Tips och råd för att hålla din hjärna ung

Hjärnan är det största organet i nervsystemet och kroppskontrollcentralen. Det är också ansvarigt för komplext tänkande, minne, känslor och språk. Om vi ??vill behålla det unga och välfungerande måste vi tillhandahålla rätt mat. Om man kämpar med dåligt minne och koncentration, finns det medicinska växter som kan hjälpa till.

Mat för hjärnan

hjärnceller våra behov näring och ge det, måste vi ge den mat som är rik på vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror:

  • , speciellt nötter.
  • : innehåller folsyra, vilket förbättrar hjärnans prestanda och hjälper till att förhindra stroke.
  • : Vi kan äta havre till frukost, dricka havremjölk, eller så kan vi använda det i matlagningen.
  • : innehåller vitamin 6 som är inblandat i dopaminsyntes. Det är också viktigt för minnet.
  •  Stärker produktionen av endorfiner, ett ämne som gör att du mår bra.
  • : innehåller essentiella fettsyror.
  • : är en källa till tyrosin. Det stärker minnet och förmågan att lära.

Koenzyme Q10

Detta koenzym är viktigt för att omvandla och transportera energi till alla levande celler. Det ökar livslängden och sänker åldrandet. Detta beror på innehållet i antioxidanter som neutraliserar fria radikaler.

Det finns några livsmedelsgrupper som hjälper kroppen att producera Q10. Dessa är till exempel: 

Vi kan också ta Q10 som kosttillskott i en tre månadersperiod.

Tre medicinalväxter

n av de bästa naturliga behandlingar för att öka hjärnans intag av syre, ginkgo biloba. Denna växt förbättrar cirkulationen i hjärnan, vilket ökar mental förmåga. Vi kan börja ta det när vi upptäcker att vi kämpar med minne eller har svårigheter med koncentrationen.

Vi kan ta det som ett extrakt, men det är en bra idé att ibland ta en paus i intaget. Det beror på att kroppen inte kommer att vänja sig så att den inte lyckas dra nytta av växten längre.

, är en växt som traditionellt används allmänt i indisk medicin. Det förbättrar den allmänna cirkulationen och har mycket av samma effekter som ginkgo biloba. tt bra val skulle vara att byta mellan dessa två växter.

Undervärderar vi ibland de växter vi har i närheten.Dessa har använts av våra förfäder i behandlingen av många olika sjukdomar. osmarin är en av dessa växter. Även om vi bör tala med en läkare och följa om vi lider av saker som överkänslighet, innehåller rosmarin (rosmariunus officinalis) många värdefulla antioxidanter som skyddar vårt nervsystem mot fria radikaler. 

I det antika Grekland användes rosmarin för att stärka minnet. Studenter brukade lägga en krans av rosmarin på huvudet innan de fick ta examen.

ssential mintolja

ssentiell olja av mynta är en . Det är lätt att ta tag i och kan användas dagligen. Du kan helt enkelt massera pannan med några droppar olja. Det är inte bara uppfriskande, men det luktar också bra.

Hitta balansen

Som med allt annat måste alla kroppsdelar hållas lika om de ska fungera ordentligt. Därför måste vi hitta en balans mellan bristen på användning på grund av ålder, fortfarande sitter med mer och överanvändning, vilket är vad som händer när vi stressar. För att träna hjärnan kan vi springa 

Om du kämpar med mental överbelastning,  Om du aldrig kopplar av på kvällarna och din hjärna arbetar hela tiden kan du dricka en passionblomma eller . Försök tömma din hjärna innan du lägger dig. Vad som händer på jobbet borde vara kvar på jobbet.ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar