10 Fördelarna med kalla duschar

 som har en viktig roll i kroppen, internt och externt. är du dricker vatten, behåll din kropp  Men fördelarna med vatten går utöver de interna fördelarna. Du bör veta att även yttre kontakt med vatten har ett antal andra hälsofördelar.

Dusch är en hygienisk och hälsosam vana som du bör utföra dagligen. Vanligtvis föredrar vi att duscha i varmt vatten eftersom det är mer avkopplande och bekvämt. Men du bör också veta att en kall dusch är mer fördelaktig för huden och ger vissa fördelar för din hälsa. Denna artikel berättar om fördelarna med att sänka temperaturen i duschen.n kall dusch gör att kroppen att reagera och stimulera immunförsvaret så att . är kroppen får denna fördel blir det bättre att bekämpa virus och infektioner.

Gör din hud friskare

 är du tar en kall dusch, kommer du att njuta av din hud och hjälpa till att behålla sin fasthet och elasticitet. Å andra sidan gör varmt vatten din hud avslappnad och kan göra det 

förbättra cirkulationen

För personer som har cirkulationsproblem, är kallt vatten en mycket effektiv behandling eftersom det ökar blodflödet och underlätta diffusion av syre och näringsämnen i hela kroppen.

Förhindrar varicose

Genom att förbättra blodcirkulationen och orsaka kärlsammandragning, hjälper kallt vatten  och synligt minska dem.

Minskar stressen

, men du bör vara försiktig det kan ha en motsatt effekt.

Vakna upp kroppen

Kallvatten stimulerar, aktiverar och lägger kroppen på vakt. Vi rekommenderar  och efter en träning på morgonen.

Vattendämpande

Kallvatten förbättrar de diuretiska egenskaperna i kroppen. De låga temperaturer har en urindrivande effekt på kroppen kan vara 

hjälper mot depression

n studie vid University of Virginia har visat att en kall dusch  som är ansvarig för känslan av lycka

Håll ditt hår frisk

. Höga temperaturer avlägsnar fukt från håret, vilket gör att det ser torrt och ohälsosamt ut. Kallt vatten förhindrar mjäll, håravfall och förhindrar torrhet.

ekommendationer

Om du inte är van vid dusch i kallt vatten kan det vara svårt att starta den här goda vanan.För att börja dra nytta av dessa fördelar kan du fatta beslutet att anpassa sig till kallt vatten och börja träna detta oftare.

  • Den första rekommendationen är för att starta duschen med den temperatur du används för att gradvis sänka temperaturen så att du inte märker den svåra ändringen.
  • Med tiden kan du ändra temperaturen från het till kall så att du får en bra vana.
  •  Det kan vara svårare att göra detta under den här tiden, men det är väldigt taktfullt att fortsätta med denna vana. Men du bör inte skaka eller känna extremt kallt, om du känner att kroppen inte hanterar kyla på vintern är det bäst att gå på varmt vatten under denna period.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar