3 Saker som händer med din kropp när du är uppe sent

Våra kuddar och täcken har båda en speciell plats i våra hjärtan. Vissa av oss älskar dem så mycket att det tar mycket att skilja oss från dem på morgonen. Denna uppgift blir ännu svårare . Det är en daglig kamp för någon av oss.

Varje morgon de mjuka kuddar och täcken din fortsätter att täcka dig om du är . Men vad är det för fel med att gå och lägga sig sen? Låt oss berätta det.

I själva verket när du är sen, 

Under de senaste två decennierna har . För närvarande arbetar alla kontinuerligt, och de som inte arbetar använder sin internetgemenskap för att underhålla sig tidigt på morgonen.

 nligt en undersökning som gjordes av Gallop 2013 får 42% av amerikanska medborgare mindre än 7 timmars sömn per natt.

Sömnberoende kan orsaka mörka cirklar runt ögonen, humörsvängningar och kan få dig att börja jobba sent.

Det är nästan en matematisk formel att säga att sova sent = att vakna sent.

Sömnbrist kan också orsaka problem med din chef. Dessutom finns det andra problem som orsakas av att du arbetar sent eller tittar på din favorit-tv-show fram till sent på kvällen.

Följande saker kan hända när du är sent:

1. Du kommer att gå ner i vikt

n god natts sömn är så viktig att när du inte sover bra börjar din kropp att visa tecken på detta. I tidigare inlägg har vi redan sagt att din kropp kan berätta vad som händer inom dig hälsosamt. Detta gäller också för att vara uppe i lång tid.

Om något ovanligt händer med din kropp, du utvecklar hälsoproblem, och  är en av dem. Om du beröva din kropp av sömn, mer trött och du inte vill komma ur sängen dagen efter att du har varit uppe länge. ftersom timmarna går 

 fördes 2015 vid Weill Cornell Medical College, presenterades vid ndocrinology Society nnual Meeting, tyder på att vi bör ta hand om vilken tid vi går till sängs.

Med bara 30 minuters sömn per natt,  Denna studie hade 522 deltagare och genomfördes under en sju dagarsperiod.

Deltagare som gick till sängs sen var 72% mer benägna att vara överviktiga jämfört med de som gick till sängs tidigare.Denna metabolism sätter människor i riskzonen för att bli överviktiga och resistent mot insulin, enligt Shahrad Taheri, som är huvudförfattare till Weill Cornell studien.

2. Din sexlust kommer att minska

ågra av oss kan uppleva stunder i våra liv där vi bara använda vår säng för två saker: sömn och sex. Men det finns tillfällen där man inte går till sängs för att göra något annat än att sova, , eftersom det tar längre tid att belysas under intima stunder, plus du är trött och på dåligt humör eftersom du inte har sovit tillräckligt.

Det går inte att ha en bra tid med din partner under intima stunder eftersom den tid du spenderar på resten är inte tillräckligt, som har gjort dig trött.

The Journal of Sexual Medicine , i en nyligen genomförd studie visade att  dagen efter.

I studien påpekade att med bara en timme mer sömn, upplevde deltagarna att sannolikheten för att ha sex följande dag 14%.

Samma studie visade också att kvinnor som tillbringade mer tid i sängen rapporterade också känna mer njutning under sex och en större förmåga att nå orgasm, än kvinnor som inte tillbringar så mycket tid i sängen.

Det här har inget att göra med humörsvängningar, som också är kopplade till sömn. Men studier visar att hormonella förändringar, vilket är en följd av brist på sömn, vilket leder till dålig sexuell funktion.

Om du har sexlivsproblem, kontrollera om ditt sömnmönster eller brist på det är orsaken till problemet. Många kvinnor skylla på  för de problem de har med sex, när det kan finnas andra faktorer som påverkar dem.

3. Ditt blod börjar koka

Det är rätt. Ditt blod kokar bokstavligen när du är sen. Det har visat sig att människor som bara sover i korta tidsperioder 

Medan de som inte får tillräckligt med sömn möjligen kan uppleva högt blodtryck, inte de som går till sängs vid rätt tidpunkt för att uppleva samma.

Det är läskigt när blodtrycket stiger under natten. nligt vissa  är blodtryck mätt vid natten en högre indikator på kardiovaskulär risk än mätningar under dagtid.

är blodtrycket stiger på natten, tyder detta på att  göra i sin viloperiod.

Var inte uppe sent om du kan välja

Skälen till varför du måste stanna uppe sent är ingenting jämfört med farorna med sömnbrist.

 när du arbetar, så att du kan hålla sig till denna plan.

Dessutom bör du hantera ditt schema även när du är hemma. Så här kan du arbeta på snabbast möjliga tid, vilket ger dig tid att vila.

Stör inte din sängtid.n god natts sömn hjälper dig att ta hand om din hälsa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar