Varför ska du stänga av routern på natten?

y teknik har revolutionerat världen vi lever i, som har utökat våra möjligheter till kommunikation, jobb, underhållning och nästan allt annat du kan tänka dig.

Utöver detta har trådlöst internetåtkomst blivit en viktig del av vårt liv eftersom det ger tillgång till otaliga andra användbara verktyg.

 och många andra platser där du kan anslutas och dra nytta av all information som finns tillgänglig online.

Det finns dock vissa nackdelar, och några av dem kan till och med påverka din hälsa.

Många experter har hänvisat till trådlös teknik som "tyst fiende", med hänvisning till de många nivåer av  som den släpper ut.

I dagens artikel kommer vi att ge dig mer information om farorna med dessa enheter och 

Vilka är de dolda farorna med trådlös teknik?

Även om flera studier har dokumenterat farorna med strålning överförd från mobila enheter och liknande, 

Denna typ av teknik utvecklades årtionden sedan och har kommit att bli, men det kommer att ta lång tid innan vi fullt ut förstår vilken inverkan den kan ha på människokroppen.

Hittills har det varit en liten mängd  strålar på hjärnaktivitet och kroppssystem.

Det finns bevis som tyder på att det kan vara relaterat till förekomst av cancer och andra sjukdomar som är svåra att behandla.

n offentlig rapport som kallas ioiniciative sammanfattade omkring 2000 internationella forskningsstudier där de kopplade långsiktig exponering för elektromagnetisk strålning med utvecklingen av vissa typer av tumörer.

Det kan också vara orsaken till kronisk huvudvärk,  och dålig sömnkvalitet.

Faktum är att de som arbetar kring denna typ av utrustning kan ha strikta säkerhetsbestämmelser som syftar till att minska de negativa effekter som strålningen kan ha på kroppen.

 och det beror på att de är mest utsatta för skador i utvecklingsfasen.

Med tanke på detta har länder som ngland, Frankrike och Sverige redan börjat ta bort WiFi från skolor, museer, bibliotek och andra offentliga platser för att reglera användningen av dessa tekniker och utforska andra alternativ till 

Steg att ta: Stäng av routern

För att minska negativ påverkan på denna teknik, 

  • Stäng av routern på natten eller när ingen använder den.
  • Om din enhet ligger i köket eller i sovrummet, försök flytta den till ett område som används mindre.
  • e din nätoperatör att installera en kabelanslutning, inklusive för telefon. Även om trådlösa telefoner är mer praktiska, avger de också dessa skadliga strålning.
  • nvänd endast mobila enheter och bärbara datorer under begränsade tidsperioder. Undvik att lagra dem i ditt sovrum.
  • Spendera mer tid utomhus, träna och läsa utskrivna material och böcker i stället för digitala medier.

För närvarande är det inget tillförlitligt kontrollsystem för att låta konsumenterna veta vilka faror de utsätts för av elektromagnetisk strålning.

tt frustrerande faktum är att nivån av denna typ av strålning växer exponentiellt på kort tid och vem vet hur hög de kommer att vara på bara några år. I länder som Japan och US försöker utvecklare att designa mobil teknik som inte inkluderar användning av elektromagnetisk strålning.

Förmodligen kommer ungefär 30 år att gå förrän du äntligen får en varning om de effekter dessa enheter kan ha på människokroppen.

Överexponering av detta är något du inte bör ignorera, och även om det verkar som att det inte går att göra något, kan du för närvarande vidta egna åtgärder för att minska din exponering.

tt sluta: Som konsumenter av denna typ av trådlös teknik,

är det viktigt att vi använder det noggrant och ansvarsfullt.  Trots att WiFi tillåter dig att uppnå tusentals saker varje dag, glöm inte att dessa fördelar kommer med vissa konsekvenser.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar