Varför människor inte bör dricka komjölk

Här är skälen till varför vi inte bör dricka komjölk, trots att det är en av de mest populära och mest konsumerade livsmedel i världen. I hundratals år har det ansetts vara en grundläggande del av vår kost.

Det är sant att denna mat innehåller några viktiga näringsämnen som kroppen behöver, såsom kalcium. Men , eftersom det är kopplat till en mängd olika sjukdomar och störningar som är vanligare bland människor.

Hur påverkar det hälsotillståndet för att dricka köksmjölk?

Precis som med andra livsmedel delas åsikterna om fördelarna eller riskerna med konsumtion. För många är det en överdrift att anse att ett livsmedel som är så populär och konsumeras så ofta kan vara skadliga för vår hälsa, särskilt eftersom det har varit en del av de flesta människors diet under många år. Men 

nligt dessa studier, producerade en ko om två liter mjölk varje dag omkring år 1800. Men det hela började förändras i år 1960, när de började använda konstgjorda modifieringsprocesser för att höja boskap, och dessa började producera mellan 2 och 9 liter mjölk varje dag.

Den mängd mjölk som producerades fortsatte att öka under åren, och idag använder en mängd olika konstgjorda avelsmetoder som innehåller användning av antibiotika, genetiskt urval av avel, förändringar i kost och användning av tillväxthormoner, som alla ökar produktionen av kött och mjölk i överraskande mängder.

ranschen har försökt att hålla denna hemlighet, men undersökningar har visat att alla dessa tekniker och förändringar kan påverka konsumenternas hälsa negativt. I själva verket bekräftade en nyligen genomförd undersökning av Harvard University många av de faror som misstänks för att använda konsumtionsmjölk.

10 skäl till varför mjölken är skadlig för din hälsa

 • ational cademy of Pediatrics i US publicerade en studie 1993 som tyder på att inga barn ska dricka mjölk innan de når 18 månader. Ytterligare bidrar ko till förlust av essentiella fettsyror och vitamin .
 • , som används för att göra limmet, vilket kan orsaka inflammation i mjuka vävnader hos många barn. Dessa vävnader finns i halsen, näshålorna och bihålorna. Om dessa blir smittade, 
 • konsumtion av komjölk och produkter som härrör från det är kopplade till ett stort antal sjukdomar, inklusive 
 • som kommer från de konstgjorda avl- och oppdettsteknikkene boskap. Denna mängd antibiotika bidrar till tillväxten av bakterier som är mer motståndskraftiga mot antibiotika och därmed de är svårare att bekämpa när de är i vår kropp, särskilt hos personer som lider av allvarliga sjukdomar.
 • Det är bra att tydligt ha i minnet att komjölk och produkter som härrör från den innehåller ca 59 olika typer av syntetiska hormoner, inklusive steroider, binjure och könshormoner, bland andra, , som kan sammansmälta med andra toxiner och orsakar degenerativa sjukdomar.
 • som kan börja att höja kolesterolnivåer och skapa en risk för arteriell obstruktion, speciellt hos unga människor.
 • Kumelk är människor dricker köksmjölk, konsumerar de komponenter som stör deras matsmältning och förhindrar absorption av näringsämnen från kosten.
 • Det har visats att det påverkar beteende, sömn och koncentration och kan även leda till enuresis (bedwetting).
 • Olika studier har visat att speciellt om de dricker 3 glas per dag. är det gäller kvinnor kan risken för ovariecancer vara så hög som 66%.
 • Tack vare kasein, v denna anledning är konsumtionen av mjölk och dess derivat ofta associerad med astma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar