Tips för en hållbar och miljövänlig hem

Vi vill lämna en vacker planet för våra barn och barnbarn en värld som är fylld med mångfald och bevarar arvet för deras framtid.

n plats utan förorening, 

Du vet att för att uppnå detta mål, och för att undvika en överhängande miljökatastrof, måste politiken ändras så att världsmakterna att reglera och stå till svars för sina utsläpp med till exempel koldioxid och kemiskt avfall.

Men det finns också små, personliga initiativ som vi måste göra oss själva. Genom att göra några små förändringar i ditt dagliga liv kan du skapa ett grönare hem för att hjälpa till att ta hand om hela planeten.1. nvändning av luftkonditioneringsapparater och värmesystem

Om du har centralvärme eller kylskåp i hemmet är det viktigt att du kommer ihåg att använda den smart. På det här sättet kommer du inte bara säkerställa hälsa av planeten - du kommer också att se några verkliga besparingar på din månatliga elräkning:

 • Under 
 • Om 
 • Och vilken temperatur ska du sätta på din vattenvärmare? 
 • För varje grad som du justerar högre eller lägre, lovar vi att du kommer att märka skillnaden i propositionen och 

Läs om Återvinning av tepåsar och kaffekapslar

2. Varför inte ta in en lite mer naturlig bris och solljus?

Det är inte alltid möjligt för varje hushåll att investera mycket pengar i att anpassa sina hem så att de kan utnyttja förnybara resurser. Ja, det är sant att det i längden kan spara mycket pengar på dina räkningar, men kostnaderna i början är mycket höga. Om du inte kan göra denna typ av investering,

har vi några enkla tips här: 

 • Måla väggarna i en färg som speglar ljuset.
 • jut av den naturliga brisen genom att öppna fönstren hemma. Det är bättre för din hälsa också!
 • Utforska även: engör och polera trä naturligt

3. Gör några grönare förändringar i köket

ågra av de enklaste knep du kan använda för att

spara pengar och för att få en grönare hem Här är några exempel: • tryckkokare Om du behöver använda ugnen, försök att inte öppna dörren för ofta.
 • Sänk temperaturen med 10 ° C varje gång du gör det. Om du behöver tina något, använd en mikrovågsugn eller om det finns fisk, lägg det bara i en skål med vatten. Kom bara ihåg att du måste ta ur frysen i några timmar innan du använder den i matlagningen. Planering framåt är nyckeln till ett grönt hem! Det är värt det.
 • 4. Lämna inte dina enheter i vänteläge.

Hur många gånger är du skyldig till detta?

Vill du sätter på TV: n standby med den röda lampan på, eller dator, eller stereo ... och vad om dessa nätter när du lämnar telefonen laddning, eller Wi-fiender när du inte är hemma? Det är ingen tvekan om att du har gjort det tusen gånger, och dessa små utgifter gör din faktura dyrare.

Det skadar också planeten när miljontals människor gör samma misstag. 

förkorta dina enheter. 

5. Säg ja till lågenergilampor

Dessa och lysrör LD-lampor är högt i pris, vi vet, men de varar upp till åtta gånger längre och

med 80% mindre energi än traditionella glödlampor. 6. Välj energieffektiva apparater

Som du säkert vet, har det funnits många nya enheter på marknaden de senaste åren är i

energiklasserna ++ och +++. Vet du vad det betyder? Det betyder att de använder upp till 70% mindre energi än enheter i klass . Det är en bra idé att byta enheter till mer energieffektiva om du behöver byta dem.

Det är en liten förändring, men om alla gjorde det skulle det bli en stor välsignelse för planeten, 7. Starta bara tvättmaskinen och diskmaskinen när de är fulla.

Vissa människor börjar en tvätt för bara en handduk och en pyjamas. Du får tvätta tre maskiner som knappt är fulla av kläder tre gånger på en dag,

när du bara kan ha kombinerat dem i en hel maskin. 

Du sparar mycket mer på räkningen! Samma riktlinjer gäller diskmaskinen. Det är värt att vänta tills du har det fullt av tallrikar och glasögon innan du kör den här dyra enheten.

8. Se till att ditt hem är välisolerat.

Stäng fönster och håll kyla från att smyga in

med tätningsremsor och tätningsmedel. Om du installerar fönster med dubbelglas, du måste också komma ihåg att dra nytta av persienner, fönsterluckor, eller något annat som kan hjälpa dig att undvika att behöva slå på värmen eller luftkonditioneringen. Ibland gör dessa små förändringar i ditt hem mycket att spara när dina månatliga räkningar kommer fram.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar