Vad betyder färgkoderna på rören med tandkräm?

Under en tid har det funnits en myt, som har blivit mycket delad på webben. Det betyder att färgerna längst ner på röret med tandkräm visar vad tandkräm är av och hur skadligt det kan vara för hälsan. Denna information, som delas om och om igen, leder inte till korrekthet. 

nligt den vilseledande informationen som cirkulerar online, har tandkrämrören olika färgkoder längst ner på röret. Dessa är antingen kvadratiska eller rektangulära. Färgen varierar från märke till märke och anger tydligen dessa

  • 
  • 
  • 

Tja, som vi redan har sagt, är denna information inte korrekt. Det är bara en annan legend, skapad för att skrämma människor. ftersom syftet med denna webbplats är att ge dig fullständig information om hälsofrågor som möjligt, vill vi berätta vad dessa märken verkligen betyder. Således behöver du inte läsa vilseledande bokföring på nätet

Färgen på tandkrämstuber

Färgerna som finns i olika märken av tandkräm, är faktiskt en av de egenskaper som andra vanliga objekt, till exempel mjölkkartonger, spannmål och kex kartonger. Dessa märken används under produktions- och förpackningsprocessen som "eyemarks", "color marks" eller "registration guides". Syftet med dem är att ange en robotsensor där paketet ska skäras, böjas eller krympas. Färgerna är ofta mörkare än resten av förpackningen, vilket gör det enklare för maskinen att läsa dem.

är det gäller tandkräm produceras rören på en plats som är helt separat från den produkt som de så småningom kommer att innehålla. ör är gjorda i långa, ihåliga linjer. eroende på hur mycket tandkräm de innehåller, är de uppdelade i sektioner som är ett visst antal centimeter långa. Det är under denna process att "färgkoderna" kommer i spel. 

 Sanningen är att den här färgen inte har mycket att säga. . Var och en har sin egen färg, som används som referens för kvalitetskontroll. Detta gör det lättare att upptäcka förpackningar som inte är som de ska.

På så sätt plockas en av de online legenderna. llt som behövdes var en grundlig utredning. Denna myt blev ett tandproblem, eftersom patienterna blev mycket oroliga. Om du behöver mer bevis, gå bara till din matlagning och kolla de produkter du har där.Vi garanterar att du hittar mer än två produkter som har dessa märkningar på förpackningen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar