Se upp! Dessa sju livsmedel bör aldrig värmas

Matuppvärmning är ett utmärkt sätt att minska 

Det är sorgligt att vissa länder slänger en massa  medan människor i andra länder svälter.

Detta är en av anledningarna till de människor för åren har varit angelägna om att använda upp matrester, antingen genom att använda dem i andra recept eller genom att värma upp resterna.

Om du är van vid uppvärmning av rester, bör du veta att det inte alltid är det säkraste alternativet, eftersom vissa livsmedel kan vara giftiga när de utsätts för höga temperaturer.

ftersom så många människor är fortfarande omedvetna om vilken typ av mat är, kommer vi i dagens artikel delar en lista med sju livsmedel och beskriva varför dessa bör aldrig värmas upp, eftersom de kan vara skadliga för hälsan.

Spenat

Det bästa sättet att äta  är när bladen är färska och helst råa. Det finns många recept för smoothies, sallader och krämiga såser som låter dig dra nytta av alla spenatets fördelar utan att koka den.

är du utsätter spenat för höga temperaturer (f. x. Microwave), utvecklar nitrathalten i blad nitrit, som 

Se även: 

Selleri

Selleri äts ofta rå, precis som spenat, men du kan också använda den i soppor eller andra varma rätter. I så fall borde du äta när det är 

Precis som spenat innehåller selleri nitrater som kan vara skadliga för din hälsa vid uppvärmning.

nitrit är ett ämne som är associerad med utvecklingen av olika typer av cancer, 

Det bästa är att äta sellerirå, för att få ut det mesta av det.

Ägg

ftersom de är små och lätta att förbereda är det sällsynt att du slutar med  som resten mat.Det rekommenderas också att inte värma upp ägg igen eftersom höga temperaturer kan orsaka att vissa toxiner utvecklas.

ödbaggar

I många år har denna rotgrönsak varit en del av alternativ medicin, och det är en utmärkt källa till väsentliga näringsämnen och antioxidanter.

Även om rödbetor innehåller minimala nitratmängder är det bäst att inte utsätta dem för höga temperaturer för att undvika risker.Potatis

Potatis innehåller näringsämnen och andra ämnen som är mycket bra för din hälsa så länge du äter dem i måtta.De innehåller mycket kolhydrater, så de som matchar vikten borde äta dem i begränsade mängder.

ortsett från det borde du också veta att potatiserna förlorar mycket näringsvärde när de utsätts för hög värme. Utöver det kommer smaken 

Den goda nyheten är att det finns ett antal enkla och läckra sätt att laga kokta potatisar -  får aldrig värmas under några omständigheter, som 

Även om svampar har hälsofrämjande egenskaper, bör du bara äta dem när de är färska.

För att undvika att undvika svampar, laga bara på vad du tycker att du vill äta och äta dem sedan inom några timmar av förberedelse.

Lär dig om: 

Kyckling

Kyckling rekommenderas som en del av en hälsosam och balanserad kost eftersom det innehåller mycket proteiner.

är du värmer kokt kyckling kommer du att förlora ny smak och förändringar i proteinkompositionen kan orsaka matsmältningsbesvär.

Som med svampar är det en bra idé att bara laga det du ska äta under måltiden. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar