10 Super livsmedel för dina njurar

jurarna är två av de viktigaste organen i vår kropp. De ansvarar för att förebygga många sjukdomar, och de är avgörande för kroppens övergripande funktion. n av njurens viktigaste funktioner är att ta bort avfall och toxiner från blodbanan. Så låt oss ta en titt på 

Många faktorer försvagar våra njurar, och som ett resultat börjar vi uppleva njureproblem som kan bli allvarligare. Det är mycket viktigt att utveckla hälsosamma vanor för att upprätthålla njurarnas hälsa och för att de ska fungera ordentligt.

Vår kost är en av de största influenserna på njurs hälsa.  I denna artikel kommer vi att visa dig  Du måste äta dessa för att hålla dessa vitala organ starka och friska.

öda bägare

öda bägare har avgiftnings- och diuretiska egenskaper som gör dem till ett bra val för njurs hälsa. 

För att dra nytta av rödbetor, rekommenderar vi att du gör en juice med dem och några morötter, eller att du inkluderar några av dem i en sallad eller någon maträtt.

låbär

låbär kommer inte bara att avgifta njurarna, de har också den extra fördelen att de rena urinblåsan. 

låbärsaft bör tas på tom mage.

Helt korn

Helt korn är känt för att vara en bra fiberkälla, vilket främjar borttagning av toxiner och avfall. 

Selleri

Selleri består huvudsakligen av vatten, men innehåller också viktiga vitaminer och mineraler, såsom alfa-tokoferol, vitamin , beta-karoten, vitamin , vitamin C och folsyra för att nämna några. På grund av mineralinnehållet och dess diuretiska egenskaper rekommenderas selleri för naturlig njurrengöring och för att hjälpa till med att ta bort avfall. Gör en juice av den, använd den i en buljong eller använd en del av den i din sallad.

lök

Lök är rika på flavonoider, i synnerhet quercetin, en kraftfull antioxidant som främjar god hälsa organen. Lök hjälper också till att reglera metabolismen och avlägsna toxiner och andra avfallssubstanser från kroppen.

Jordgubbar

Jordgubbar innehåller kraftfulla antioxidanter som skyddar strukturen hos cellulära kroppar och förhindrar oxidativ skada. Om du innehåller fler jordgubbar i din kost, kommer det att förbättra njure hälsa, förebygga inflammation och bidra till naturlig rening av kroppen.

Vattenmelon

Vattenmeloner är en av de bästa matvarorna för att stärka njurarna och bekämpa urinvägsinfektioner. Vattenmeloner är inte bara läckra, men de består också av 93% vatten, vilket gör det bara 20 kalorier i 100 gram. De innehåller också kraftfulla antioxidanter och är en rik källa till viktiga mineraler som kalium och magnesium. Denna supermatar njure rekommenderas för behandling och förhindrande av tillstånd cystit, njursten, urinvägsinfektioner, och vattenretention.

nanas

nanas har potenta urindrivande egenskaper som gör den till en utmärkt allierad för att förbättra njure hälsa. Denna exotiska frukt är en rik källa av vitamin C, kalium- och bromelain enzymer som tillsammans bidrar till att bekämpa infektioner, minska inflammation, främja matsmältningen och minska risken för njursten.

Potatis

Potatis är fulla av vitaminer och mineraler som kan användas för behandling och förebyggande av njurstenar.  Dessa viktiga vitaminer och mineraler arbetar tillsammans för att förstärka och rena dessa vitala organ och för att lösa upp stenar .

att förbereda dem, rekommenderar vi att du koka potatisen med skalet på, eller att du gör en dryck med skalet, som kan ätas råa eller kokta (så länge det är väl tvättas).

Wellcars

Wellcars har diuretika egenskaper som gör det till en utmärkt behandling för att rengöra njurarna. Denna växt förhindrar och bekämpar bildandet av stenar i njurarna och urinblåsan, och förhindrar också vätskans ackumulering och främjar avgiftning.

llt du behöver göra för att få fördelarna med den här fantastiska växten är att göra en juice av den och dricka den osötad.

ADVERT

Lägg till din kommentar