10 Otroliga fördelarna med havremjöl

 Det är också en av de mest ätit i världen på grund av dess höga näringsvärde och energi som har gjort det en stapelvara i många kulturer och civilisationer genom historien. Fortsätt läsa för att lära sig om de 10 fantastiska hälsoeffekterna av havremjöl (plus en frukost recept!)

Oatmeal har mer protein, vitaminer, kolhydrater och andra näringsämnen än andra spannmål. äst av allt kan du äta det hela året och det är också alltid tillgängligt till ett rimligt pris. 

Den hjälper till att balansera kolesterol

 som (enligt studier) är mycket bra för dem som lider av högt kolesterol. tt äta havremjöl under frukost kan hjälpa till att få kolesterol att vara där det borde vara.

Det är en antioxidant

Havregryn har också antioxidantegenskaper som hjälper till att bekämpa fria radikaler som härrör från dåligt kolesterol. 

Det stärker immunförsvaret

betaglukaner som finns i havre är immunsystemets bästa verktyget mot virus och bakterier som orsakar infektioner. och skyddar kroppen mot skadliga patogener.

Det hjälper till att behandla diabetes

Det är mindre troligt att de som äter havregryn regelbundet lider av typ II-diabetes. , eftersom det stimulerar nedbrytning av stärkelse och reglera blodsockernivåer, särskilt efter måltider.

Den förbättrar digestion

Det faktum att havremjöl hjälper matsmältningen innebär att det hjälper också till att förhindra problem såsom förstoppning. Löslig fiber hjälper också till att minska magsyra och gall, förutom dess giftiga kapacitet.

Det gör du känner dig nöjd

n av många anledningar till varför det rekommenderas att äta havregrynsgröt till frukost varje dag är att det gör att du känner full längre, och du bli av med känslan av att du behöver äta hela tiden. som också kan kallas långsamma kolhydrater.

nti-cancerframkallande

 som är två viktiga ingredienser som bidrar till att förebygga hormonrelaterade cancerformer. Det är därför det rekommenderas att kvinnor som är runt klimakteriet äter havregryn, eftersom studier har visat att 

Det bidrar till att behandla astma

Oatmeal har också en sirapsliknande effekt som är särskilt användbart för dem som lider av hosta eller bronkit. Studier visar att ökad konsumtion av hela korn som havregryn kan minska risken för astma hos barn med upp till 50%. Denna studie parat fisk med havregryn och drog slutsatsen att äta och minskar risken för förträngning av bronkialluftveiene med 80%.

Det skyddar hjärtat

Lignaner finns i havregryn och andra spannmål är fytokemikalier som tas in i kroppen genom rötning och kan hjälpa till att skydda hjärtat från olika sjukdomar.

Det är ett diuretikum

Äta havregryn hjälper till att avlägsna urinsyra och ökar mängden av urin från dess innehåll silikon. Denna egenskap hjälper också till att bekämpa 

Hur kan du äta havremjöl till lunch?

Det finns många sätt du kan äta havregrynsgröt till frukost, men vi vill dela ett enkelt recept som låter dig dra nytta av alla de egenskaper havregryn rymmer så att du kan få en bra start på dagen.

Ingredienser

 • 1/2 kopp hela korn havre
 • 6 mandlar
 • 2 nötter
 • 1 ss Chia
 • Honung eller stevia
 • 1 tsk russin
 • n dryck av kokos eller mandel

Hur man gör

 • Välj något att laga detta recept och fyll behållaren halvvägs med mycket havregryn. Då kan du ha en sked chia frö.
 • landa ingredienserna och häll antingen dryck av mandel eller kokos tills den är nästan full, men ge plats till resten av ingredienserna.
 • Lägg till och täck resten av ingredienserna. Lämna det i kylskåpet hela natten. ästa dag kan du få lite mer mjölk.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar