Förstör detta ditt immunförsvar

tt försvagat immunförsvar kan ge dig obehag och göra dig mottaglig för sjukdom. Men vet du vad som förstör ett immunförsvar? Ta reda på i den här artikeln och följ vad som försvagar kroppens försvar.

Vad är immunförsvaret?

. Tänk dig en massa dörrmän utanför en nattklubb som släpper eller nekar inresa baserat på människornas egenskaper. Vi kan inte leva utan ett immunförsvar för att skydda oss mot virus,  och svampar som annars skulle ha invaderat kroppen.

Immunsystemet är också ansvarigt för att förebygga sjukdomar sprida sig om de passerar de första barriärerna . Så här skyddar kroppen mot infektioner genom att neutralisera och eliminera skadliga mikroorganismer.

Vad händer om immunsystemet inte fungerar ordentligt?

Du kan nog gissa svaret. Du kommer att vara mer benägna att bli sjuka eller utveckla en infektion, såsom sker i HIV-patienter

Dessa patienter har en riktigt svagt immunförsvar (eftersom sjukdomen förstör försvar), och det är av denna anledning att en enkel förkylning kan vara dödlig. ortsett från denna hemska situation vet vi att ett 

är kroppens försvar inte fungerar ordentligt, är vi inte så resistenta mot skadliga mikroorganismer. Detta leder till många negativa konsekvenser, till exempel utveckling av kroniska eller långvariga sjukdomar, återkommande sjukdomar eller hälsoproblem.

Inte bara är det mer troligt att en förkylning eller influensa, är det också mer sannolikt med mer allvarliga problem som urinvägarna, njur- eller lever infektioner, artrit, mänskliga papilomavirus (HPV), hudproblem, nagelsvamp, etc. .

Vad försvagar immunsystemet?

Vi kan dela orsakerna till ett svagt immunförsvar i tre grupper: näring, känslor och aktiviteter.

äring

"Du är vad du äter" är ett mycket vanligt ordspråk. I detta fall kan vi ändra det lite och säga: "Säg mig vad du äter och jag ska säga dig vad som är fel med dig." . Maten innehåller:

  • affinerad mjöl (vit).

  • earbetade och sugära spannmål.

  • Kumelk

  • Tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen.

  • Vitt socker

  • Soft

  • Godis

  • Konserver, kakor, alla typer av pre-stekt och bearbetade livsmedel

Om du brukar bli sjuk ofta, försök att undvika att äta livsmedel som nämns i den här listan.

Känslor

Känslor är framför allt , men också ångest och nerver. lla dessa känslor är skadliga när de når förhöjda nivåer och minskar kroppens förmåga att försvara sig och bota sig från sjukdomar . Det är därför, när du är väldigt trött, överarbetad, orolig eller nervös, är du mer sannolikt att bli sjuk.

Detta är också relaterat till föregående grupp. Det är bevisat att kroppen är hungrig för vissa typer av mat när det är i obalans, och det vill bara ha den typ av mat som är dålig för kroppen.

Till exempel, när du är deprimerad vill du inte ha ett glas apelsinjuice, du vill hellre ha en påse potatischips. 

Kom ihåg att vi alla har problem, men det som skiljer oss är hur vi hanterar dem.

ktiviteter

n stillesittande livsstil . Och vi pratar inte bara om att vara överviktig eller ha högt kolesterol, men även andra allvarligare sjukdomar. Om du tillbringar dagen sitter på ett kontor och inte  minst två gånger i veckan, 

Det finns inte mycket och fördelarna är enorma. Om du inte vill gå till gymmet eller i parken spelar det ingen roll. Danshem i vardagsrummet. Köp en stationär cykel (och använd den så att den inte hamnar oanvänd i båsen). Ta trappan istället för att ta hissen, gå till jobbet eller affären etc.

Så här förstärker du ditt försvar aturligt

Som du kanske redan har förstått kan vi förbättra immunsystemet genom att introducera några hälsosamma vanor. ågra tips som kan hjälpa dig att förbättra ditt immunsystem:

Ät hälsosammare

Frukt, grönsaker, hela korn, nötter och baljväxter ska alla inkluderas i din dagliga kost. . Gör hälsosamma val i mataffären och fyll i kylskåpet och skåpet med naturlig mat - så blir du frestad.

Få en god natts sömn

 Det finns ingen universell standard eftersom alla är olika, men genomsnittet är 7 timmar (6 till 8). Sömn hjälper kroppen att återvinna den energi som används hela dagen och håller immunsystemet starkt och hälsosamt.

aturligt ljus

Om du arbetar på ett kontor, gå ut till lunch och hitta en plats som en bänk i parken där du kan njuta av solen . Placera dig så nära som möjligt till ett stort fönster och dra bort gardinerna. nvänd inte konstgjort ljus tills det är sent på eftermiddagen.

Leva optimalt

. Det rekommenderas för patienter med terminala eller kroniska sjukdomar att förbättra livskvaliteten. tt bra humör går långt i kampen mot depression, stress och ångest.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar