5 öVningar för att utveckla din mentala styrka och minska dina bekymmer

Vad hänvisar vi till när man talar om "mental styrka"? På vilket sätt relaterar motionen till agility och motstånd i våra sinnen?

Så intressant som det kan tyckas är Det finns en aspekt som vi inte kan ignorera.

är vi hänvisar till mental styrka, pratar vi om hur du kan möta ansikte med motgång i det dagliga livet.

Det handlar också om för att utveckla lämpliga strategier som hjälper oss att uppnå detta mål och den efterföljande framgång.

Å andra sidan, de som försummar kroppens hälsa märke till hur många av de dagliga färdigheter som är förknippade med vissa kognitiva processer såsom uppmärksamhet, minne och även kreativitet kommer gradvis att minska och bli svagare.

För att förstå detta bättre har vi ett enkelt exempel. Du har haft en dålig dag, en av de dagarna där allting har gått fel, där livet ser ut att vara inställt och det verkar som att det kommer direkt till dig.

Du känner dig så överväldigad att du bestämmer dig för att bära bekväma kläder och bara gå en promenad. Du inser snart att något förändras i dig, du känner dig lättare, ditt sinne öppnas för nya perspektiv och dina bekymmer reduceras.

Sinn och kropp är nära knutna till varandra, de är länkade, och 

I den här artikeln kommer vi att förklara 5 bra sätt att göra det här.

1. Walking är den bästa träningen för att uppnå adekvat mental styrka.

Vi talade bara om detta: tt gå i en flexibel, konstant och snabb takt uppmuntrar överraskande förändringar i våra sinnen.

 • Det finns många som stöder detta faktum: Det finns tillräckligt för att gå på mindre än en halvtimme att minska antalet psykiska problem, förebygga depression och förbättra livskvaliteten.
 • Det handlar inte om att kämpa eller driva oss själva. nkel regelbunden och konstant rörelse i en halvtimme gör att hjärtat går och syrgas kroppen och speciellt hjärnan.
 • att gå och hämta spänningen att slappna av och hjälper och det hjälper oss att nå en medvetandetillstånd där vi är mycket mer mottagliga för allt omkring oss .

Upptäck 

2. Leende, en stor terapeutisk övning

Det kan överraska dig, och du kanske inte riktigt tro det, men leendet är terapeutiska - det är en inre styrka som ger oss starka känslor och sprida positivitet.

 • ågot som vi ibland glömmer är att Det är en sorts språk som går från generation till generation som håller något mer än bara en form av social och känslomässig kommunikation.
 • Det är nog att le för våra hjärnor kommer att belöna oss med en hel ström av endorfiner.
 • Det är som att börja oss igen, som att sätta verkligheten till perspektiv för att ansluta till den föreliggande och den ljusare sidan av saker.

Så tveka inte att öva det dagligen. Observera dig själv och upptäcka vad som händer inom dig.

Se även 

3. Djupandning tre gånger om dagen

I den här bloggen vi har förklarat flera gånger att "andas väl är livet".

 • , som tillåter hjärnan slutar ta emot syre den behöver.
 • Dessutom genererar alla situationer med och stress kortisol, ett hormon i stora mängder fungerar som en våldsam fiende av vår kropp och vårt sinne.

därför djupandning annan uppseendeväckande övning du bör öva.

 • 15 minuter räcker.
 • Inhale luft och räkna till 5 sekunder. Håll luften i 7 sekunder och andas för 8

Upprepa detta flera gånger och du kommer att se vilka förändringar.

4. Stretching på morgonen

Har du någonsin försökt det? n annan övning som kommer att hjälpa oss att uppnå tillräcklig "mental styrka" är att lära sig att få kroppen att slappna av, ge elasticitet, avkoppling, motstånd ...

För att uppnå detta, det kommer att vara bra för oss att stå upp lite tidigare och lite i taget, utan att tvinga oss själva, göra några stretchövningar.Discover 

5. Tyngdlyftning

Förvånad? Visst, men du bör veta att för en mycket specifikt mål: att minska ångestattacker.

egativa känslor som rädsla, ångest och oro kanaliseras mycket väl av enkel övning för att lyfta vikter i 10 till 15 minuter om dagen.

Detta motstånd övning med måttlig intensitet kommer inte bara att hjälpa oss att uppnå starkare muskler, men också till 

Med dessa övningar, det är ingen tvekan om att dag efter dag kommer du att upptäcka att du har mer mental styrka och att du är bättre förberedda att möta svårigheter i det dagliga livet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar