Vad du behöver veta om fibromyalgi

Låt oss ta en titt på vad du behöver veta om fibromyalgi.

 i vissa områden i kroppen, utan någon organisk orsak. Den visar ett brett spektrum av symptom som inkluderar , extrem trötthet, sömnstörningar och humörsvängningar.

 Sedan dess trodde flera att det är en somatisk sjukdom. Med andra ord, patienter lider av symptom utan fysisk orsak. ärmare bestämt är det resultatet av obalanser i centrala nervsystemet.

Vad du behöver veta om fibromyalgi: Vem påverkas av den?

 Flera förekomster förekommer i länder som Italien, Tyskland, Portugal och Spanien. Den största riskgruppen som drabbas av denna sjukdom är I själva verket är kvinnor 10 gånger mer benägna att drabbas än män. Högriskgrupper inkluderar:

 • med (artrit)
 • Patienter med autoimmuna sjukdomar.
 • Människor mellan 20 och 50 år.

Vi rekommenderar att du läser 

Vad du behöver veta om fibromyalgi: Huvud orsakar orsaken

 Den mekanism som orsakar det som helhet förblir emellertid okänd. Också, möjliga orsaker innefattar neuro-hormonell förändringar, genetiska faktorer och miljöfaktorer såsom diet eller 

De främsta orsakerna är överaktiva eller hyperkänsliga nociceptiva vägar i det centrala nervsystemet. Med andra ord är detta central sensibilisering. Sensibilisering resulterar vanligtvis i repetitiv, smärtsam stimulering. Tyvärr kan detta leda till mer smärta.

Vad du behöver veta om fibromyalgi: Symtom

 • Huvudvärk
 • Depression
 • allodyni
 • Muscle styvhet
 • Sömnstörningar
 • hyperalgesi
 • paroxysmal rörelser
 • Trötthet och extrem utmattning
 • Ökad känslighet för beröring
 • Ospecificerad, intensiv smärta i musklerna och skelettsystemet.
 • Ändringar i den auditiva () och syn (fosgen)

associerade sjukdomar

tillstånd inträffar ofta hos patienter med reumatiska sjukdomar. Detta kan till exempel vara reumatoid artrit eller ankyloserande spondylit. Det verkar också vara kopplat till autoimmuna sjukdomar som systemisk lupus erythematosus. Dessutom är 

erörda sjukdomar

De flesta patienter som lider av detta tillstånd har som förvärrar andra symtom. Dessutom tenderar dessa patienter också att uppleva sömnighet och smärtsamma nattkramper. Samtidigt är 

Vad du behöver veta om fibromyalgi: Diagnos och villkorskriterier

 ormalt är diagnosen en elimineringsprocess. Med andra ord, för att nå diagnosen måste alla andra möjliga störningar kasseras som ett alternativ från handledaren.

 Under tiden fortsätter proffs att diskutera huruvida fibromyalgi är en verklig sjukdom eller syndrom. ller det kan bero på olika symptom.

För att diagnostisera fibromyalgi måste en patient uppleva smärta hos minst 11 av de 18 smärtsamma tryckpunkterna. Dessa smärtor hjälper till att diagnostisera eftersom de är vanligast bland patienter med denna sjukdom. llmän smärta som varar i minst 3 månader är också ett annat diagnostiskt kriterium för sjukdomen.

Kriterierna är emellertid mycket känsliga och specifika. Till exempel tillåter över 85% att det etableras en annan diagnos från andra reumatoida sjukdomar. på grund av de problem som framgår av processen.

Missa inte: 

Vad du behöver veta om fibromyalgi: ehandling

Terapi via livsmedel, samt strategier för att gå ner i vikt, utgör en av dagens mest effektiva behandlingar för fibromyalgi. 

Och jämfört med medicinsk behandling kan olika typer av antidepressiva medel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (SID) och muskelavslappnande behandling av fibromyalgi. Dessutom positiva resultat från transkranial magnetisk stimulering som behandling. Detta syftar till att avsevärt minska smärta. Och det kan leda till bättre hälsa.

5 tidiga tecken på fibromyalgi varnings

Även om symptomen på fibromyalgi kan likna de som förknippas med andra sjukdomar, är det klokt att gå till din läkare för att få en tidig diagnos om du märker mer än ett symptom. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar