5 Enkla matar mot artrit - gör dem till en del av frukosten!

rtrit är en extremt vanlig sjukdom. Det är dock fortfarande inte fullt ut förstått. är vi pratar om artrit, är det det första som vi brukar tänka på den klassiska svullnaden och deformationen som påverkar några fingrar.

Men när vi pratar om "artrit" hänvisar vi inte bara till en stat. 

Det är dessutom ett tillstånd som . Det finns barn som lider av reumatoid artrit, och det kan också påverka människor som är i livets höjd. Även idrottsmän kan bekämpa artrit.

Dessutom är det viktigt att inte glömma osteoartrit (O), den vanligaste typen av artrit i vilka brosket förlorar sin styrka och uthållighet.

n sak som vi behöver veta om artrit är att inte kan botas, men det kan också behandlas dagligen för att förbättra livskvaliteten hos dem som lider av det.

Oavsett om du lider av inflammatorisk, smittsam eller metabolisk artrit, är det alltid viktigt att söka råd från kunniga läkare. 

har vi ett mycket enkelt förslag att erbjuda: var medveten om vad du äter Livsmedel för artrit: Den bästa frukosten att minska symtomen

Vi vet alla att ta hand om din kost inte kommer att bota artrit, men tack vare egenskaperna hos vissa livsmedel vi kan uppnå följande resultat:

Minska inflammation

 • stärka våra leder
 • ourish brosk
 • stimulera produktionen av kollagen
 • öka vårt immun
 • edan kommer vi att tala om några baslivsmedel mot artrit som vi bör inkludera i vår frukost att börja dagen bästa möjliga sättet.

1. erry

De allra flesta frukterna är väldigt friska precis som de är. Men de som faller i kategorin "röda bär" - som

jordgubbar, körsbär, blåbär, plommon och vindruvor De är rika på antioxidanter, liksom askorbinsyra (en av formerna av vitamin C).

 • antocyaniner och karotenoider, liksom deras flera anslutningar, som finns i röda frukter,
 • hjälper oss att bekämpa de fria radikaler som gör inflammationen värre Det är alltid bäst att äta frukt när det är färskt. Men eftersom många av dessa frukter inte är lättillgängliga hela året, oroa dig inte om du måste köpa dem frusna. Även om vitaminhalten blir lägre, kan de fortfarande vara en stor hjälp.

2. Coffee? Ja tack!

Oroa dig inte:

Om du lider av artrit, behöver du inte sakna kaffe. är ännu mer nödvändigt! Kaffe är rik på en antioxidant som kallas polyphenoler. Tack vare det hjälper det oss att skydda oss mot cellulär skada, bekämpa inflammation och förbättra hjärthälsan.

 • För att maximera fördelen med en kopp kaffe är det viktigt att 
 • . Om du föredrar att din kaffe ska vara söt, försök att lägga till brunt socker, honung, kokosolja eller mjölk tillverkade av en vegetabilisk produkt, som havre. är det gäller livsmedel mot artrit, rekommenderas det starkt att du kommer ihåg det faktum att

livsmedel som innehåller fullkorn är att föredra framför livsmedel som innehåller raffinerat spannmål

Med raffinerat spannmål har skal och kärna tas bort. Det är här de flesta vitaminer, mineraler och proteiner är koncentrerade. Om vi ??överdriver intaget av bearbetade livsmedel som vitbröd och raffinerat vitt mjöl, kommer inflammation i lederna att öka. Därför bör vi försöka att ta del av dessa hälsosammare alternativ i vår frukost:

maranth:

Denna spannmål är rik på protein, har en läcker nötaktig smak och är en bra ingrediens för att använda för att skapa en god frukost gröt.

 • Detta är ett alternativ som aldrig misslyckas. Kombinera den med jordgubbar, äpplen och honung för en sensationell hälsosam frukost.
 • Denna korn är mycket rik på protein och kan användas för att göra pannkakor och muffins.
 • Detta spannmål har några fantastiska egenskaper som hjälper till att bekämpa inflammation av artrit.
 • Om du har problem med att välja en god natursaft för din frukost, märka detta: 

är det bästa alternativet.

Dess naturliga antioxidanter, karotenoider, vitaminer C, D och K och en hel del mineraler hjälper dig att ta hand om dina leder och öka kollagenproduktionen 5. Pistaschmandlar

Förvånad? Det är högst troligt att du redan har ätit dessa supernötter. Pistachios är

en naturlig källa till fantastiska proteiner

som du definitivt bör dra nytta av om du lider av artrit. De är rika på kalcium, magnesium, zink, -vitamin, fiber och alfa-liposyra (L). lla dessa hjälper till att

 • öka immunförsvaret. Och naturligtvis bör vi tillägga att det bästa sättet är att upprätthålla en balanserad och varierad kost. Till
 • prioritera vissa specifika livsmedel rik på vitamin C och med antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lindra symptomen på artrit. Det är värt att hålla några enkla matar mot artrit, som dessa, i åtanke för din hälsa och välbefinnande.

7 saker du behöver veta om att äta frukost Visste du att frukosten ska vara som andra måltider, med olika och olika matgrupper? Försök att inkludera protein, fiber och vitaminer. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar