14 Tips för att somna snabbare och sova bättre

Om du kan, ska du bara arbeta för solnedgång och koppla av efteråt. Detta kommer att träna din kropp för att knyta natten med vila och sluta vara så vaken på kvällen.

Du går till sängs, stänger av ljuset och försöker somna, stäng ögonen och tvinga dig att hålla dem stängda. Men det verkar som om du aldrig somnar. Timmar passerar och nerver ökar. Du vill inte titta på klockan eftersom du vet att det inte är länge för att larmet ska ringa. Om det här är en vanlig händelse i ditt liv, läs följande artikel. Du hittar olika tips och 

Tips för sömn sovande

n tredjedel av våra liv är somnade. Det kan tyckas mycket, men det är verkligen nödvändigt att föryngra energin och ladda batterierna. Om vi ??inte sover tillräckligt, kommer vi inte ha möjlighet att arbeta, studera, vara i gott humör, vara frisk etc. Om du har problem med att somna, vet du hur man går och lägger sig på kontoret och med mörkret påsar under ögonen.  Liten sömn kan också leda till utbrott av diabetes, fetma och kronisk dålig hållning.

Om du inte sover bra en natt kan du vara i dåligt humör, men problemet ligger verkligen hos människor som aldrig får en god natts sömn. För att undvika detta, försök att följa dessa tips.

Skapa en sovande rutin

Om du ställer in rutiner för att sova, kommer din kropp att veta när du ska sova och när du behöver vara vaken. Du vill veta när det är dags att slappna av och eliminera stress. Försök alltid gå och lägga dig samtidigt, och vakna samtidigt, eller så nära som möjligt, även på helgerna. På så sätt kommer din kropp inte att vara i obalans.

Håll en tidskrift

Detta hjälper dig att lindra stress och minska alertness eller sorg. Det finns inget behov av att skriva ner allt du tycker och känner,  Detta kan hjälpa till att hindra dig från att vara vaken hela natten och tänka på en lösning på ett problem.

Få mer magnesium

Undersökningar visar att magnesium behövs för en god natts sömn och det hjälper dig att sova "som en ängel". Försök att äta mat som pumpafrön, löv och spenat.

Drink Camelete

Det är en lugnande och avkopplande drink som minskar ångest.n kopp före sänggåendet räcker för att sova gott fram till nästa dag. 

o i fysisk aktivitet

Om du deltar i sport eller annan fysisk aktivitet kommer både kropp och själ att bli mer trött. Det finns inga ursäkter för att inte sova. Det har även andra fördelar såsom viktminskning, det minskar stress, lindrar spänningar, toner muskler, förbättrar lung och hjärtfunktion, sänker kolesterolet, etc.

Sluta arbeta när solen går ner

är det är möjligt bör du jobbar bara i solnedgången. Detta kommer att bidra till att signalera till kroppen att det vid tiden för mörkret är dags att vila och sova och inte förbli i tjänst. Dra nytta av den här tiden för att spela sport, läsa, leka med barnen, etc.

Ta en middagslap

Till skillnad från många tror, ??vila på dagen i upp till 30 minuter (efter lunch) säkerställa bättre sömn på natten. Du får inte sova i mer än en halvtimme, för efter den perioden riskerar du att falla i de djupare stadierna av sömnen, vilket gör att du känner dig yr när du vaknar och bara vill lägga dig. ftermiddagen kommer också vara mycket lång.

Sova minst sju timmar i sträck varje natt

Det är ännu inte klart hur många timmar en person behöver sova varje natt.  Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer din kropp att öka produktionen av kortisol, så du kommer att drabbas av ökad stress. Du kan också lida av insulinresistens och vara mer benägen att få diabetes.

Sovrum: ara för att sova

Vänligen boka sängen för endast två aktiviteter: Sova och kön. llt annat, du reserverar dig i en liknande miljö. Du måste äta i matsalen eller i köket, titta på tv i vardagsrummet, arbete på kontoret, etc.

Skapa en avkopplande atmosfär

Detta innebär att ha en bra madrass, mörka gardiner för att hålla solen ut, en mjuk ton i måla på väggarna, bra värme eller kyla, minskat buller, dela säng med någon som inte har mardrömmar, eller köpa en större säng så att du sover bättre, bekväma sängar (pyjamas, nattlinne, underkläder), etc.

bättre att ha ett kylrum än en het

Om du bär för många lager kläder eller värmen är högst blir det svårare att stå upp på morgonen. , kroppen svetter mer än vanligt, och det kommer att bota din sömn.

Gå vilse sömn

Om du kom hem sent på lördag eller om du var upp till två på morgonen för att studera, måste du gå vilse i sömnen nästa dag så att du inte går förlust av sömn de närmaste dagarna.

Undvik vissa livsmedel strax före sänggåendet.

llt som håller dig vaken, till exempel koffein, läsk och oljig mat, bör undvikas innan du lägger dig. Det är faktiskt rekommenderat att inte dricka kaffe efter 18:00.

Gå inte till sängs hungrig

Man bör inte lägga sig i full mage eller tom mage.Det är bäst att äta tillräckligt för middag och kanske en knäckebröd eller frukt för kvällsmat för att inte vara hungrig och inte vakna upp med magsmärtor under natten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar