Varför är din syn suddig?

Du kan inte se föremål väl, kan du inte olika personer (särskilt deras ansikten), du har svårt att läsa eller om du känner att bokstäverna flytta runt på datorn eller på sidorna i en bok. Kanske är det här en bra tid att kontakta en specialist. I den här artikeln kommer du att upptäcka några fakta om dimsyn, varför det händer och hur du behandlar det.

Orsaker till kran Vision

Denna lista hjälper dig att räkna ut orsakerna till svimning och de vanligaste symptomen.

stigmatism eller närsynthet

Det första skälet är en sjukdom som förkortar närse din och den andra begränsande lång sikt. Förutom dimsyn, snedvrider hela synfältet.

Gråkatarakt

Detta är vanligare hos personer över 60 år och ibland har det inga symtom. I andra fall orsakar det hornhinnesobstruktion, ögonsyn, ljuskänslighet, ljusets ljus, dubbelsyn och progressiv suddighet.

Diabetes

tt av de många symtomen på obalans i blodsockret kan vara felaktig syn.  rist på vård kommer att leda till allvarligare synproblem, inklusive blindhet.

Graves Sjukdom

Viktminskning och ökad aptit, hjärtklappning, högt blodtryck, hjärtklappning och dimsyn är de mest välbekanta symptomen på denna sjukdom som påverkar sköldkörteln.

Multipelskleros

Denna neurodegenerativa störning åtföljs ofta av flera synproblem, inklusive dimmig syn. Det kan också leda till problem med blåskontroll, förändringar i sensation, och så vidare.

Hypoglykemi

är blodsockret sjunker plötsligt, detta kan inte bara leda till dimsyn, men också andra typer av synrubbningar, förvirring, dubbelseende, kramper, förlust av koncentration, ångest, hjärtklappning och skakningar.

Migrän

är huvudet upplever alltför stora smärtor på grund av muskel- eller nervproblem, dimsyn det vanligaste symtomet. ndra tecken inkluderar illamående, ljuskänslighet, ögonvärk och kräkningar. Migrän kan ha samma symtom.

Högt blodtryck och glaukom

Om vi ??har antingen högt blodtryck eller tryck i ögat (glaukom), vi kan ha problem med att se bra. Dessutom kommer båda plågorna att generera fler problem som svimning, partiell eller partiell synförlust, takykardi och så vidare.

Hur du undviker denna vision är suddig

Om du ofta har upplevt något av de föregående symptom, är det mycket viktigt att du ser din läkare omedelbart. Om du bara har upplevt dessa enstaka, bör du överväga följande råd:

Minska stressen

Detta kommer att hjälpa dig att sänka blodtrycket och nervositet. Därför blir du lugnare och du ser bättre ut.Hypertoni är en av de värsta fiender ögonen kan ha för att det gör ont för dem. Om du har okulär spänning är det också bra att lugna dig.  så att de inte får dig att uppleva ytterligare problem.

Låt dina ögon slappna

Om du har arbetat under en lång tid framför en datorskärm eller laptop, dina ögon blir trött, och detta kommer att orsaka dimsyn. Sätt dig och stäng ögonen ett ögonblick. tt annat alternativ är att stiga upp, placera ditt pekfinger framför ansiktet och zooma in och ut långsamt medan du håller ögat på ditt finger. fteråt gör du detsamma, men genom att flytta fingret åt höger och sedan till vänster, som om det var en pendel. Du bör bara följa det genom att flytta dina ögon, inte ditt huvud.

Fokus och v fokus

Markera ett objekt för att se på det, fokusera på det. fteråt  n av anledningarna till att vår vision blir suddig beror på att vi inte är vana att fokusera på ett objekt i synnerhet på grund av de hundratals stimuli som vi får dagligen.

Följ din kost

Du vet redan att vatten är din bästa allierade för att hålla kroppen hydratiserad, inklusive dina ögon. Dessutom kan det bidra till att undanröja gifter som har ackumulerats i kroppen och som kan skada levern, kroppen som är ansluten direkt till ögonen.  Drink oldo te varje dag och äta en renande diet av kokt eller delvis kokta grönsaker (särskilt broccoli, spenat och mangold) med fullkornsris. Ät inte fett, kött eller mejeriprodukter.

Samtidigt bör du  Du hittar dessa i citrusfrukter, morötter, papaya och broccoli.

Underhåll hälsosamma vanor

Öka storleken på bokstäverna på skärmen, så att du inte behöver flytta skärmen närmare dina ögon, inte läsa när det inte finns tillräckligt ljus (dagsljus är bättre än artificiellt ljus), hålla ett avstånd på minst en meter från TV-skärmen och ha på sig solglasögon när du har en paus på jobbet eller när du kommer hem.

Det är också bra att spendera lite tid i lantliga eller naturliga miljöer, som i naturen eller på stranden. På så sätt kan du låta hela området fungera på dina ögon. Precis som ett panoramabild, behöver dina ögon en paus från att se så många saker hela tiden, särskilt alla färger, neonljus och ljusa ljus.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar