5 Frukter att balansera ditt kolesterol

 n riktig nivå av det är väldigt viktigt för vårt välbefinnande och vår inre balans.

Detta är viktig information eftersom många fortfarande tror att kolesterol är dåligt eller skadligt.

yckeln är att hålla den balanserad. Det är också viktigt att hålla dåligt kolesterol, eller , från att öka.

 Det gör vår hälsa sämre.

nnan information som vi också bör komma ihåg är att kroppen producerar kolesterol. Om våra kroppar ger rätt belopp för oss kan 

Det finns flera situationer där vi måste vara försiktiga. ågra av dessa situationer är om vi är över 40, överviktiga eller har en familjehistoria av högt kolesterol. I sådana situationer måste vi vara försiktiga med vad vi äter.

I den här artikeln kommer vi att dela med dig av information om bekämpning av kolesterol. Vi kan göra detta genom att ändra vår livsstil, 

Idag borde vi fokusera på vår kost. Och är det verkligen ett bättre sätt att göra det mer smakfullt än frukt?

Med hjälp av dessa livsmedel kan vi hjälpa till att balansera våra kolesterolnivåer.

1. vocado, mer än en god frukt

Du kan fråga: "Kommer verkligen hjälpa balans kolesterol min?" Svaret är ja. I själva verket behöver vi bara äta en halv avokado om dagen. Tillsammans med en hälsosam diet kan detta hjälpa oss att se förändringar i våra kolesterolnivåer på ungefär en månad.

 • 
 • Detta fett blir energi (det kommer inte att lagras). Det minskar nivån av lipider i kroppen. Och det kan också hjälpa till att reglera våra blodsockernivåer.
 • Även annan viktig information relaterad till niacin. iacin, även kallat vitamin 3, hjälper till att balansera vårt kolesterol.
 • vokado är inte den enda maten som har den här egenskapen. Vi kan också äta sparris, ärtor, potatis, svamp, kronärtskockor och bönor. lla dessa hjälper oss att få 3-vitamin.

2. osa grapefrukt, bra för att balansera kolesterol

Om du kan äta rosa , bör du göra det. nledningen är att ha frukter har så många positiva effekter samtidigt som man reducerar dåligt kolesterol.

 • Det är också viktigt att veta att det bara kommer att vara effektivt om vi är konsekventa. till frukost. Se också till att det är organiskt.
 • nligt en studie publicerad i , har grapefrukt stora fördelar. För de som har problem med att kontrollera sitt kolesterol med mediciner, kan ätande grapefrukt hjälpa till att minska kolesterol.
 • De antioxidantegenskaper som denna frukt har är utmärkt. De hjälper utan tvekan till att öka människors livskvalitet tack vare deras hjärtskyddande egenskaper.

Kom ihåg att grapefrukt kan ha en dålig reaktion med vissa läkemedel. Du bör diskutera detta med din läkare eller apotekspersonal.

3. pelsinjuice för gott kolesterol

För att förstå varför apelsinjuice hjälper oss att balansera vårt kolesterol behöver vi prata om steroler.

 • Du har nog hört talas om steroler. De har en kemisk struktur som liknar kolesterol.

  De är en naturlig substans som finns i frukter som apelsiner, i vissa grönsaker, torkade frukter, frön och till och med vegetabiliska oljor.

 • Även om apelsiner bara ger oss en liten mängd steroler, gör de också något annat. ppelsiner ökar mängden eller bra kolesterol i kroppen.

Därför bör vi äta apelsiner varje dag. Om vi ??också äter en balanserad diet ser vi resultat nästa gång vi går till doktorn.

4. Jordgubbar, en hälsosam frestelse

Jordgubbar är friska. De kan också hjälpa oss att minska våra nivåer av kolesterol. Men de är bara bra för oss om vi äter dem som de är naturliga. Det betyder utan socker eller 

 • Jordgubbar, som andra bär, minskar tätheten av lipoprotein. Det betyder lägre LDL nivåer.
 • Om vi ??kan borde vi äta mellan 10 och 15 jordgubbar om dagen. Detta beror på att de också kan 

nkla kostförändringar som att öka mängden röda frukter vi äter kan vara användbara. De hjälper våra hjärtan hälsa direkt.

5. tt äpple om dagen ... minskar kolesterolnivån?

tt äpple kan ätas på många olika sätt. Det kan vara med havregryn på morgonen, en sallad av selleri och nötter till lunch eller äppeljuice på eftermiddagen.

Det här är en bra sak att ha i din kost. Ät det som du vill, men 

nledningen till att äpplen hjälper oss att behålla det goda kolesterolet är på grund av baldheten. pple skal innehåller både pektin och polyfenoler.

Tack vare dem kan vi som ofta finns med hjärtfel.

Vi vet att frukt i sig aldrig kommer att räcka till. Därför måste vi också göra ändringar i vår kost. Detta kräver insatser varje dag.

Så enkelt som att lägga till frukt i våra sallader för att färgen kan hjälpa till att balansera vår kolesterolnivå.ller, en annan idé, är att ta ett äpple med oss ??vart vi än går. På så sätt har vi en hälsosam behandling när hungern är läskig.

Om vi ??använder det vi vet, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar