Tips för att minska sura uppstötningar

Visste du att ? Förenta staterna är inte det enda landet med en befolkning som lider av detta "brännande" magproblem efter att ha ätit. Om du också har detta problem från tid till annan, läs den här artikeln. 

Lite information om sura uppstötningar

Sura uppstötningar och halsbränna är bland de vanligaste problemen folk har med mag-tarmkanalen. De flesta upplever detta, i större eller mindre utsträckning. Problemet uppstår när magsyra (används för att smälta mat) kommer in i matstrupen. De vanligaste symtomen på sura uppstötningar är:

  • surhetsgrad (en bitter känsla, som om det brinner i halsen eller bröstet efter att du har ätit)
  • uppkastning av mat (kräkningar)
  • Illamående med syrlig smak
  • Svårigheter att svälja mat
  • reflux

Om en person kämpar med halsbränna minst en gång i veckan, det brukar kallas gastroesofageal reflux. Halv-amerikanska människor lider av syrachock och nästan 20% av dem lider av gastroesofageal reflux. Den amerikanska kosten är inte den bästa i världen, men sanningen är att siffrorna är desamma i andra västländer, som Spanien.

när du sväljer maten måste resa ner i matstrupen och genom ringmuskel innan den hamnar i magen. Förslutningsmuskeln bildar en barriär eller ett lock som öppnar och stänger varje gång maten passerar igenom. Det är cirka sju centimeter lång och  och förhindra vad som redan finns kommer upp igen.

ftersom det är en muskel, kommer dess förmåga och styrka att hålla sitt stängda intervall. Många fall av syrakock orsakas av att äta för snabbt. Vissa ingredienser i maten kan också orsaka sura uppstötningar, tillsätt direkt efter man har ätit, liksom trycket på magen eller fysisk aktivitet.

Din mage innehåller mycket stark syra som har som jobb att bryta ner maten under matsmältningen. Om sphincter inte fungerar korrekt, kommer denna syra komma upp i matstrupen, vilket sveda du känner i bröstet. . Du får en sur smak i munnen tillsammans med den brännande känslan i halsen. Det beror på att maten är blandad med magsyra.

cid uppstötningar blir ett problem när det händer så ofta att du utvecklar magsår och kronisk inflammation i matstrupen. Hos vissa människor kan det faktiskt hamna i lungsjukdomar! Syror som når munnen orsakar erosion av dentala ochema och dålig andedräkt.

Det är viktigt att notera att vissa patienter gå till läkaren och prata om reflux baserad på symptom vi har nämnt här, andra märken har ingenting i oordning.Detta kallas "tyst återflöde" och kan detekteras genom att mäta din pH-nivå och göra en endoskopisk undersökning.

Återflöde genom livet

Ända sedan du föddes har du haft någon slags sur chock och det är inte en dålig sak. Det händer med ditt barn från tid till annan och är ingen anledning till oro. Cirka 85% av alla nyfödda upplever sur chock när de har bröstmjölk. Under det första året av livet är det normalt. 

Det är därför sura uppstötningar är ofta förknippat med fetma. För mycket fett runt magen är ett tryck på magkaviteten. Överviktiga kan dessutom äta mat som förvärrar problemet. Detta kan inträffa när du är barn, ungdom eller vuxen.

Som vi har varit på är refluks en del av livet. Ofta är det också så att människor över 60 utveckla denna fråga 

Hur man undviker sura uppstötningar

Ha en hälsosam diet

Medan vissa människor upplever halsbränna på grund av den mat de har ätit eller olika ingredienser, upplever nästan alla en ökning med halsbränna efter att de har förbrukat kaffe, mint, choklad, alkohol, tomatsås, kryddor eller kryddstark mat och bearbetade mejeriprodukter. Därför är det en bra idé att äta mer frukt och grönsaker, hela korn, nötter och vatten.

bättre matvanor

Utöver listan över livsmedel som kan förvärra reflux, är det också en bra idé att äta mindre, särskilt på natten. tt äta en måltid vid middagen strax före sänggåendet är ingen bra åtgärd.

Det är en bra idé att välja lätt mat för kvällen, med massor av frukt och grönsaker. Du bör också  eller äta mycket snabbmat. Se till att maten inte är för varm eller för kall och äter långsamt. Tugga maten flera gånger innan du sväljer.

Få tillräckligt med sömn

fter en måltid (lunch eller kvällsmat) bör försöka ta en paus, tillräckligt länge för att få dig att må bra och fräsch. Det hjälper dina muskler att slappna av, särskilt matstrupen, som fungerar bättre och effektivare.

På samma sätt är det en bra idé att . nnars riskerar du att ha en krasch varje dag. Detta kan i sin tur leda till fler hälsoproblem av allvarligare karaktär.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar