Vad ska du göra med svullna lymfkörtlar?

 är mycket vanliga och om du upplever detta fenomen är det första du behöver göra att lugna dig. 80% av tiden, denna ökning är resultatet av en enkel infektion. Ibland, även om din kropp bara känns lite svag kan den orsaka vävnadsvätska (lymfatisk) att byggas upp och orsaka denna reaktion.

tt hålla lugnet och träffa din läkare är de två viktigaste sakerna du kan göra om du upptäcker att dina lymfkörtlar är svullna. I den här artikeln kommer vi att av svullna lymfkörtlar , medan vi alltid påminner om att detta är ett mycket vanligt problem.

1. Vilken funktion har lymfkörtlarna?

Tänk på lymfsystemet som ett komplext nätverk som går igenom hela kroppen, precis som blodkärl. Den består av lymfocyter och syftet är att försvara din kropp och ta hand om immunsystemet. Det betyder att eller andra främmande ämnen som kan göra att du blir sjuk.

Lymfkörtlarna är formade som bönor och fördelas genom hela halsen, kragebenet, armhålorna, de inre organen och ljummen. De mäter vanligen ungefär en och en halv centimeter i storlek, och om de inte är svullna inser vi vanligtvis inte att de är där.

2. Varför är lymfkörtlarna svullna?

Du kan känna att du har en svullnad lymfkörtel på sidan av halsen efter att ha haft en otrevlig influensa. Detta är den vanligaste orsaken till svullnad av lymfkörtlarna. ller när du är i duschen kan du hitta en liten klump under armhålan. Det första du bör göra i något av dessa fall är lugnt och koncentrerat på det faktum att detta är ett mycket vanligt fenomen. Det finns inget behov av att vara rädd, men du bör ändå 

Låt oss ta en titt på några av anledningarna till att dina lymfkörtlar kan bli svullna:

 • På grund av förkylning eller influensa, vilket försvagar immunsystemet och 
 • Det kan vara svårt att tro på det här, men kan också orsaka att några av lymfkörtlarna sväller. Därför är det viktigt att ta hand om din munhygien.
 • Leta även efter Om du har en mycket allvarlig öroninfektion kan det leda till att dina lymfkörtlar sväller.
 • Magsår är en annan typ av infektion som du bör tänka på.
 • Sjukdomar som är andra faktorer som kan orsaka att en svullnad lymfkörtel visas.
 • Immunsjukdomar som reumatoid artrit (artrit) kan också orsaka detta problem.
 • Var försiktig när det gäller biverkningar av vissa läkemedel eftersom det också kan leda till att svullna lymfkörtlar uppträder på din kropp.
 • är en annan anledning du bör tänka på.
 • Leukemi är en annan anledning som du bör tänka på.
 • n upphöjd lymfkörtel kan också vara ett resultat av Dessa är mycket vanliga typer av cancer, och det är viktigt att notera att återhämtningsgraden för dessa sjukdomar är ganska lång.

3. Symtom på en svullen lymfkörtel

Vanligtvis dessa klumpar är ganska lätta att upptäcka, men du bör känna till alla symptom, så att du kan vara lugn och, om en visas på din kropp, på halsen, nyckelben, armhåla eller ljumske, kan detta vara en svullen lymfkörtel. Vi vill påpeka att om du hittar den här klumpen på kragebenet, kan det vara något allvarligare, så du bör omedelbart kontakta din läkare. I synnerhet kan det finnas ett symptom på Hodgkins sjukdom, som, om den behandlas ordentligt, vanligen kan botas.

 • n svullnad lymfkörtel kommer ibland med feber. Du kan också uppleva nattsvett.
 • Ibland kan svullna lymfkörtlar vara smärtsamma. Vi vill påpeka att klassiska uttalanden som "om det inte är illa, är något farligt" och "om det gör ont, det är bara en infektion" är helt osannolikt. Det finns inga bevis på dessa uttalanden, så det bästa du kan göra är att få en ordentlig diagnos. 4. Kan du förhindra svullna lymfkörtlar?
 • Som vi brukar säga på den här webbplatsen finns det inget säkert sätt att skydda dig mot sjukdomar. är det gäller lymfsystemet, det viktigaste du kan göra för att hålla immunsystemet i god form.

  Ta en titt på dessa tips Öka ditt intag av vitamin C:

  • Du kan göra detta antingen genom att dricka färsk juice med frukter som apelsiner, citroner och grapefrukt, eller äta läckra sallader med frukt som jordgubbar, kiwi och papaya. Yummy! Säg J till vitamin :
  • Du bör vara särskilt medvetna om gröna bladgrönsaker som spenat och fullkorn livsmedel såsom havregryn, vete, korn och öljäst. Försök också att äta mer nötter. öka kroppens nivå av järn, selen och zink:
  • magert kött, baljväxter, squash, lax, olivolja ... lla dessa livsmedel är nyckeln till att hålla din kropp full av mineraler den behöver för att förbli starkt. Försök att hålla stressnivån låg:
  • är kroppen är översvämmad med hormoner som kortisol och adrenalin, dessa toxiner avbryta väl fungerande immunförsvar, som också har en negativ inverkan på din hälsa. tt behålla en låg stressnivå spelar en viktig roll för att hjälpa din kroppssjukdom, så ta alltid hand om hur du hanterar dina känslor. Din hälsa förtjänar det!

   ADVERT

  Dela med vänner
  Tidigare artikel
  Nästa artikel

  Lägg till din kommentar