Tricks luktfria och absorberande handdukar

Det har verkligen hänt dig mer än en gång: . ller du försöker torka dig, men handduken absorberar nästan ingenting. Även nya handdukar kan ha detta problem.

? Finns det några knep för att få dem att absorbera fukt bättre? I dagens artikel kommer vi att komma med några bra och användbara förslag. Dina badupplevelser blir nu mycket bekvämare.

Den naturliga lösningen för att få mjukare, luktfria och absorberande handdukar

. Den främsta orsaken till detta är färgämnet som används i produktionen. Därför föredrar många människor att tvätta nya handdukar i varmt vatten före användning, så att de blir lite mjukare.

Sanningen är att materialet som används för att producera handdukarna inte är så viktigt. Oavsett vilken typ av fibrer som används i dina handdukar, kommer de någon gång att sluta luktas eller absorbera mindre. Det är inte allt. Det finns också risk för bakterier. Vad gör du? Inga bekymmer. Här är några enkla tips.

Vad du behöver

 • 1 kopp (250 ml) vit vinäger (eller destillerat vinäger)
 • 1/2 cup (125 gram) natrium
 • Varmvatten

Hur

 • . Du kan lägga in nya handdukar som du vill göra mjuka eller de gamla som luktar lite och inte längre absorberas också. Sätt tvättmaskinen på varmt vatten och häll i en kopp vit vinäger, som du redan har löst upp i ett glas vatten. Låt tvättmaskinen köra ett helt program. Det är så enkelt det är!
 • ästa steg är också mycket enkelt: Det är viktigt att du inte blandar de två ingredienserna. är programmet är klart, häng handdukarna för att torka. Du kommer att vara glada över de goda resultaten!

Varför gör den här metoden din lukt bra och absorberar bättre?

Vetenskapen kan förklara denna enkla metod. Ibland förlitar vi oss mer på kommersiella produkter som tvättmedel och tvättmedel. Vi tror att detta kommer att ge oss goda resultat. I verkligheten händer det motsatta. , gör att de inte bara absorberar mindre, utan också slits ut snabbare.

 • : innehåller ättiksyra vilket är fantastiskt när det gäller att eliminera bakterier och fukt som har ackumulerats. Samtidigt är handdukarna mjuka.
 • : Som du redan vet är natron ett utmärkt hjälpmedel för många av våra dagliga uppgifter. Det är bra när det gäller desinfektion, avlägsnande av smuts och fett samt neutraliserande lukt. Detta beror på att läsken är alkalisk, mycket mer alkalisk än vanliga tvättmedel.

Förslag på att hålla handdukarna torra och doftande

Vi är säkra på att du redan vet några av dessa förslag. Men det gör aldrig ont för att få information om hur man ska ta hand om dina handdukar bättre. Tänk på den fukt som kan bildas i dem och hur det kan . Detta igen kan leda till allergier och andra obehagliga reaktioner.

Vet du att:

 • akterier älskar fukt. Så varje gång du har duschat eller badat, borde du lägga handduken på ett ställe där det kan torka ordentligt. Du behöver inte tvätta det varje gång, men det är viktigt att det blir torrt. Om det inte klarar det, kommer både bakterier och dålig lukt att uppstå.
 • . Tvättpulvret gör faktiskt det att det gör att kemikalier kan byggas upp i handduken. Med tiden blir handduken både mjukare och mindre absorberande. Så kom ihåg att du aldrig använder mer tvättpulver än nödvändigt.
 • . Det är naturligt och det gör tyget mjukare utan negativa effekter. Handdukarna varar längre, de är bekväma att röra och de absorberar som de borde. Tänk på att om du tvättar kläder och handdukar som används på spädbarn och barn, bör du använda naturliga ingredienser i stället för kemiska produkter som tvättmedel. Du vet redan att natron, ättika och jämn citron är perfekta och friska allierade i daglig rengöring.

Du kommer också att förorena mindre! Klar att börja idag?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar