5 Livsmedel för att rengöra dina artärer det naturliga sättet

Vet du alla möjliga konsekvenser av att ha blockerat artärer? är du gör det är vi säkra på att du håller med om att det är värt att se till att du planerar ditt matintag för att rengöra dina artärer ordentligt.

är läkaren informerar dig om att dina artärer blockeras, bör du veta att 

 är bara några möjliga komplikationer.

Men oroa dig inte! Lyckligtvis kan rening av artärerna vara mycket enklare än det kan tyckas. 

De viktigaste substanserna som orsakar detta problem är 

 som används för att styra inmatningen och utgången av olika element till och från celler. är vi har för mycket av det, fäster kolesterol på artärerna, vilket betyder att blodet inte cirkulerar genom dem som det borde.

Som ett resultat kan blodet inte nå kroppens vitala organ i nödvändiga mängder.

Triglycerider är 

Med detta i åtanke  i kampen mot blockerade artärer.

5 livsmedel som rensar dina artärer

1. Tang

. Om du inte tror på en sådan fast påstående, bara ta en titt på näringsinnehållet, innehåller mineraler, proteiner, karotenoider och antioxidanter.

I huvudsak måste nästan hela din kropp vara hälsosam och frisk. Förutom sin förmåga att rengöra artärerna, 

Därför bör tang vara en oumbärlig del av kosten för alla som vill vara hälsosamma och starka.

2. Oljig fisk: Tonfisk och lax

För några år sedan hade denna typ av fisk ett mycket dåligt rykte. De ansågs faktiskt vara mycket skadliga för vår hälsa, just på grund av de feta nivåer de innehåller.

Vi bör dock vara medvetna om den exakta typen av fett de lägger till i vår diet. Fettet i tonfisk och lax innehåller en kraftfull aminosyra vars fördelar fortsätter att överraska oss. D 

Det är därför livsmedel som innehåller höga halter av omega-3 - såsom tonfisk och lax - är så bra att rengöra artärer.

Om du lägger till fet fisk i din kost ser du också en förbättring av blodtrycket. Faktum är att lägga mat som är rik på omega-3, 

3. Havregryn

Om du tänker ersätta vete med annat spannmål rekommenderar vi havre. Först innehåller de färre kolhydrater. Dessutom innehåller kolhydraterna som finns i havre längre tid att släppas och absorberas, vilket gör dem hälsosammare.

Havregryn ger oss energi att metabolisera mat och hålla oss vakna, men blir inte så lätt i fett som andra spannmål och spannmål r. Å andra sidan är den också rik på , vilket minskar kolesterolets förmåga att fästa vid våra artärer.

. Det är lätt att hitta en rad produkter gjorda av havre till salu dessa dagar. Men du bör komma ihåg att inte alla är nödvändigtvis hälsosamma, eftersom många också innehåller höga nivåer av transfett.

4. Soja

I allmänhet ökar alla baljväxter dina arteries hälsa, men soja är klart det mest effektiva.

Isoflavoner innehåller orsaker 

Du hittar soja i princip alla butiker du tittar på, i form av drycker eller som hermetiska groddar, samt i mer bearbetade produkter, som tofu. Om du inte har försökt det senare uppmuntrar vi dig att göra det.

I början kan det göra dig lite smaklös, men det är faktiskt en fördel. Tofu är en idealisk produkt att införliva i en mängd olika recept, eftersom det passar bra med nästan vilken smakkombination som helst.

5. Tomater

Tomater är rika på lykopen, en mycket stark antioxidant. Men varför införlivar du mer antioxidanter i din kost när du ska rensa dina artärer?

Ibland är 

tt äta mat som tomater är ett utmärkt sätt att bekämpa denna orsak till blockerade artärer. Dessutom är det bästa med tomater att de kan införlivas i din vanliga diet på olika sätt: i sallader, såser, kalla soppor, juice ... listan är oändlig.

Vi valde dessa livsmedel inte bara på grund av deras arteriella rengöringsegenskaper, utan för att . Även om det alltid är en bra idé att utforska vad som finns där ute, har vi prioriterat ingredienser som du enkelt kan känna igen och införliva i din kost.

Var noga med att börja äta mer av dem och göra dem till din diet!

Huvudbild gjord med tillstånd 

ekämpa högt blodtryck och kolesterol med ingefära och vitlök

Högt blodtryck och kolesterol är två störningar som blir vanligare varje år. Visste du att du kan minska högt blodtryck och kolesterol med ingefära och vitlök? Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar