10 Livsmedel som främjar åldrande

Om du vill äta hälsosamt och ta hand om din kropp, dig att uppnå detta bäst genom att ha en näringsrik och väl genomtänkt diet. Det du konsumerar har en verklig inverkan på din hälsa, och vissa livsmedel kan förhindra att musklerna eller organen fungerar som de ska. Detta kommer definitivt att påverka dina dagliga aktiviteter och på egen åldrande.

"Du är vad du äter" är inte bara ett välmenande ordspråk. Kosten påverkar ditt övergripande hälsa och vardag och bör därför vara näringsrikt och välbalanserad. Det bästa är att utesluta de frestande men ohälsosamma livsmedel som förgiftar och bryter ner din kropp. I denna artikel vill vi berätta om maten som förbättrar kroppens åldrande.

Mat som stjäl år av ditt liv

Vi har alla matbelønninger som vi tror kommer att hjälpa oss genom vardagen, men som i själva verket skada kroppen och kan stjäla år från vårt liv. elease bestick och läsa på, så att du kan ta reda på vilka livsmedel förstärkare åldrande, och som är direkt ohälsosamt eller förhindra kroppens naturliga funktioner fungerar korrekt.

earbetat kött

skinka, korv och salami Dessa charkuterivaror har ofta en hög fetthalt, och särskilt mättat fett. Livsmedel som innehåller mer än 1, 5 gram mättat fett per 100 gram servering är en hälsorisk. De kan öka risken för hjärt-kärlsjukdomar, fetma, övervikt och stroke. Dessutom innehåller dessa livsmedel stora mängder nitrater som kan vara cancerframkallande när de ätas regelbundet. Vi kan inte heller glömma högt saltinnehåll, eftersom det kan leda till högt blodtryck och hjärtsjukdom.

Sötdryck

 För mycket socker kan påverka funktionen hos inre organ och väsentliga processer i kroppen, även om det är en viktig del av kroppen.

Pommes frites

Pommes frites är fulla av mättat fett, transfett och kolesterol. Trots att de är läckra är de ett dåligt val om målet är ett hälsosamt liv. De innehåller ca. 500 kalorier per 100 gram, så det är lätt att äta övervikt eller fetma om du uppfyller denna ohälsosamma önskan.

Pizza och hamburgare

Vad gör bra några pizzabitar på en fredag ??kväll eller en grillad hamburgare under helgen? Tja, det betyder stora mängder mättat fett, salt och socker. Pizza och hamburgare, som båda regelbundet ätas av befolkningen över hela världen, är ett olyckligt val. 

Glass

Glass är uppfriskande och välsmakande, men innehåller mättat fett, transfett, socker och kolesterol.Det är praktiskt taget onödigt att nämna innehållet med högt kaloriinnehåll. Det kan vara perfekt som ett problem, men kom ihåg att det trots allt är en hälsovård.

Godis

Du vet att de är tillverkade av socker, eller hur? Den kortlivade känslan av nöje har långvariga effekter. Godis, som dina favoritdroppar, innehåller höga mängder socker. Detta kan öka risken för diabetes och fetma, liksom att göra dig insulinresistent.

Salt

Kroppen behöver salt för att fungera korrekt, men mängden salt du använder i matlagning och få igenom den mat du äter är ofta alltför hög. Massproducerade saltet innehåller komplexa kemikalier som kan vara giftiga och att hålla en diet med höga halter av salt kan leda till vattenretention eller dålig muskel. 

Konstgjorda sötningsmedel

Konstgjorda sötningsmedel stimulera aptiten så att försök att förbättra kosten genom att ersätta socker misslyckas. Konstgjorda sötningsmedel ökar hungerkänslan, så du slutar ofta äta större mängder socker och fett från andra livsmedel.

ött kött

ej, biff till middag varje dag är inte en bra idé. n balanserad kost innehåller rött kött, men rekommendationen är att du begränsar beloppet. ött kött innehåller vanligtvis mycket mättat fett, vilket är skadligt för hjärtat. Kroppen smälter långsamt rött kött, så det använder energi för att bryta ner biffen och inte bränna de feta lagren.

raffinerade kolhydrater

Förädlade livsmedel har ofta förlorat all näringsvärde och kan bidra till fettlagring. Spannmål, till exempel, kan vara en frisk del av din kost om de är ekologiska eller hem blandade, men bearbetade spannmål har förlorat nästan alla näringsämnen kroppen kan dra nytta av. 

åd för att ta vägen

 Din mat ska vara omtänksam och bidra till kroppens många viktiga funktioner. Du kommer att se och känna till de långsiktiga fördelarna med att undvika den mat som främjar åldrande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar