Vad orsakar muskelkramper och hur kan du behandla dem?

Muskelkramper eller spasmer uppträder när utan att du kan slappna av och orsaka en mild eller intensiv grad av smärta.

De förekommer oftast på benets eller lårets baksida, men du kan också uppleva muskelkramper i fötterna, armarna och i de andra muskelgrupperna i kroppen.

Personer som lider av dem kan ha en obehaglig känsla av stelhet och spänning 

Vissa människor å andra sidan lämnas med svår obehag som kvarstår i flera timmar i den drabbade muskelgruppen eller omgivande vävnader.

Medan anses vara ett godartat problem, försöker många att lindra dem eftersom de kan störa din sömn eller andra viktiga dagliga aktiviteter.

Med det i åtanke är det viktigt att ta reda på vad de möjliga orsakerna till kramper är och vilka steg du kan vidta för att undvika att använda smärtstillande medel eller andra läkemedel. I dagens artikel kommer vi att ge dig detaljerad information och praktiska rekommendationer för omedelbar åtgärd.

Prova dem!

Orsakerna till muskelkramper

Det finns många faktorer som har förknippats med

muskelkramper Men de flesta fall uppstår när något avbryter syreflödet hos vissa muskelgrupper eller när du lider av en överdriven förlust av vätskor, mineralsalter och proteiner.

n diet som innehåller lite magnesium och kalium har också mycket att göra med upprepade episoder av kramper. åda dessa mineraler stärker och gör musklerna slappna av medan de också främjar god cirkulation. 

n annan teori tyder på att kramper kan härröra från ineffektiv biomekanik, som också utgör en risk för kardiovaskulär hälsa.

 Orsaker till smärta under menstruation

Hur man behandlar muskelkramper?

Det skulle vara idealiskt att vidta förebyggande åtgärder för att skydda mot detta irriterande tillstånd, men det finns några hemlagade lösningar som kan hjälpa dig att hantera dem när de redan har inträffat. 

Vattenintag är viktigt både för att förhindra och behandla detta irriterande muskelförhållande. Vatten bidrar till att aktivera blodcirkulationen och

förbättrar syretransporten till cellerna.

Sportdrycker är ett bra val för rehydrering, särskilt när du har förlorat mycket vätska under fysisk aktivitet eller värme.

Den senare rekommenderas för idrottare, eftersom de hjälper till att ersätta mineraler som har gått vilse genom svett. 

n värmeplatta hjälper muskeln att slappna av när den är tätt och stressad under en kram.

Kall kan hjälpa dig att återaktivera cirkulationen

så snart krampen har passerat.

Övningsövningar

 är det bästa sättet att bekämpa och förebygga kramper i någon del av kroppen. Detta bör göras i slutet av fysisk aktivitet och under arbetsdagen.

är du sträcker din kropp aktiverar du det centrala nervsystemet för att skicka signaler som krympar kramperna.

 Så snart du märker det första tecknet på muskelkramper är det viktigt att du lossar kläderna för att frigöra musklerna.

Trånga kläder hindrar blodcirkulationen och förhindrar snabb lindring av detta problem.

Förbättra din kost

Om kramper är en vanlig del av ditt liv kan det vara dags att utvärdera näringskvaliteten på maten du äter.Vitamin 12

Folsyra

niacin

 • Vitamin
 • Kalcium
 • Magnesium
 • Kalium
 • Iron
 • nvänd olivolja
 • Så snart du har ont, ha lite olivolja i dina handflator och använd en mild massage i området, tryck på fingertopparna.
 • Vi rekommenderar att läsa:

rättsmedel av olivolja och citron - perfekt för användning på morgonen

Ta ett varmt bad

är detta obehag avbryta kvällar och minskar din sömnkvalitet, är det bäst att vidta åtgärder innan du går och lägger dig Värm upp lite vatten och ta ett bad för att öka blodcirkulationen i benen och minska risken för lider av muskelkramper.

Slutligen, kom ihåg att om inget av dessa förslag fungerar för dig, och du har regelbundna anfall, är det bäst att tala med din läkare för att avgöra om du är en hormonell problem eller cirkulationsproblem.

ignorera inte dem!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar