Varför kan jag alltid kissa?

Är du redan van att gå på bio och välja närmaste plats till utgången eftersom du vet 

Och låt oss inte ens prata om dessa superlånga bilresor där det finns så få stopp. Kan du identifiera med något av detta?

Om du inte vet vad som händer med urinblåsan, fortsätt läsa, för vi ska prata om varför du fortfarande måste kissa.

Det kanske inte är så ofta som du tror

Känner du att du ofta går till jobbet? I själva verket  (2 liter per dag).

Detta beror på att vattnet hjälper till att avlägsna toxiner, och urin är ett av de mest effektiva sätten att göra detta.

Om du dricker mindre vatten kommer du också att gå till mindre. Detta kan dock leda till urinvägsinfektioner,  och annat obehag.

Du har en liten blåsa

Faktum är att denna gemensamma fras är sann, även om det låter konstigt. Precis som vissa människor kan vara långa medan andra är korta, har blåsan sin egen unika storlek. 

Du kan mäta detta med ett enda experiment hemma. llt du behöver göra är att ta en behållare och se om du blir av med en till två koppar urin. ågot belopp som är större eller mindre än detta är inte normalt.

Om du inte vill göra det hemma, kan ett laboratorietest också vara användbart.

Har du någonsin undrat om du kan träna blåsan för att hålla mer vätska? Svaret är ja, det kan du. Det kan sträcka sig när det är fullt, 

du inte dricker mycket vatten

Om du irriterad av att behöva gå på toaletten hela tiden, har du förmodligen redan börjat att begränsa den mängd vatten du dricker. Många människor gör detta för att undvika denna irritation medan de går på en promenad eller när de arbetar.

Men inte bara dehydrerar du själv frivilligt, det skadar också blåsan.

Här börjar du att 

Detta beror på att när du motstår trängseln att urinera blir vätskan mer koncentrerad och irriterar urinblåsan. Men å andra sidan dricker för mycket vatten inte heller bra. Det är bäst att inte gå för långt i någon av de extrema.

Kom ihåg att genom att inte dricka den önskade mängden vätska, 

du har en infektion eller njursten

är du har en  eller små kristallina formationer (kallas njursten), detta kan irritera blåsan.Detta kommer att få dig att kissa oftare och du kommer också att uppleva andra symtom.

Generellt ger njurstenen kraftig smärta i ryggen eller på sidan. I fallet med  är de klassiska tecknen en starkare uppmaning att kissa, åtföljd av smärta.

Om du inte uppmärksammar det och går till en läkare för att hantera problemet, kan du behöva genomgå en operation för att ta bort dessa små stenar.

Du behöver träna

De flesta kvinnor har ingen aning om hur man ska dra åt eller slappna av i bäckensmusklerna. Detta kan få dig att springa i det ögonblick du känner att du måste kissa.

tt avsluta detta är att träna dina muskler är allt du behöver för att hålla urinen i blåsan.

Tidigare berättade vi för dig att du inte borde motstå strävan att kissa och det är sant. I det här fallet handlar det emellertid bara om att vänta några minuter innan man går och lägger sig. Detta kommer att stärka blåsan något.Du kan göra dessa genom att klämma och släppa musklerna som används för att stoppa urinflödet utan att flytta andra delar av kroppen.

Detta råd är användbart, särskilt för gravida kvinnor och kvinnor i mammaledighet. Även ditt sexliv kommer att dra nytta av att öva dessa övningar.

Du tar mediciner som gör att du häller

De saker du äter kan också orsaka överdriven uppmaning att urinera.

Detta är mycket vanligt när du tar  Detta inkluderar naturliga vattenförare, såsom papaya.

De skapar en mängd urin som får dig att springa på språng.

ntikolinergika är en annan typ av medicin som får dig att urinera. Du tar dem för att behandla ångest, depression och andra liknande problem.

Om du har börjat behandling och du nyligen har börjat gå till läkaren oftare, kontakta en läkare. De vill ha olika alternativ för samma problem och du kommer utan tvivel att ändra vad som orsakar det.

Du kan få diabetes

Hur är din kost? Är du på din idealvikt? Tränar du? ehovet av urinering är ett klassiskt tecken på  och om det här är ditt problem måste du behandla det omedelbart.

är det finns för mycket socker i ditt blod, kommer din kropp inte längre att kunna syntetisera det vid något annat.

Vid denna punkt passerar sockret genom urinen, vilket får dig att kissa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar