10 Skäl att äta blomkål

Som äter blomkål? ller är du en av dem som inte gillar smaken alls?

Om du är en del av den andra gruppen, här är några saker du bör veta om denna grönsak som är i rassicaceae. Det har många (1, 2, 3, 6 och folsyra), C, K och .

Det har också många viktiga mineraler såsom kalcium, magnesium, fosfor, kalium och mangan. Samtidigt är det en av de största källorna till vegetabiliskt protein.

Mängden fett i den vegetabiliska är minimal. Tillsammans med proteinet, de stora mängder av fiber och omega-3-fettsyra.

På grund av allt detta, kommer det att 

Här är några saker blomkål hjälper:

1. Hjälper din kardiovaskulär hälsa

K-vitamin som vi får från blomkål har antiinflammatoriska egenskaper. Detta gör det möjligt att öka blodflödet.

Detta kommer sedan att hjälpa dig att undvika ansamling av fett i blodet. Fetter i blodet kan leda till hjärt-problem, såsom ateroskleros.2. Magsjukdomar

Som vi nämnde tidigare är blomkål rik på kostfiber. Detta är mycket användbart för matsmältningen. 

Å andra sidan, skyddar sulforaphane i blomkål magslemhinnan. Detta gör din mage mer motståndskraftig mot bildandet av dåliga bakterier.

Denna grönsak innehåller också en hälsosam mängd isotiocyanat. Detta innebär att det hjälper till att skydda mot sjukdomar som 

3. Kampen mot cancer hos barn

Sulforaphane och isotiocyanat i blomkål bidrar till att bekämpa . Detta beror på deras kemopreventiva egenskaper och antiöstrogener är. Dessa två faktorer 

Detta gör det lättare att bekämpa cancer.

Om cancer inte är en del av ditt liv, men du är orolig för det, här är något du bör veta. lomkål kan hjälpa till att förebygga vissa cancerformer, till exempel

 • Lung
 • ladder
 • bröstcancer
 • Prostate
 • Ovarian
 • ndometrial cancer

4. Undvik makuladegeneration

lomkål är mycket bra för öarnas hälsa. Detta är särskilt på grund av dess innehåll av C-vitamin och antioxidanter. Dessa kan minska risken för att utveckla makuladegeneration (Sharp Vision evival). Och i vissa fall, denna grönsak bidra till att förebygga blindhet.

 På grund av detta, hjälper det blomkål mycket för att skydda din syn. Det kan också hålla andra ögonsjukdomar som grå starr, borta.

5. Kampen mot skador orsakade av UV-strålning

Sulforaphane i blomkål kan också skydda huden från skador som orsakats av . Det försvarar kroppen från problem som:

 • Inflammation
 • Skin cancer orsakad av UV-strålning
 • odnad av huden på grund av ökat blodflöde efter en solbränna
 • cellskador

Det är viktigt att du inte är över utsätts för solen. tt äta denna grönsak räcker inte. Kom ihåg att bära solskyddsmedel. Också sola inte i timmar.

6. eurodegenerativa störningar

n annan anledning till att äta blomkål är att denna grönsak hjälper till att skydda mot neurodegenerativa störningar. Sulforaphane aktiverar avgiftande enzymer. Det hjälper också hjärnan att bota nervskador orsakad av oxidativ stress eller inflammation.

Det betyder att 

7. ekämpa högt blodtryck

Du kan hjälpa blodkärlen genom att äta blomkål. Detta beror på antioxidantegenskaperna och de antiinflammatoriska egenskaperna som denna grönsak har.

 Detta är mycket bra om du kämpar för hjärtsjukdomar. Det hjälper också om du vill undvika hjärtproblem.

8. alansera dina elektrolyter

 På grund av detta kommer ditt nervsystem att fungera korrekt. Och som ett resultat kommer musklerna att röra sig som de borde.

Om du är en atletisk person dricker du förmodligen stora mängder sportdrycker. Många dricker dessa för att balansera deras elektrolyter.

Problemet är att dessa drycker också har socker som du inte behöver. tt bra alternativ är att inkludera blomkål i din kost.

9. Hjärn- och cellhälsa

lomkålfosfor hjälper till att reparera cellmembran. Detta är viktigt för att och nervsystemet ska fungera korrekt.

Samtidigt är kalium och vitamin 6 i blomkål viktigt. De stöder hälsa och hjärnhälsa hos neurotransmittorer som helhet. Detta är väldigt viktigt om du vill att ditt sinne ska vara vakten och att fungera korrekt.

10. ehåll diabetes i sjön.

lomkål kan förhindra att diabetes börjar. Detta beror på innehållet av C-vitamin och kalium som denna grönsak har. Dessa två saker reglerar glukos i ditt blod och metabolism.

 Detta kan vara ett allvarligt hot om du har diabetes.

På grund av detta är det mycket viktigt att äta tillräckligt med mat som har höga kaliumnivåer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar