värderingar, brist på information eller okunskap om ämnet i allmänhet .  Man trodde att detta villkor var ett straff för dem som bryter mot Guds lagar. Och det finns fortfarande människor som när de talar om depression, hänvisar till frågor som rör

synd och straff.

Denna inställning har dramatiskt negativa konsekvenser, som bara förvärrar tillståndet hos den person som lider av depression. 

Det är svårt att vara runt någon med depression. Deras låga energi och dystra atmosfär kan "dra dig ner" och många människor vänder sig instinktivt bort. Ibland kommer till

den punkt där de öppet uttrycka hur oroliga de har varit på grund av en person med depression

Ja, deras humör inte förbättra ditt humör, det är ingen tvekan. Men för att säga något som någon som lider av depression får dem att känna sig ensamma och bara ökar deras negativa känslor. Det bästa sättet du kan hjälpa är genom att vara stödjande och göra allt du kan för att hitta rätt resurser för att lösa detta problem.

Läs

Farorna med undertryckta känslor

Depression är ett allvarligt problem ej, depression inte är rent psykologiskt, och inte heller är det en viss tid där det kan botas. Det behöver inte ens vara en exakt anledning till det.

Slutligen

det är att vara deprimerad för att stoppa att kunna se meningen med livet

på grund av en miljon olika faktorer: familjeproblem, död någon du älskade, att missta sig på jobbet , och mer.  att man har depression för att möta en daglig kamp för att överleva.

Tänk på detta när du hör dessa ord, för nu vet du att de inte hjälper någon som lider av denna sjukdom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar