Behandling av candidiasis

. Generellt sett ser du positiva resultat relativt snabbt. Men villkoret återkommer ofta, speciellt när du inte har tagit upp relaterade faktorer.

. Denna infektion påverkar kroppens slemhinnor, som munnen eller könsorganen. Personer med diabetes, aids eller gravida har störst risk att få det.

: diagnostisera det tillräckligt bra och tidigt; ta itu med några befintliga omständigheter och faktorer identifiera vilken typ av infektion det är; Och slutligen, behandla det med korrekt medicinering.

Diagnos: tt nyckelelement vid behandling av candidiasis

 Många människor tar upp apoteket innan de är övertygade om att de faktiskt har denna infektion. Faktum är att två tredjedelar av personer med liknande infektioner gör detta misstag.

nvändning av felaktig medicinering kan göra infektionen resistent och svårare att behandla. Du kan uppleva lättnad från symtomen , men tillståndet fortsätter att återvända.

Det är bäst att inte anta saker bara från utseende eller att ge råd om oinformerade personer. Söker en läkare är en mycket bättre idé. Om din läkare misstänker mucosal eller kutan candidiasis, han / hon kommer att kunna ta prover och analysera dem under en 

. Om det finns misstanke om systemisk candidiasis krävs en biopsi. Med tecken på sepsis, eller med andra ord, närvaron av svampar i blodet, en läkare kommer att kunna ta en serie blodprov.

Se även: 

Hantera relaterade faktorer

Det andra steget i behandlingen av candidiasis är att få kontroll över faktorer som kan ha samband med detta tillstånd. Personer med diabetes eller aids är sårbara. Men människor som har haft höga doser  eller steroider är också i fara. Gravida kvinnor och alla med nedsatt immunförsvar kan också få det.

De viktigaste stegen du kan ta är följande:

  • , jäst mat, vinäger och andra svamp sorter. Därför är det lämpligt att undvika bearbetade livsmedel som vitsocker, raffinerat mjöl och allt innehållande socker, alkohol eller ättika.
  • . Detta är en bakterie som anses vara ett probiotiskt tillskott. Det finner ett hem i tarmarna och skeden, och skyddar dig från skadliga mikroorganismer.Du hittar den i pulverform, vätska, kapslar och livsmedel som yoghurt eller kefir.

ehandling av candidiasis . nvänd inte munvatten som innehåller klorhexidin glukonat om infektionen är i munnen. n bra ersättning är munvatten med klordioxid.

Medicinering

. Läkare förskriva det enligt svårighetsgraden av infektionen och tillståndet hos patienten. eroende på dessa faktorer kommer läkaren att ordinera en aktuell eller systematisk behandling. I ett tidigt skede innebär det krämer och salvor, medan i ett skede innebär oral medicin.

, såsom geler, salvor eller krämer. De vanligaste aktiva ingredienser är:

  • Klotrimazol
  • Flukonazol
  • ystatin
  • Ketokonazol
  • Miconazole
  • itrakonazol

 . Detta räcker för att avlägsna infektionen högst.

Om infektionen går djupt, till exempel om det är esofagus, rekommenderas behandling med tabletter eller piller i minst en vecka. Denna typ av behandling används också ofta för ytlig genital candidiasis.

Dessutom kräver de de allvarligaste fallen av sjukhusvistelse och intravenös medicinering.

7 saker du behöver veta om nagelsvamp på tånaglar

Är dina naglar spruckna, gult och kliande? Du kan ha en nagellack! Lär dig om de 7 sakerna du behöver veta om nagelspikes på tånaglarna. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar