4 Konstiga tips för bättre sömn

Om du är en av dem som har på kvällen har du förmodligen provat nästan allt. Te, smoothies, läkemedel, olika kuddar ... Listan är lång.

Det finns många olika alternativ som kan hjälpa oss Vi läser om olika tips och tricks hela tiden, men idag visar vi dig , som enligt vetenskapen hjälper dig att sova bättre. Vad måste du förlora?

1. Korrekt temperatur för bättre sömn

Många studier visar nu att den idealiska temperaturen för att sova är mellan 15 och 20 ºC. Om termometern skiljer sig från detta område börjar vi uppleva sömnstörningar.

 genomfört en studie över fem år, och drog slutsatsen att en sovande miljö med en lägre temperatur får deltagarna att slappna av och uppnå en högre kvalitet på vila. Konstigt, men sant. Många av oss hamnar ofta i att vi behöver extra kuddar, täcken och filtar på vintern eftersom vi behöver hålla varma. Det är fel.

Idealiskt bör du försöka Om det är lite lägre är det ännu bättre. Värmen på sommaren gör det svårt för oss att sova. Så försök att justera temperaturen i rummet idag och se resultaten själv.

2. Sova med en fot utanför duvet

Förvånad? Det är sant! n studie publicerad i "Science of Us" förklarar orsaken:

 • är vi är i djup sömn minskar kroppstemperaturen med några grader.
 • Om detta inte händer upplever vi sömnlöshet. Kroppstemperaturen är stabil och vi blir oroliga och oroliga.
 • Våra fötter är en av de bästa kroppstemperaturregulatorerna, så ett nästan idiotiskt sätt att slappna av är att sätta fötterna utanför duvet för att svalna ner. Det misslyckas aldrig!

3. Fördelarna med att sova på vänster sida

Vi har redan berättat några gånger om de stora fördelarna med att sova på vänster sida. Det är mycket effektivt och hälsosamt. Se varför här:

 • Många av våra kroppar utför sina uppgifter bäst på natten, till exempel vårt lymfsystem. D Om vi ??sover på vår högra sida, gör dessa processer det svårare, och på grund av detta kan vår sömn vara allvarligt störd.
 • Magen kan utföra sina uppgifter bekvämare utan känsla av tyngd och uppblåsthet.

4. Stäng av elektroniska apparater 2 timmar före sänggåendet

Många av oss tenderar att gå till sängs med din mobiltelefon eller en bärbar dator och kontrollera sociala nätverkssajter, nyheter, prata med vänner och familj, och sedan stänga av enheten och försök att somna.

Gäller detta för dig? nligt Stiftelsen för , tjänar våra vitala organ genom elektriska impulser. Om vi ??utsätter dem för artificiella elektriska impulser, kan vi uppleva följande symtom:

 • 
 • Ändringar i biologiska rytmer
 • Trötthet på morgonen
 • rist på koncentration under dagen

Så håll dessa enkla tips i åtanke från och med nu. För en bättre sömn borde du Du kan ha dåliga vanor som att se en film eller TV-show i sängen, men om du lider av sömnlöshet, skulle det vara en god idé att ändra denna vana.

Två timmar innan du lägger dig ska du stänga av all elektronik och ha en varm och avkopplande dusch. Därefter kan du välja Sömnighet kommer ibland på det mest avslappnade sättet. Innan du vet ordet, du blunda och hitta dig själv insnärjd i handlingen i boken, och du kommer att sova tills nästa morgon.

Kan det vara bättre än det? Prova detta idag!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar