Så att du alltid har bra andliga

tt få saker är lika obekvämt som att göra en konversation med dålig andedräkt. Om du är den person som lider av dålig andedräkt, eller dålig andedräkt som det heter på fackspråk, vet du hur förödmjukande det än må vara. Kanske har du provat tuggummi före ansikte mot ansikte utan lycka till. Om den dåliga anden är ett beständigt problem för dig, läs dagens artikel. Det har råd med hur du alltid kan ha ett gott andetag.

nvändning tandtråd varje dag

borsta tänderna regelbundet är en vanlig del av de flesta människors dagliga rutin, men inte alla använder tandtråd. Om du inte använder en tandkabel, kommer matstycken att hålla sig mellan dina tänder. itarna matar bakterierna som lever i munnen. Detta förvärrar den dåliga andan, som är svår att kämpa med bara en tandborste, tandkräm och munsköljning.

Glöm inte tungan när du borstar tänderna. Skjut det för att förhindra att det byggs upp plack.

Öka intaget av vatten

Många människor är inte medvetna om det, men dehydrering är en av huvudorsakerna till dåligt andetag. Drick minst två liter vatten per dag för att bibehålla gott andetag. Vatten tar bort bakterier från munnen, och om du inte dricker tillräckligt ofta, kommer bakterierna att multiplicera snabbt.

är du dricker mer vatten, producerar det också mer saliv. Det här är bra eftersom saliv hjälper till att döda bakterierna. Dessutom kommer syrgasrik saliv göra det svårare för bakterier att överleva.

Ät mat rik på zink

Vill du säga att du har en hälsosam och varierad kost? Tänk noggrant Kanske är det inte så hälsosamt som det borde vara. tt äta rätt mängd och rätt typ av mat, som nötter, organiskt kött, frön och kakao, kan främja god hälsa eftersom de innehåller zink. Det förhindrar tillväxten av bakterier i munnen. Orala hygienprodukter innehåller vanligtvis zink.

Glöm inte probiotika

n väl fungerande matsmältning kommer över tiden att eliminera toxinerna. Genom att inkludera probiotika i din dagliga kost kan du undvika detta förödmjukande problem. Det bästa alternativet är naturliga probiotika, som finns i mat som ost och yoghurt.

Om du är laktosintolerant kan du ta probiotikatillskott som finns i hälsokostaffären.

Har en varierad kost

n diet med låga kolhydrater, fett och protein gör det lättare att upprätthålla gott andetag. Livsmedel som sparris innehåller ketoner som kan förbli i munnen och orsaka dålig andedräkt. Se till att din kost innehåller:

  • roccoli
  • Morötter
  • Mint
  • Äpplen
  • Selleri

Frukt och grönsaker med ett krispigt konsistens är också bra alternativ eftersom de rena tänder och tunga naturligt när du äter dem

Sluta röka

ökning gör inte bara tänderna gula och torkar ut munnen - det orsakar dåligt andetag.  Kom ihåg: Utan tillräckligt med saliv blommar det med bakterier i munnen.

Följande enkla tips hjälper dig mycket för att bibehålla gott andetag, men glöm inte att söka tandläkaren en gång i taget !

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar