10 öVerraskande fördelarna med extra virgin olivolja

xtra jungfruolja används ofta i matlagning för sin goda smak och de många hälsofördelar det har att erbjuda. Denna produkt har varit i fokus för mycket forskning i många år och är känd för att ha många fördelar, både för hälsa och skönhet.

Denna typ av olja innehåller signifikanta mängder av enkelomättat fett och oljesyra, som har kopplats till en lägre risk för hjärtsjukdom. Dessutom innehåller det antioxidanter och andra antiinflammatoriska näringsämnen som hjälper till att minska , bekämpa fria radikaler och förhindra för tidigt åldrande.

Får du inte tillräckligt med olivolja i din kost? Vi kommer att visa dig de tio bästa och viktigaste fördelarna med extra jungfruolja, för att motivera dig att inkludera denna olja i din kost oftare.

xtra jungfruolja kan hjälpa dig att gå ner i vikt

. Detta beror på att det hjälper dig att känna fylligare och innehåller hälsosamma fetter som kan stimulera . Det bör dock tas i måttliga mängder eftersom det kan ha en laxerande effekt.

Lindrar

På grund av deras innehåll av oleocanthal olivolja har en antiinflammatorisk effekt som kan bidra till att minska smärta i leder och muskler . Flera studier har visat att personer som regelbundet konsumerar olivolja har en lägre smittintag än de som inte gör det.

förebygga psykisk nedgång

På grund av dess höga halt av hälsosamma enkelomättade fetter kan olivolja hjälp fördröjning eller förhindra den mentala nedgången i samband med psykiska sjukdomar som lzheimers

Pros mot utvecklingen av cancer

färsk studie har visat att människor som innehåller olivolja i kosten har ofta en lägre risk att drabbas av cancer . Detta viktig effekt kan relateras till den höga halten av oljesyra, som är den huvudsakliga fett som ingår i denna olja. Dessutom olivolja antioxidanter, flavonoider, polyfenoler och skvalen, som spelar alla en viktig roll för denna förmån.

Mål diabetes

I en studie publicerad i tidskriften Diabetes Care , det avslöjades att den . Detta beror på olivolja innehåller hälsosamma fetter som kan hjälpa reglera  och produktionen av insulin.

Stärker immunsystemet

Immunsystemet är mycket viktigt för vår hälsa eftersom det är ansvarigt för att bekämpa virus, bakterier och andra mikroorganismer som kan orsaka sjukdom. Olivolja är rik på antioxidanter och andra viktiga näringsämnen som kan hjälpa till att stärka immunsystemet och skydda kroppen mot sjukdomar.

Minskar blodtrycket

. nligt flera studier kan det friska fettet i olivolja bidra till att minska diastoliskt och systoliskt blodtryck.

Kontrollerar kolesterol

Olivolja är också bra för hantering av kolesterol och för att avlägsna överskott av dåligt kolesterol från kroppen . numinerat fett ökar nivåerna av bra kolesterol, stimulerar eliminering av dåligt kolesterol och förhindrar hjärtsjukdomar, alla samtidigt.

Säg adjö till lockigt hår.

Du kan också dra nytta av de hälsosamma fett och näringsämnena av olivolja i ditt hårs hälsa. 

Glöm hår ärr och andra kemiska produkter som kan skada ditt hår. Olivolja är ett hälsosamt alternativ som hjälper dig att eliminera hackat hår, förbättra hårväxten och återställa glans.

aturlig fuktighet för din hud

 Även om det finns många bra moisturizers på marknaden idag, är olivolja ett utmärkt alternativ som ger en fördjupad fukten i huden och gör huden slätare, vilket förhindrar tecken på för tidigt åldrande och skyddar huden mot solskador.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar