10 Goda skäl att äta äpplen

, och är kända för att vara en av de hälsosammaste och mest näringsrika frukterna.

Folk har i århundraden använt äpplen som en  på grund av sin goda smak i sallader, desserter och andra rätter.

Men utöver detta, forskning under de senaste åren har visat att 

Tyvärr finns det många människor som fortfarande inte innehåller denna underbara frukt i sin diet. Kanske inser de helt enkelt inte hur fördelaktiga äpplen kan vara när de äts regelbundet?

I dagens artikel kommer vi att dela . Vi är säkra på att du inte kommer att tveka att lägga till dem i din kundvagn nästa gång du är i butiken!

1. Äta äpplen förbättrar hälsan hos din hjärna

pple skal innehåller en kraftfull antioxidant som kallas quercetin, som till och med kan vara mer kraftfull än vitamin C när det gäller att skydda hjärnceller från skador som orsakats av ansamling av fria radikaler.

tt äta ett äpple om dagen kan också hjälpa 

2. Kampen mot cancer

Äpplen innehåller inte bara quercetin utan också catechin, som är en annan antioxidant som hjälper till att hämma effekten av fria radikaler som så småningom kan leda till utveckling av cancerceller.

ndra föreningar i skalet kan också spela en viktig roll för att förebygga lever, kolon och bröstcancer.

3. ening av artärerna

Ät ett äpple för dina blodkärls hälsa, eftersom äpplen innehåller en speciell typ av fiber som kallas pektin. Pektin bidrar till att minska nivåerna av dåligt kolesterol på lång sikt.

ntioxidanter skyddar också hjärt-kärlsystemet genom att förhindra att fett stannar mot dina blodkärlars väggar.

4. Minskar risken för diabetes

n person som äter ett äpple varje dag kommer att få en lägre chans att utveckla diabetes jämfört med någon som inte väljer denna hälsosamma frukt.

 eftersom det bidrar till att släppa ut socker och tungmetaller som kvicksilver och bly.

5. Minskar risken för stroke

ntioxidanter och andra näringsämnen som finns i äpplen 

n studie utförd vid University of Wageningen i ederländerna fann att människor som äter mycket äpplen ( tillsammans med andra vita frukter och grönsaker) minskar risken för vaskulära problem i hjärnan.

6. Kontroll av tarmfunktionen

Äta äpplen för kolon hälsan är fantastisk eftersom .Detta är nödvändigt för en hälsosam tarmfunktion och förhindrar sjukdomar som divertikulit och problem som hemorrojder.

Det här låter motsägelsefullt, men äpplen fungerar också som ett naturligt och mildt laxermedel. Med andra ord hjälper äpplen både gastrit och kolit och förstoppning.

7. Främjar viktminskning

Det är inte möjligt att säga att äpplen har fettförbränningsegenskaper, eftersom det hittills inte finns några vetenskapliga bevis för detta.

Men vad vi vet är att äpplen bidra till att främja en viktminskning eftersom de förbättrar matsmältningen, har låga kalorier och 

8. ättre sömnkvalitet

Äpplen har en mild lugnande effekt tack vare fosforinnehållet. Det är en bra idé att äta ett äpple innan du lägger dig för att undvika problem som sömnlöshet.

Dessutom kan fosfor förbättra minnet och förhindra hjärnskador.

9. ättre tandvård

 , eftersom de bidrar till att rengöra tänderna och minskar mängden plack och bakterier som kan orsaka karies.

aturligtvis är detta inte kan ersätta ordentlig tandhygien, men ett äpple kan åtminstone fungera som en nödsituation när det inte finns någon tandborste och tandkräm till hands.

10. Starkare Skelett

Kalcium är inte det enda mineralskelettet som behövs för att vara starkt och friskt. Äpplen kan också vara mycket användbar här eftersom de innehåller 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar