Denna teknik kan upptäcka magcancer på bara två timmar

Magecancer är den femte vanligaste maligna tumören i världen. Även om experter inte vet vad som orsakar denna typ av cancer, vet de att nyckeln till att bekämpa den effektivt är att kunna upptäcka det i sina tidiga skeden.

Det mest komplexa med denna sjukdom är att patienter initialt visar Sådana symptom inkluderar: trötthet, känsla av magont och magbesvär.

Denna typ av cancer når emellertid ett avancerat stadium när patienten har upplevt oförklarlig viktminskning behöver de mer aggressiva tekniker för att bekämpa cancerceller. n grupp unga läkare från Mexiko, Grekland och Chile skapade en biomarketer som kan hjälpa till att upptäcka magcancer i sina tidiga skeden.

Denna teknik kräver endast ett blodprov och väntar på två timmar

för att diagnostisera en patient i de tidiga stadierna av magkreft. Detta är något som uppenbarligen kommer att öka livet för de drabbade patienterna. Det här är en positiv nyhet som vi vill dela med dig.

Magskräft och behovet av tidig diagnos

Magskräft är inte lika vanlig eller lika aggressiv som lungcancer. Men

varje år diagnostiseras 1 miljon människor med gastrisk cancer. 

Denna typ av tumör är särskilt vanligt i länder i Stilla havet. Vidare är gastrisk cancer ofta associerad med tobak. n annan faktor som bör betraktas som

är en orsak till detta tillstånd: helicobacter pylori bakterier. Trots att de finns närvarande i många människors magefoder kan dessa bakterier kombineras med andra faktorer, vilket kan leda till cancerceller.

 • Helicobacter pylori
 • är alltid en prekursor av denna typ av cancer när en person har en viss gen, Cag, som är associerad med cytotoxin. Därför kan vi dra slutsatsen att sannolikheten att drabbas av magcancer beror på en subtil kombination av vår

liv Magecancer är något väldigt svårt att förhindra. Men experter säger att överlevnadsfrekvensen för denna typ av cancer är 90% om den diagnostiseras i sina tidiga skeden.

Det är därför den senaste utvecklingen i att upptäcka detta tillstånd i sina tidiga skeden är goda nyheter. 

Den chilenska ingenjören lejandro Tocigl den grekiska vetenskapsmannen Foteini Christodoulou och den mexikanska elektronikingenjör Jorge Soto är skaparen av biomarkörer.

Dessa unga forskare utvecklade biomarkören för att diagnostisera eller utesluta gastrisk cancer hos patienter. Förfarandet kräver bara ett enkelt blodprov.

Deras arbete presenterades i Singularity University-programmet, finansierat av Google och S. Syftet med detta initiativ är att svara på olika medicinska och sociala behov.

 • Studien och utvecklingen av denna biomarkör är resultatet av ett treårigt projekt som genomförs av University of California, San Francisco (UCSF).
 • Flera droppar blod kan rädda liv
 • tt nytt sätt att upptäcka magkreft är i övertid.

Detta beror på att specialister för närvarande diagnostiserar patienter som uppvisar symptom som de kan drabbas av detta tillstånd under mötena, och patienter måste vänta ett tag innan de får resultaten. Dessutom utför specialister enligt dessa avtal förfaranden som endoskopier eller andra tester som är lika komplexa, invasiva och dyra.

Så enkelt som

att lägga till denna biomarkör till ett rutint blodprov

 • kan leda till tidig diagnos av magcancer. Denna diagnos kan inträffa även innan patienten har några negativa symtom. Denna maskin har förmågan att dechiffrera de molekyler som är förknippade med cancer
 • i patientens blod. Vidare kan Miroculus diagnostisera på bara två timmar. Denna maskin är enkel, säker och effektiv. Förhoppningsvis kommer maskinen att vara tillgänglig i andra länder senast 2018. Med tanke på de goda resultaten som denna maskin producerar hoppas många specialister att lägga till några förbättringar. Detta är så att Miroculus också kan upptäcka andra typer av cancer och sjukdom.
 • Sammanfattningsvis används denna biomarkör i kombination med en Miroculus som ett billigt sätt att diagnostisera cancer. Det kan också minska kostnaden för andra test. Dessutom erbjuder den också en tidigare och effektivare diagnos. Men som vi redan har påpekat kommer det att vara
 • inte tillgängligt förrän 2018.
 • Vi kan inte betona nog hur viktigt det är att besöka din läkare om du upplever en negativ förändring i din kropp. Detta hjälper till med tidig upptäckt av cancer och andra typer av sjukdomar. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar