Tips för en allergivänliga hus

ftersom de flesta bakterier förökar sig i köket, beroende på hur rent området bibehålls, är det mycket viktigt att desinficera alla ytor dagligen.

Även om du inte märker det, matar du  De ansvarar för frisläppandet av en mängd allergiska reaktioner som kan påverka hälsan.

Detta förklarar varför så många 

tt äta i sängen eller på möbler, inte att hålla saker snyggt, och vänta i flera veckor Innan damm damm, alla vanliga sätt att mata dessa små insekter, som lätt kan sprida sig i olika miljöer.

Det är därför det är så viktigt att ta hänsyn till hela husets renlighet. Vet du hur du ska hålla ditt hem allergivänligt?

Sängar är några av de mesta favoritplatserna,

 Svett, heta och små hudflingor skapar en perfekt miljö för att utveckla några av de vanligaste typerna av allergier.

För att minska risken

är det bäst att använda plåten med 100% bomull.  Kuddar, täcken och överkast kan tvättas en gång var 6 månader, men det är klokt att skaka dem varje dag, och att man hänger dem i ett väl ventilerat utrymme.

Undvik att låta husdjur komma in i ditt sovrum. De bär mider och förlorar hår som kan skapa känslighet hos personer med allergiproblem.

Ställ in ditt kök

Detta rum behöver särskild uppmärksamhet, eftersom olika patogener också kan uppstå här, tillsammans med kvalster.

Här är fukt, värme och mat fortfarande koncentrerad,  För att förhindra värme och fukt, använd ett lock på pannan när du gör mat. Detta kommer att minska ångan.

Om möjligt, ha något sätt att ventilera området för att flytta runt i luften och för att minska kondens som uppstår när olika ämnen ackumuleras.

Se till att du torkar dem helt innan de sitter på plats efter tvätt.

 bänkskivor, golv, väggar och andra köksytor bör desinficeras varje dag

så att du kan bli av med bakterier, och även för att du ska kunna förhindra kackerlackor eller myror från att invadera ditt kök. adrummet

åde duschen och toaletten samlar fukt. Under ett par dagar blir dessa smutsiga och skapar det perfekta hemmet för bakterier.

För att förhindra denna fukt från att sprida sig till andra delar av ditt hus, se till att du hålla dörren stängd och att du använder golvmattor.

Tvätta dessa mattor regelbundet,  Det är också bäst att torka av alla ytor efter toalettbesök. Detta kommer att förhindra att mögel bildas och insekter kommer in. är du tvättar dessa områden är det lämpligt att använda naturliga ingredienser,

som ättika och citron, istället för konventionella tvättmedel.  Var familjerum inte rengörs regelbundet för att ta bort damm och andra miljöfaktorer, kan det hålla koncentrationer av kvalster och andra mikroorganismer.

Saker att tänka på för den här delen av huset är:

Typ golv.

Stoppade möbler eller kuddar

  • Gardiner
  • Djur
  • Decorations
  • Golvet måste städas dagligen,
  • , eftersom det är där stora mängder damm och allmän smuts ansamlas.

Kuddar kan täckas med en bomullsplåt för enkel, vanlig tvätt. ller du kan också använda speciella örngott tt bra alternativ är att välja lädermöbler, eftersom den här typen av möbler är lättast att rengöra.

lla dekorationer eller vardagsrum måste dammtorkas minst 3 gånger i veckan

för att avlägsna damm och pollen.

 och om möjligt borde de hållas borta från vardagsrummet. Om du ofta lider av allergier är det bäst att du pratar med en läkare innan du bestämmer dig för att ha ett husdjur i huset.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar