12 Tips för att undvika att gå upp i vikt medan du sover

Hur man undviker viktökning när du sover? Det är ganska 

Om du vill ta bästa möjliga hand om dig själv och undvika onödig viktökning, bör du vara medveten om några av dessa nattliga vanor som kan göra dig upp i vikt.

Du hade nog ingen aning om deras effekter!

1. För mycket sömn

tt sova för lite kan få dig att gå ner i vikt. Sammantaget kommer det att påverka , vilket gör att den sänker och på så sätt accelererar viktökning.

Dessutom kommer det att göra dig mer hungrig och 

Låt oss inte glömma att om du sover för lite, är det troligt att du kommer att göra mindre motion också. är allt kommer omkring kommer du att känna dig mer trött. På grund av alla ovanstående skäl är det viktigt att sova mellan sju och åtta timmar per natt. 

tt äta mycket mat sent på natten kommer också leda till att du gå upp i vikt. Problemet är att du äter mycket mat - eller mat som är tung - fram till dagens sista måltid. Det här är trots allt

en tid då matsmältningsprocessen alltid minskar. 

äta middag framför TV: n också kan vara farlig. Det betyder att du inte uppmärksammar det belopp du äter 3. tt komma upp strax efter middagen

tt komma upp direkt efter middagen utan att göra någonting annat kommer inte heller hjälpa till. Denna dåliga vana betyder

din kropp kommer att hålla mer fet Istället rekommenderar vi att du

äta middag mellan 1, 5-2 timmar före sänggåendet 4. Äta stekt eller stekt mat till middag

Stekt och stekt mat till middag rekommenderas inte. Din kropp

är fylld med kalorier som det inte klarar av att brinna, tt bättre alternativ är

att välja de hälsosammare alternativen 5. Kryddig mat på kvällen

Dessutom rekommenderas det inte att innehålla kryddig mat på kvällsmåltid.

tt äta något som är antingen kryddig eller innehåller

chili, kan ge dig matsmältning är du sover, spenderar du många timmar utan att äta.tt äta kryddig mat på kvällen kan därför orsaka smärta på grund av magsyra

. Därför rekommenderas att du undviker denna typ av mat på kvällen. jut av kryddig mat på andra tider av dagen istället, och du kommer att undvika att gå ner i vikt medan du sover! Kolhydraternas huvuduppgift är att ge energi till kroppen. Detta är energi som uppenbarligen inte är nödvändigt när du sover.

Dessutom innehåller kolhydrater många raffinerade sockerarter som måste förbrännas omedelbart för att förhindra att de omvandlas till fett.

Läs också:

Tips för att äta färre kolhydrater

7. Ta hand om efterrätten! 

och mjöl kan ackumuleras i cellerna i form av fett. Därför är

inte en bra idé att äta mat som innehåller detta på kvällen, eftersom kalorierna innehåller inte brinner av kroppen. mycket bättre att välja frukt

. Dessa är naturligt söta, läckra, fettfria och fyllda med vitaminer. Om du redan har ätit middag och smygit tillbaka till kylskåp eller köksskåp för lite extra mellanmål, är det definitivt inte en bra idé. llt du behöver göra är att ta mer onödiga kalorier som inte brinner genom natten.

Du kommer också

skapa extra energi för att hålla dig vaken . Detta kommer inte heller att användas korrekt av din kropp och är ett säkert sätt att få viktökning.

9. Hoppa över middagen kan leda till viktökning medan du sover. hoppar över middagen inte är en lösning

. tt hoppa över den här viktiga måltiden

kommer i själva verket bara att förhindra din viktminskning, eftersom den minskar ämnesomsättningen. är du ska äta din nästa måltid kommer du bara att känna dig hungrig. Dessutom kan droppe din middag öka dina känslor av ångest och göra att du förlorar muskeln och får mer fett. 

Vill du gå ner i vikt? Glöm inte att äta middag! 

Dessutom undviker 

, eftersom båda kommer att påverka din sömn negativt. åda innehåller också mycket kalorier. På grund av detta är båda garanterade att störa sömnmönster och göra att du går ner i vikt.

Istället kan du ta . Detta är ett mycket klokare alternativ!

11. nvändning av mobiltelefon och PC ändra våra sömnmönster

. I slutändan kan de göra det svårare att bibehålla en sund vikt.

Du . tt mycket bättre alternativ är att läsa en bok eller lyssna på avkopplande musik.

12. tt gå väldigt sent i sängen kan leda till viktökning medan du sover. Det sista du bör tänka på är att om du brukar lämna dig väldigt sent (f.ex. efter kl. 1 på natten) detta kommer att ge dig viktökning. Detta beror på att du måste bekämpa kroppens naturliga system för att upprätthålla detta sömnmönster. Du kommer att sluta äta igen mycket tidigt nästa morgon

, eftersom du hade längre att bränna kalorier från middag kvällen före. I slutändan betyder det att du sannolikt tar mer kalorier än vad du behöver. Detta kan givetvis betyda en ökning av kilo.

har du förmodligen redan gissat, det enklaste sättet att undvika detta:

 9 vanor som orsakar viktökning

Det finns många dagliga vanor som påverkar din framgång. Många olyckliga vanor kan även orsaka extra viktökning. Läs mer i den här artikeln. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar