Vad orsakar smärta i handen och handleden?

Smärta i handen är mycket vanligt, särskilt för kvinnor. Händerna och handleden kan vara lata på natten eller de kan svälla, känna dom eller kraftlösa. I vissa fall kan sjukdomar orsaka att händer eller händer inte ska användas i perioder. Här kommer vi att granska de vanliga orsakerna till sådana problem och eventuella lösningar som du kan överväga.

Din hand, och det här kan överraska dig, är en av de mest komplicerade kroppsdelarna. Den har  Om en av dessa delar utvecklar ett problem eller en svaghet, kommer detta snabbt att påverka handens funktion och rörelse. Detta kan igen förvärra problemet och sprida sig till flera av lederna, musklerna eller benen i handen. Här är de vanligaste orsakerna till smärta i hand och handled.

Hand och handled: Varför är kvinnor mer sårbara?

tt av de vanligaste problemen är smärta i hand och handled, ledsmärta och oacceptabel stickning på natten. Dessa symtom kan indikera en degenerativ sjukdom som ofta påverkar kvinnor. Den brosk, ben och leder är snabbare sliten hos kvinnor än hos män, främst på grund av att kvinnor ofta har en kalciumbrist och hormonella faktorer som är särskilt framträdande när man närmar klimakteriet. Dessutom är det en ärftlig faktor som har en inverkan. Händerna är alltid på gång och därför kommer det minsta problemet att förändra sina händer.

Orsaker till smärta i handen och handleden

Thumb Gikt

 Tillståndet kommer ofta när man är i 40-årsåldern, och kan bero på ditt jobb, för mycket användning eller tvångsmässig användning av tummen, eller ens på grund av stress. Detta är ett smärtsamt tillstånd som hindrar dig från att ha full rörlighet.

Karpaltunnelsyndrom

Detta syndrom börjar ofta med oförklarlig smärta eller obehag i handleden. fter ett tag kommer problemet att sprida sig från hela handen till din arm. Man känner en obekväm stickning och domningar i fingrarna speciellt på natten. Du kan och börjar känna att du har en brist på styrka i handen / fingrar och få problem med att plocka upp saker, eller så kan du ha problem med finmotorik (för att plocka upp och hantera sysslor). Karpaltunnelsyndrom är ett vanligt problem bland kvinnor. Ibland beror det på att mycket skrivning skrivs på ett tangentbord, kräver andra åtgärder att du stänger handen mycket eller rör dig mycket. Men vanligtvis är detta ett ärftligt problem som är relaterat till slitage över tiden.

Ganglioncyste

 De brukar vara på senor och även om de inte är extremt smärtsamma är de obehagliga och påverkar motorens färdigheter. nledningen ganglioncyster är inte känt, men problemet är vanligtvis förknippas med gikt eller mindre skador som omfattas av gemensamma eller senor. ehandlingsförloppet måste anpassas till patienten. Ibland får du antiinflammatoriska läkemedel eller det kan till och med vara borta av sig själv. I andra fall behövs en mindre intervention för att bli av med vätskan, men det här är ingen garanti för att detta inte kommer att återvända.

Trigger finger

Detta är mycket vanligt och smärtsamt. . Orsaken är ofta att huden eller kuvertet som omger senan i fingret förstärker. Triggerfingret är ett tillstånd som är vanligast hos personer som gör manuella jobb, repetitiva uppgifter som påverkar handen. Många människor som har problem med gikt eller inflammatoriska tillstånd i musklerna och senorna kommer att uppleva detta problem med dina fingrar också.

Tendinit i handleden

Detta är en svullnad som är en centimeter under tumbas och kan upplevas som smärta när fingrarna vidrör eller smärta när du pressa eller göra andra rörelser. Sen inflammation kan bero på en felaktig rörelse eller, till exempel, lyfta något tungt. etennandet är mycket smärtsamt och kan röra sig upp och täcka hela armen.

styrelse och behandling

Smärta i hand och handled, om på grund av artrit på grund av gikt, är mycket svåra att behandla. I vissa fall kan kirurgiska ingrepp ge dig önskade resultat. Lika saker är de saker du kan göra för att få en bättre funktion och en bättre livskvalitet. Din läkare ska alltid vara den som diagnostiserar och råder dig. Vi kan bara erbjuda dig enkla kostråd som hjälper dig att lindra smärta och inflammation.

Linolja

Detta är ett naturligt medel som kan hjälpa till att minska inflammation. nligt experter, äter 1 matsked linolja varje månad signifikant minskar inflammation.

Vitamin 6

Detta är absolut nödvändigt för leder, ben och senor. Det förhindrar inflammation och lindrar många symptom relaterade till hand och kvinna smärta. Du kan äta en banan, äta gröda och kycklingbröst. Ta ca. 2 mg dagligen.

Omega 3

Omega 3 är omättade fettsyror som finns i fisk. På grund av deras mycket höga antiinflammatoriska egenskaper, de är absolut nödvändigt i en plan naturlig behandling av artros (inflammation i leder och ben). De kommer också att bidra till att minska smärtlindring.

Cherry

Många studier har visat ett samband mellan att äta körsbär och minskning av artros, vilket i sin tur ger en bättre rörlighet (om du äter dem i två månader). tt äta tio körsbär dagligen rekommenderas starkt. Om du inte kan hitta färsk, eller om de är för dyra, de kommer i tablettform är avsedd för personer som har gemensamma eller inflammation problem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar