Vad vill man äta?

Varför gör vi det här? Vad ligger bakom betyder det att mat ger oss lycka som vi finner i vårt dagliga liv?

vi dök in i den här frågan för att hitta några svar.

angelägna om att äta eller om du äta på grund av ångest?

"är jag är orolig eller ängslig, brukar jag äta mer." Du har nog hört det här mer än en gång, och det är också möjligt att du själv har upplevt det. Det här är processer som ibland kan vara onda cykler. , men samtidigt när vi går upp i vikt och se hur vår kropp har förändrats, känner vi ännu värre.

Detta är en mycket vanligt problem som ibland gör att vi ställer oss själva de klassiska frågorna: "Men är jag verkligen hungrig? Ska jag äta detta eftersom min kropp behöver det, ? ller för att fylla ett tomrum som jag inte riktigt vet hur man förklara? "

Jo, för det första måste vi säga oss att och är en tydlig indikation på att du vill ta reda på vad som orsakar detta beteende. Men vissa människor frågar inte ens dessa frågor och fortsätter att äta för mycket. • kan man säga att bakom lusten att äta är alltid , där mat är ett sätt att uppnå omedelbar tillfredsställelse, att njuta en stund av något sött eller salt, något gott och rik på fett som fyller oss och ser fram emot för en kort stund. söta saker hjälper till att frigöra endorfiner som ger oss lite glädje som ibland täcker över känslomässiga problem.
 • ibland har en Tydlig effekt på dessa processer som vi har nämnt, hv eller trangen att äta leder till viktökning. Det finns några saker vi vill berätta för vår , men vi vågar inte att vi är missnöjda, men vi vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Och istället för att hantera det söker vi skydd i maten.
 • Det kan också vara att ; Vi tittar i spegeln och tycker inte om vad vi ser. Detta skapar ångest och missnöje, och nästan utan varsel börjar vi laga mat. Väskan med potatischips låter oss fly från sinnet, och godisen i väskan är bra att ha från tid till annan. Och ibland, när vi inte kan sova på natten, står vi upp och hittar något bra i kylskåpet.
 • Det är också dagar när . Vi tar ett bad, och genast vi känner hunger som bara kan lindras med en bit av kakan, smörgås, potatischips ... Ångesten kan komma in i våra liv ibland utan att du märker, och äta blir vårt sätt att slappna av på. Det är så enkelt. är vi erbjuder något till magen finner vi någon form av tillfredsställelse och lite fred.

Hur man kontrollerar trangen att äta?

 Är det på grund av jobbet? Har du problem i förhållandet hemma? Finns det något om dig själv som du inte tycker om? Kanske är det dags att ta ansvar för att vara och ta risker för att bli mer glad för att må bättre. Det är värt ansträngningen att försöka.

 Känner du riktigt hunger? Fråga dig själv varje gång du småäta mellan måltiderna, eftersom vad din kropp verkligen efterfrågar är inte mat. Kroppen verkligen önskar dig är att du åtgärda de problem och bekymmer och sluta lura dig själv med godis och kontinuerliga snacks. Den här hungriga är inte riktig.

. Varje gång du känner tomhet och hunger kan du göra några avslappningsövningar. ndas långsamt, lägg handen i magen och andas djupt. Gör det 5 gånger i rad och försök att slappna av.

 Det finns vissa livsmedel som är mycket lämpliga för att undanröja den oro och suget efter mat, och det kan vara mycket användbara och hälsosamt för kroppen. Lägg märke till några av dem nedan:

 • 
 • Äpplen
 • Sparris
 • Kalkonbröst
 • grekisk yoghurt utan socker
 • spenat
 • Infusion maskros
 • Infusion av passionsblomma
 • Få saker kan vara så terapeutiska som att gå en lång resa. Detta kommer att hjälpa dig att sätta dina problem i perspektiv, för att lindra ångest, för att initiera hjärtpumpen och för att frigöra ditt sinne. fter en sådan resa kommer du att börja se saker ur ett annat perspektiv. Det är värt ansträngningen att prova.

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar