Vad är appendicit?

ppendicit är mycket vanligt i alla åldrar. I de flesta fall är kirurgiska ingrepp nödvändiga för att avlägsna detta lilla segment som "sticker ut" från tjocktarmen, som ligger mycket nära tunntarmen. Läs vidare för att lära dig mer om detta tillstånd: Vad är appendicit och varför sker det?

Vad är appendicit och vad gör tarmen?

Många säger att tarmen inte har någon användbar funktion och så väljer läkare att ta bort det om det blir besvärligt. Men den här lilla kroppen har funktioner som hör samman med immunsystemet, även om dessa funktioner inte anses vara viktiga. Tarmtarmen utgör en del av den övergripande harmonin och kroppens goda funktion, och därför bör borttagningen inte tas lätt. Kolon är det av en anledning.

 Det är då blindtarmarna blivit inflammerade av okända skäl. ågon förbinder denna inflammation med en dålig diet eller med spänning och stress. Men inget har varit vetenskapligt bevisat, särskilt när det gäller små barnslag.

Denna patologi är farlig. Om blindtarmen inte behandlas i tid, kan det brista så att några av tarminnehållet läcker in i kroppen. De skadliga ämnena, toxinerna och bakterierna spridas i magen. Detta tillstånd kallas peritonit och är mycket allvarligt och kan leda till en farlig infektion och död.

Om en kvinna får peritonit kan den infektera äggstockarna och äggledarna och orsaka sterilitet.

Hur upptäcker du blindtarmsinflammation?

Det finns några symptom som är mycket karaktäristiska, medan andra kan vara relaterade till andra sjukdomar, så det är nödvändigt att följa noggrant för att undvika en feldiagnos som kan göra situationen värre om kragen ska brista. Inte alla patienter upplever samma symtom, och de har inte heller alla symtom på en gång. ågra av de vanligaste är:

 • 
 • Stark och plötslig smärta i nedre högra delen av magen.
 • 
 • Smärta när trycket appliceras på området och förstärks när trycket avlägsnas.
 • 

I fallet av appendicit kommer febern att öka, smärtan kommer att generaliseras och chock kan uppstå.

Det är inte alltid lätt att upptäcka symptomen på appendicit eftersom de ofta förväxlas med de första tecknen på influensa eller leverproblem. Också motsatsen kan hända: diagnosen säger inflammation i tunntarmen, operation är klar, men det verkar inte vara appendicit.

ekommendationer för att undvika blindproblem

Under förutsättning att appendicit utvecklas som en följd av dålig kost eller känslomässiga problem kan vi arbeta för att ändra våra vanor.Det här är ingen garanti för att tunntarmen aldrig kommer att bryta, men vi minskar åtminstone möjligheten av det.

vkoppling

motionell resten är mycket viktigt och det är nödvändigt att göra det med jämna mellanrum. Ångest, stress och nerver har negativa konsekvenser för vår hälsa. Försök att undvika stress, ilska, skräck, missnöje eller oroa sig för framtiden. Ge dig själv tid att göra de saker du gillar och "fylla din själ" genom att läsa en bok, ta en tupplur, leka med barnen eller ta en promenad i parken.

Diet

tt ha en balanserad kost är viktigt att känna sig hemmastadda och se till att tarmen har också en god hälsa. Det hjälper dig att förebygga appendicit. Försök att äta mer och små måltider under dagen, istället för att äta mycket bara två gånger om dagen. . llt detta leder till en ackumulering av toxiner som kan orsaka tarmproblem. Välj fullkornsprodukter, frukt och grönsaker, bönor och baljväxter och torkade frukter och nötter.

Training

Fysisk aktivitet två eller tre gånger i veckan för att frigöra spänningar och att njuta av livet lite är en bra paus från alla förpliktelser och problem. Du kan också bibehålla god vikt och bryta din rutin genom att sitta framför datorn hela dagen. Gå, åk, spring, simma, dansa, hoppa ... Gör vad du gillar bäst, men håll din kropp i rörelse.

fter operationen, vad då?

Om du har opererats för blindtarmsinflammation eller peritonit, ska du vet vikten av att följa en speciell diet och ta väl hand om dig själv i dess efterdyningar. Sjukhusuppehållet är mellan 2 och 6 dagar för appendicit. Men situationen var lite allvarligare kan stanna på sjukhuset kan vara ett par veckor, men detta beror på varje enskilt fall.

Det är viktigt att du äter hälsosam och högkvalitativ mat efter operationen. På detta sätt kommer . Under de tre första månaderna efter operationen, bör du inte äta:

socker och vitt mjöl

Process earbetade livsmedel är dåligt för hälsan i allmänhet, och det är särskilt illa om du behöver opereras. Denna mat genererar många toxiner som ackumuleras i tjocktarmen och främjar bildandet av bakterier.

Skräpmat

I denna grupp kan vi inkludera allt stekt och bearbetade livsmedel, inklusive korv. Dessa fettsyror blir "limmade" i tarmväggarna och går också in i blodomloppet.

animaliska livsmedel

Det kommer att vara bra för ett par månader efter operationen att följa en vegetarisk eller vegansk kost och eliminera alla mejeriprodukter, ägg och rött kött. lla dessa livsmedel innehåller inte bara hormoner och andra farliga produkter, men också till exempel i fallet med mjölk kommer också att leda till en beläggning på tarmväggarna.

ndra livsmedel som du bör undvika

 • lkoholdrycker
 • Kaffe
 • Te
 • Choklad
 • Kryddstark mat
 • Starka kryddor

Kom ihåg att du kommer att vara mycket känslig och allt detta kommer att Var väldigt tung och dålig för din kropp.Gör inte motion, vila så mycket som möjligt, gå kort och långsamma resor och undvik stress - allt detta är att få dig tillbaka efter operationen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar