5 Nycklar för att förhindra Broken Heart Syndrome

 Den har dock en mycket låg dödlighet. Också, som regel, förekommer det oftare hos kvinnor.

Det låter poetiskt, men det är långt ifrån det. roken Heart Syndrome är också känt som Takotsubo Cardiomyopathy eller Stress Cardiomyopathy. Oavsett vilket namn du använder, uppträder det vanligtvis efter en traumatisk händelse. Detta kan vara ett extremt emotionellt inflytande eller en mycket stressande situation.

De flesta som lider av det tror att de har en hjärtinfarkt.

Som allmän regel följer medicinsk personal samma protokoll som de gör för hjärtinfarkt. Detta innebär snabb respons. Men när de får testresultaten tillbaka ser de något annat.

Hjärtat deformeras. Det är 

Första gången denna hjärtsjukdom upptäcktes var i Japan. Detta var tillbaka på 1990-talet. Hjärtans form på bilderna påminde doktorn i en fiskfälla. Denna speciella fälla används av japanska fiskare för att fånga bågar.

amnet på den här fällan: takotsubo. Därav namnet på sjukdomen: Takotsubo Cardiomyopathy.

Vi tittar också på något som Det är viktigt att veta både hur man känner till symtomen och hur man undviker dessa hjärtsmärtor.

Låt oss ta en titt på det.

Vad är roken Heart Syndrome och vad är symtomen på det?

 Vi vet fortfarande mycket lite om denna sjukdom. Men bara för att det hittades för ett tag sedan betyder det inte att det inte fanns förut.

 • Så här hände det förut. Människor som hade symptom på hjärtinfarkt fick veta att detta bara var en varning.
 • Detta förändrades dock när läkare hade mer diagnostiska tester. De började märka att något var annorlunda.

Tidskrifts publicerade en studie i 2015. Denna studie förklarade grunderna i "roken Heart Syndrome".

Här är grunderna:

Det är inte ett hjärta

De flesta människor som lider av denna störning kan gå flera dagar utan att veta vad som hände med dem.

 • De har samma symtom som hjärtinfarkt. mellertid är 
 • Det är faktiskt bara en tillfällig sjukdom. är någon har en stor känslomässig inverkan, svarar kroppen. Denna reaktion kommer vanligen att producera mer hormoner såsom till exempel adrenalin.
 • n instabil ökning av adrenalin påverkar hjärtat. Men adrenalin påverkar aldrig kranskärlen.
 • Vänster ventrikel ändrar form under en kort stund. Det är tillfälligt koniskt på grund av denna sjukdom.
 • Vad personen då känner är starkt tryck, andningssvårigheter, yrsel, kallsvett och bröstsmärta.

Man kan förebygga brutet hjärtsyndrom på

Som vi nämnde i början påverkar denna sjukdom främst kvinnor.

Doktor vid John Hopkins University är en av de främsta experterna i denna sjukdom.

 • Hans publicerade forskning innehåller artikeln i ew ngland Journal of Medicine. nligt hans information, Det finns två huvudhormoner som frigörs efter en känslomässig händelse: adrenalin och noradrenalin. åda dessa verkar som ett toxin i hjärtat. Detta är något som händer oftare hos kvinnor.
 • Vad gör dessa katekolaminhormoner? De angriper tillfälligt hjärtat. Dock kommer de aldrig att attackera cellerna.

För att undvika att hitta oss i denna situation, här är några tips.

1. fter klimakteriet, lär dig att hantera stress

Våra hormoner gör att vi kan vara mer eftergivliga. Detta gäller särskilt i fertil år. Under denna tid har vi ett bättre svar på stress och ångest. Men förändras saker efter klimakteriet och vi måste tänka på nya strategier.

Ingen är immun mot dåliga nyheter eller bedrägeri.

Så vad vi kan göra är att

"träna" våra sinnen. Vi kan också träna vår kropp. På så sätt kommer ingenting att skämma bort oss, oavsett vilka svårigheter vi står inför på vår väg. Öva yoga eller mindfulness.

 • Vi två timmar om dagen till dig själv. nvänd den här tiden för att gå, meditera, eller ta hand om små problem du kan ha. Detta förhindrar att små bönder kommer till bergen.
 • 2. rbeta för en halvtimme varje dag

Vårt mål är att göra hjärtmuskeln starkare och mer resistent. För att göra detta behöver vi inte göra mer än bara en liten aerob träning.

Försök

Gå 3. Supportgrupper: motionell support och värme är viktiga

ra

Vänner Vi måste kunna tillbringa tid med människor som vi kan vara äkta med. tt veta att vi förstås, stöds och hörs är avgörande för vår hälsa.

4. God mat, goda vanor

är man talar om roken Heart Syndrome är stress den avgörande faktorn. Detta är särskilt sant på en känslomässig nivå.Därför måste vi kunna hantera vår

stress Vi måste fokusera på hjärthälsa. Detta kan förhindra att problem uppstår. Det kommer också att göra ditt hjärta växa så fort som möjligt om något händer.

 • Ät färsk frukt och grönsaker varje dag. Om möjligt borde du särskilt äta röda, lila och apelsin frukter och grönsaker. De har de flesta antioxidanterna. ntioxidanter är också mycket viktiga för hjärtan.
 • 5. Prioritet: Få regelbundna kontroller

Din familj är mycket viktig för dig, eller hur? Du bryr dig om dem varje dag. Du kommer till och med göra någonting för att göra dem lyckliga.

Men kom ihåg det här: du måste ta hand om dig själv också. Om något som roken Heart Syndrome påverkar dig, kan du inte heller ta hand om dem.

 • Se till att du talar med din läkare. Det är viktigt att schemalägga rutinundersökningar. Tänk på kolesterol, blodtryck, vikt och blodsocker.
 • Det här är alla indikatorer på vår hälsa.

Gör det en prioritet för att ändra din livsstil. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar