Vad händer när händer och fötter sover?

Det finns ingen tvekan om att stickningar du vet i 'vilande' händer och fötter är obekväma. är armar, händer, ben eller fötter "sover", kan det vara svårt att veta vad man kan göra för att väcka dem till liv igen.

umeracy and Puncture: Vad är det? Och varför sker det?

domningar och stickningar är obehagliga känslor som i princip kan uppstå var som helst i kroppen. Oftast känner du det i dina armar, ben, händer, fingrar och fötter. ågra av de vanligaste orsakerna till att sova lemmar är: - (. Till exempel när du reser, eller när man arbetar vid ett skrivbord)

 • Vare står eller sitter
 • Skador på nerver - Om Du skadar en nerv i nacken, du kommer att uppleva sådana känslor i dina armar och händer. Om det händer i nedre delen av ryggen kommer du att känna det i dina ben och fötter.

 • 
 • ältros (herpes zoster)
 • vsaknaden av blodtillförsel på grund av inflammation i blodkärlen, arterioskleros, blodkoagulerande
 • Obalanserade nivåer av kalium, kalcium eller natrium
 • 
 • intag av vissa läkemedel
 • ervskada skada~~POS=HDCOMP av alkoholism, och användning av tobaksvaror, eller blyförgiftning
 • 
 • insektsbett, kvalster eller djurbett
 • skaldjur allergi
 • Karpaltunnellsyndrom (handled)
 • 
 • hypotyreoidism (hypotyreos)
 • Stroke eller dropp

Åtgärd och stickningar i händer och fötter

vatten är en av de bästa och mest naturliga sättet att väcka vilande ben och händer på. löt respektive foten eller handen i en skål med kallt vatten i ca 10 minuter, kvarstår det känns. Vissa föredrar att flytta dina fingrar, tår eller andra delar av kroppen som är dödlig. ågra andra möjligheter är:

Go

Ta en kort promenad runt i rummet när du börjar känna stickningar eller domningar. Du kan behöva stå stilla i några minuter om du vet ryckningar i benen, men annars går ett effektivt sätt att vakna upp medlemmarna i - särskilt om du har varit i vila en stund.

Stå på tå

n annan effektiv metod för att vakna sömniga ben. Stå på tårna som om du vore en balettdansös och sänk hälarna mot golvet. Upprepa 10 gånger för att öka blodcirkulationen i nedre extremiteterna. , så att du inte behöver uppleva domningar medan du sover.

Ät mat med mycket järn

Järnbrist kan orsaka stickningar i händer och fötter. Genom att lägga till linser och rödbetor i din kost kan du minska frekvensen av "anfall". Det är också bra att äta mer ägg, mjölk, nötter, bönor och gröna bladgrönsaker, som spenat och mangold.

Gör en sammanställning av chili peppers

Detta kan också hjälpa till. Du behöver ett dussin röda chili peppar. Förbered dem för hög värme och tryck dem genom en trasa. Sätt komprimeringen över nummerområdet. Om du ofta känner ben eller fattigt kan du slutföra en kompress som du kan värma upp när du behöver det.

Undvik vissa typer av mat och dryck

Mycket kaffe eller alkohol efter middagen rekommenderas inte. Också, äter inte tung mat sent på kvällen.

Lev ett hälsosamt liv

Sluta röka, få tillräckligt med träning, lära dig avslappningstekniker som yoga för att minska spänningen, undvik att spendera för mycket tid i samma sittande eller stående position och använd lös kläder som ger bättre blodcirkulation.

Massage och förändring av kroppshållning

är du vet att det börjar pricka, kan det vara en bra idé och massage eller gnugga området. Du kan göra det varje natt om du förväntar dig att en av lemmarna ska somna. n annan bra teknik är att byta positioner ofta. Om du sitter - gå upp om du ljuger - sätt dig upp om du står ner och så vidare. Om du vet att dina ben och armar somnar medan du sover kan det bero på att du befinner dig i samma position under lång tid. Sätt kuddar under dina extremiteter så att de är höga när du sover.nvänd alltid strumpor av bomull eller ull som absorberar fukt och förhindrar spottning. yt strumpor tre gånger för dagen (var 8: e timme). Dina skor ska vara bekväma och gjorda av läder eller tyg. Se till att de ger tillräckligt med stöd till hälen och, vid behov, använd sulor. Försök att inte använda för höga klackar eller skor som glider när du går. Se till att skor har bra sålar.är du kommer hem från jobbet, speciellt om du upplever stag eller om dina ben sover ta av strumpor och skor och stå upp med ryggen mot väggen. Tryck på fingrarna och palmerna mot väggen och böj försiktigt knäna. Ta en gummiboll mot väggen och försiktigt böja knäna och tryck så hårt du kan. Du kan göra samma övningar för dina ben och fötter genom att trycka gummibollet mot marken med undersidan av dina fötter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar