Vad händer i hjärnan när du är deprimerad?

Hjärnan är en imponerande kropp som vi har lämnat mycket att lära oss om. Till exempel, hur det styr vissa känslor, såsom depression. Under ditt liv kommer du att bli deprimerad eller uttråkad många gånger och du måste genomgå otaliga försök.

 är du är trött, beter sig din hjärna annorlunda och producerar ett antal biverkningar du inte känner till.

 Det är användbart att lära dig om dessa reaktioner i din kropp och hur du behandlar sorg för att underlätta livet. Som ett resultat kan du förhindra mer allvarliga förhållanden, till exempel depression.

är hjärnan går ner i depression

 Men vad betyder det? Det betyder att det finns många förändringar i kroppen och hjärnan på grund av externa problem som till exempel : förlust, besvikelse eller val som man ibland måste ta. Vi kommer att titta på var och en av dessa och vad de gör med hjärnan.

Viktigt med empati

Hjärnan har mer försvarsmekanismer för att hantera sorg.  är du ser en annan person vet du omedelbart om de är ledsna eller inte. Med andra ord utvecklar du empati för dem och kan stödja dem genom sorg. lla vet hur användbart det är att ha vänner eller familj som stöder oss. Det visar sig också att empati är mer utvecklad bland kvinnor.

Hjärnan behöver energi: Glukos

är du lider av depression är hjärnan otroligt aktiv. Det kan tyckas konstigt, men medicinsk forskning visar att en deprimerad hjärna aktiverar mer än 70 olika delar av hjärnan. Varför? Tja, det här är lätt att förstå: är du är deprimerad, kom ihåg, tänk, lida och resonera för att hitta lösningar eller nya alternativ. Du sover dåligt för att du har för mycket att tänka på. Hippocampus, som ligger vid upptining, är således aktiv, precis som den främre cingulumcortexen, tinningen etc.

Du måste också komma ihåg att hjärnan  är du är deprimerad använder den ännu mer, och kräver speciellt glukos.

 Detta kan vara anledningen till att många mister vikt när de är ledsna eller deprimerade.

tt behov av att gråta

Svårighetsperioder leder till att spänningar uppstår i kroppen. Även om tårar också har en biologisk funktion i sig, för att lägga till fukt för ögonen,  Hjärnan bygger upp för mycket spänning och behöver frigöra denna rädsla. Detta händer bäst genom tårar. I efterhand släpps endorfiner som gör att du känner dig bättre och mer avslappnad.Undvik drama, levande och lärande

är du är trött producerar din hjärna mindre serotonin, en neurotransmittor i samband med motivation. Om du inte kan gå vidare efter en period av sorg genom att fatta nya beslut och acceptera det som har hänt, kommer denna brist på serotonin att orsaka störningar som depression, OCD och / eller våldsamma episoder. Men du måste vara stark och hitta nya vägar framåt i dessa situationer.

Det är också viktigt att du  Vi vet alla att livet kan vara svårt, med många hinder och beslut, och det är viktigt att vi lär oss av dem. Detta kommer att göra dig starkare, klokare och bättre rustad för en annan tid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar