Tips om hur man håller avokado

Om vi ??inte kommer att använda hela avokado och vill behålla resten av det, kan vi spruta det med citronsaft eller olivolja för att förhindra den från att bli brun.

vokado är en av de mest mångsidiga livsmedel. Människor njuter av dem i recept, antingen som de är eller som purees. De används också som kosmetiska ansiktsmasker och för olika naturliga behandlingar.

Den enda nackdelen som du förmodligen redan har märkt är att avokadoerna har en tendens att bli brun mycket snabbt. De flesta vet att för att maximera fördelarna med denna mat är det viktigt att konsumera hela frukten så snart som möjligt.

Här ger vi dig tips om hur du lagrar

avocados evara hela avokado

fter att ha köpt avokado kan

lagra dem i en papperspåse eller en tidning Utan en papperspåse eller tidning kan en avokado använda upp till 7 dagar för att mogna, vilket är okej om du köpte för att äta det flera dagar senare.

Om du vill att den ska mogna snabbare, sätt ett äpple eller en banan inuti papperspåse och låt den ligga i rumstemperatur.

För att hålla avokadoerna gröna

, placera dem långt från solljus och inte i kylskåp. Genom att minska mognadsprocessen kan avokadoerna bli överväldigade och börja rotna. Kontrollera dagligen avokadoerna.

 • Pressa dem försiktigt för att räkna ut hur mogna de är. Om avokado är mogen, kommer det skalliga att ha ett litet intryck när du försiktigt trycker på den.

 • Du kan lagra avokadoerna vid rumstemperatur i en vecka om de fortfarande är gröna.

 • Lagring split avokado

Med hjälp av en pensel du kan täcka båda halvorna med

citron - eller limesaft på den exponerade ytan av frukten. Genom att göra detta kommer oxidationsprocessen att minskas. Om du inte har citron eller limejuice kan du använda apelsinjuice, vinäger eller tomatjuice. Lägg sedan till de två halvorna tillsammans.

Tanken är att begränsa exponeringen för luft så mycket som möjligt. Packa sedan avokado i en plastfolie, en ren behållare, i en förseglad plastpåse eller i en vakuumpåse. Målet är att

undvika att utsätta frugten i luften. 

agage hela mogna avokado

Tillsätt avokado i en plastpåse, pressa ut all luft du kan och stänga den.

Gör avokadoerna kalla för att minska mognadshastigheten. Förvaring av avokado i kylskåpet gör det möjligt för dem att hålla mycket längre tid än om du förvarar dem vid rumstemperatur.Detta förhindrar att de blir dåliga.

Om avokadoerna blir för mjuka eller om indryckningarna i det skalliga finns där när du trycker på dem, är de inte lämpliga för konsumtion.

Förvaring av mogna avokadoer utan sten

Om dina avokado inte längre har stenen, applicera en beläggning av citronsaft över de utsatta områdena. Du kan också använda citronsaft eller olivolja.

Även om olivolja inte minskar oxidationen, kommer den att täta avokado till luft.

Packa frukten i plast eller i en plastpåse.

 • Om du använder

 • Olivolja istället för citronsaft, är det bäst att packa det i plast, eftersom kombinationen kommer att försegla frukten mer effektivt. Slutligen kallas avokado kallt.

 • Fördröjd Delay vocado With Stones

Låt stenen vara i den del av avokado du inte har använt.

Detta kommer att minska oxidationshastigheten ing avkokad kall och kolla avokado ibland. Vanligtvis är en mogen avokado som lagras på detta sätt en eller två dagar innan den är överviktig.

Frysta dina avokadoer

För att göra detta måste du skära avokado i två med en skarp kniv. Separera halvorna, ta ut stenen och skalla halvorna.

Ta bort frukten från skalet med en sked eller direkt med fingrarna om avokado är mogen. Gör en ren av massan eller

mos innan du placerar den i kylskåpet. Om du fryser avokado helt, kommer avokado att förändra ditt utseende eller förlora konsistens, smak eller kvalitet.

Lägg en matsked citronsaft och sätt resten av massan i mixern.

 • landa tills den har en jämn textur.

 • Håll puréen i en ren behållare och placera

 • frysen 

 Det här är enkla och enkla sätt att lagra dina avokado. Du behöver inte många saker eller mycket pengar för att göra många recept med denna frukt du älskar och kan lagra i upp till 6 månader.

7 skäl att aldrig slänga av en avokadoost

Visste du att en sönderdelad avokadoost kan vara ett effektivt sätt att bli av med akne? Vi delar 7 skäl att aldrig kasta en avokadostin! Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar