Varför blir din mage uppblåst?

n uppsvälld mage är inte bara ett problem för vårt utseende - det är också ett hälsoproblem som vi måste ta itu med innan det utvecklas till en kronisk sjukdom.

I denna artikel kommer vi att tala om de många anledningar till varför du kan uppleva magen uppblåsthet, och erbjuder dig några naturläkemedel som kan hjälpa till att lösa det snabbt.

Chew inte tillräckligt bra

Detta är ett vanligt problem i dessa dagar, eftersom människor vanligtvis försöker så snabbt som möjligt göra saker. Många av oss äter snabbt medan vi är på jobbet, ofta ensam eller som vi pratar med någon, så att vi inte tugga maten så bra som vi borde ha gjort. Detta gör det mycket svårare för kroppen att bearbeta livsmedel, eftersom det saktar ner eller stoppar matsmältningen, vilket kan orsaka uppblåsthet bland annat obehag. Den tugga maten har grundligt också många andra fördelar, som gör oss känner sig mer nöjda så vi äter mindre totalt.

Det är viktigt att komma ihåg att  Ju mer vi tugga maten, desto bättre behandlas det av kroppen.

Tarm parasiter

Tarm parasiter är ett stort hälsoproblem, men tyvärr är det också mycket svårt att upptäcka dem. Det här beror inte på att parasiterna inte har symtom: det är för att det är svårt att veta om de är orsaken till dem. Till exempel parasiter orsakar nervositet, irritabilitet, ätstörningar, klåda i näsborrar eller ändtarmen och dilatation av buken. Vissa människor upplever uppblåsthet eftersom de åt något som kroppen inte vill, men i detta fall upplever en uppblåsthet oavsett vad du äter.

vlägsna parasiter på ett naturligt sätt är inte lätt. Du måste drastiskt minska eller eliminera ditt intag av socker och vete produkter från din diet, eftersom det är dessa som är mat för parasiter. Dessutom måste du ta kosttillskott som 

Du kan också  för att stödja produktionen av friska tarmbakterier, och försöker att undvika att bli förstoppad eftersom detta kan bidra till att parasitinfektion.

tt äta för mycket

Även med hälsosam mat, om du äter för mycket eller mer än din kropp behöver, kan det orsaka uppsvälldhet.  Men de gånger vi känner att vi fortfarande vill dessert, även om vi faktiskt redan fyllda, är bra exempel på överätande.

tt bra sätt att undvika detta är att  i stället för att äta dessert. Detta kan hjälpa till att förhindra uppblåsthet, som vi kommer att förklara om nu.

Gas

Det finns vissa livsmedel som orsakar mycket gas, och vissa människor är mer utsatta för detta problem än andra. är detta händer, rekommenderar vi att du dricker en  och att lägga till  i soppor - särskilt de som innehåller bönor och grönsaker som är kända för att leda till gas.

Matintoleranser

Ibland upplever vi gas eftersom vi har en intolerans mot ett okänt matartiklar. De vanligaste syndarna är  och om vi misstänker att vi har en av dessa intolerans måste vi se till att vi hittar rätt diagnos.

tt sätt att räkna ut detta är att eliminera dessa livsmedel från din kost i en månad. Då kommer du ta reda på om du känner dig bättre eller om du upplever mindre uppblåsthet som ett resultat av det.

motionella frågor

Förutom alla ovanstående skäl har vissa människor matsmältningsproblem på grund av känslomässiga problem. Detta beror på att funktionen  I sådana fall känner de som märker att deras uppblåsthet är korrelerat med de dagarna, de känner sig mer känslomässigt stressade än vanligt.

För att lösa detta, rekommenderar vi att du går till en terapeut eller att du utforska homeopati och andra  mm

Unhealthy middager

Middagen ska vara dagens lättaste måltid, för på kvällen har kroppen inte mycket energi kvar för att smälta mat. Om vi ??märker att vi vaknar på morgonen med uppblåst mage, är det dags att ändra vad vi äter till middag. Sallader är ganska friska, men det är bättre att äta dem under dagen eller till lunch. Det är bättre att äta kokta grönsaker och såser på kvällen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar