Varför är det mage?

Det är mer än bara hunger som gör att det snubblar i magen. Du kanske tror att det är kroppens sätt att berätta för dig att äta något, men det kan vara att budskapet handlar om mer än att bara låta hungrig.

Gastrointestinal

Det är viktigt att förstå sambandet mellan magen och matsmältningssystemet, så att du kan bättre förstå varför magen lager sådana ljud.

Matsmältningssystemet är i grunden ett långt rör som börjar vid munnen och slutar vid analhålet. Det är ett enkelt system, men blir komplicerat när man räknar med alla olika organ i kroppen. Maten flyttas genom systemet av muskelkontraktion (kallad peristaltik) som smälter maten och förflyttar den genom din kropp. Denna sammandragning hjälper dig också att kombinera vätska med fasta och magsyra.

De flesta ljud som kommer från din kropp är från matsmältningssystemet som blandar innehållet i magen med vätskor där. Den luft som produceras i systemet blåses när tarmen gör sammandragning, vilket ger det utmärkande poppljudet.  Skillnaden är att när magen är full är dessa ljud mindre märkbara.

Om magen är tom, varför rinner matsmältningssystemet? Ungefär två timmar innan magen är helt tom, det börjar att producera vissa hormoner som stimulerar nervsystemet och skickar ett meddelande till hjärnan som säger "äta lite mer."  Dessa sammandragningsförslutningar rensar magen och kan också provocera andra bullies så att du känner dig trång att äta igen.

Vad är orsaken till magen?

llt vi diskuterade tidigare är faktiskt ganska normal aktivitet. är magen är överdriven kan den inte bara påverka din hälsa utan matsmältningsprocessen. Detta händer ofta utan anledning. nledningen till detta alltför stora buller kan bero på mer än bara svält.



Om du äter mindre än vad du är van vid att äta under dagen eller natten, kan du förvirra matsmältningssystemet. Strikta dieter kan ofta bestå av livsmedel som har vissa näringsämnen eller stora mängder kalorier och sedan producerar alltför ljud från magen eftersom maten rötas snabbare.



landningen av gaser och luft i magen kan också göra det mage upp. Om du dricker läsk eller andra kolsyrade drycker, ökar du mängden bubblor i matsmältningssystemet som kan brista och producera ljud i magen. är kroppen inte kan eliminera eller utvisa denna övre luft naturligt, sker processen i matsmältningssystemet.tt äta för snabbt eller förtäring av luft tillsammans med mat är också en orsak till detta symptom.



Laktos finns i mjölk, yoghurt, grädde och ost och är den vanligaste matintoleransen. är dessa komponenter förblir i magen länge kan bakterier som finns i dem producera ytterligare gas och bubblor i systemet. Du bör alltid undvika att äta mat som du har matintolerans mot.



Magsår i matsmältningssystemet kan också vara en orsak. Detta tillstånd åtföljs av smärta och obehag och har inget att göra med hunger. Du bör justera din kost för att lösa problemet.



Symptomen på denna sjukdom liknar dem i magsår eftersom det förutom att orsaka magssår upplever du svår smärta efter att ha ätit vissa livsmedel.

Hur kan du kontrollera tillståndet?

är tillståndet inte är direkt relaterat till ett medicinskt tillstånd kan du göra vissa saker för att hjälpa till att kontrollera eller lindra det.

  • Tugga maten väl. är kroppen kombinerar fastämnena och vätskorna i magen, kommer mindre gas att produceras.
  • Ta en kopp te efter maten, som mint som kan underlätta magproblem.
  • ndas inte för mycket när du äter och minska mängden luft du sväljer.
  • Ät mindre. Snacks är lättare att smälta och ger inte magen möjlighet att skicka signaler om att det är hungrig för hjärnan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar