4-7-8 Teknik för tillräcklig sömn

Om du är en av dem som , har du förmodligen provat allt från att koppla av te för en promenad innan läggdags. Det är viktigt att komma ihåg att det som fungerar för någon nödvändigtvis inte fungerar för andra, så det är alltid värt att försöka olika saker för att ta reda på vad som fungerar för dig.

v denna anledning talar vi idag om Även om vi presenterar det som ett intressant tips, är det också värt att veta att många som använder den här tekniken regelbundet inte bara får tillräckligt med sömn utan också lär sig att hantera stress bättre.

Vad sägs om att prova den här tekniken redan idag?

Vad är 4-7-8 tekniken för tillräcklig sömn?

. Denna metod utvecklades av doktorn från University of rizona (US); en läkare som är välkänd för sina terapier när det gäller att minska stress och ångest och att hjälpa människor som kämpar med sömnlöshet.

Denna läkare varit på omslaget till Time Magazine två gånger, och även om det är sant att han har en reklambyrå i ryggen är hans tekniker och tips 

Om detta gäller dig, bör du ha detta i åtanke om 4-7-8 teknik:

 kommer du att märka hur lätt det är att somna på kvällen. Din kropp kommer att användas till dessa dagliga avkopplingsövningar, och efterhand blir andningen mer rytmisk och lugnare, musklerna blir mer avslappnade och sinnet och du kommer att vara beredd på vila under hela natten. Tekniken

 och gör oss också bättre rustade att ta itu med ilska som ibland "överhaler" oss.

, men då är det tillräckligt att göra det på morgonen och på kvällen en halvtimme före sänggåendet. Då har vår kropp och vårt sinne blivit vana vid denna teknik, och det kommer nästan automatiskt att hjälpa oss med tillräcklig sömn.

Hur går 4-7-8 tekniken?

Tekniken 4-7-8 är väldigt lätt att göra - du behöver bara följa dessa riktlinjer:

Den första månaden

: när man står upp på morgonen, efter lunch, på eftermiddagen efter arbetet och äntligen ungefär en halvtimme innan du lämnar. Det är väldigt enkelt, vill du veta hur?

 • Sätt dig i en bekväm plats som gör att du kan rygga rakt.
 • Placera tungan bakom de övre tänderna, precis där gommen börjar.
 • Stäng sedan munnen och andas genom näsan medan 
 • andas sedan ut all luft från lungorna i , samtidigt som man förlorar all trötthet, tryck, ångest. Detta kommer att känna sig mycket befriande.
 • 
 • Och det är allt. Som du förstår är det här en mycket enkel teknik, men det hjälper oss att reglera andan och frigöra daglig stress. Det viktigaste att tänka på är att göra dessa övningar 4 gånger om dagen i en månad.

ästa månad

fter den första månaden kommer både kropp och själ att se fram emot dessa andningstekniker. Detta är ett bra sätt under dagen till att förändra vår andning och resulterar i att vi bygger upp spänningen till kvällen och det gör det svårt att få en god natts sömn.

fter de första 30 dagarna : den första när du stiger upp på morgonen och den andra ungefär en halvtimme innan du går till sängs. Men om du känner dig stressad under dagen eller har byggt upp ett sinne efter en diskussion till exempel. Tveka inte att använda den här tekniken eftersom det hjälper dig att slappna av.

Som slutsats är det mycket viktigt att du noga följa dessa tips för att kunna njuta av tillräcklig sömn:

 • Spara på dina rutiner under dagen, vilket innebär att lunch och middag tas vid samma tidpunkt varje dag, och att 4-7-8-tekniken görs också vid samma tidpunkter varje dag.
 • Ät en lätt middag, och alltid minst två timmar innan du går.
 • Ta en avkopplande dusch före sänggåendet.
 • Det är mycket viktigt att du stänger av datorn och mobiltelefonen när det är möjligt , eftersom skärmarna på dessa stimulantia och hindrar oss från att få tillräckligt med sömn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar