5 Steg för att hitta en känslomässig balans

motionsstabilitet skapas av en lugn atmosfär. Det regleras också av en inre harmoni. tt komma till denna punkt är inte lätt. Det finns dock några enkla strategier vi kan använda för att komma dit.

Vi vet att känslomässig stabilitet är synonymt med välbefinnande. Det är också nära relaterat till din fysiska hälsa.

ågot fantastiskt händer när vi når denna stabilitet. Vi kan äntligen vara närvarande vid varje ögonblick. Ingenting kan förstöra vår självkänsla. Och vi får känslan av att ha en bra mängd självkontroll.

Om vi ??tänker på det, kommer samhället att överraska oss. Det är en konstruktion byggd på ljud och hastighet.

Med buller hänvisar vi till de krav som våra miljöer ställer på oss. Vårt samhälle berättar att vi måste vara den mest produktiva arbetaren, den bästa dottern, den bästa fadern, den bästa systern eller den bästa grannen.

 Det kan ta oss ifrån saker som gör oss till oss. Dessa saker kämpar ut. Det kan också komma till en punkt där vår känslomässiga balans är helt otrolig.

Vi måste hitta en lugn känsla. Det är möjligt att hitta en harmoni mellan våra behov och externa krav. Vi måste hitta denna subtila känslomässiga balans. Det är ju där vi är mycket mer glada och fria.

Vi föreslår att du reflekterar över detta medan du läser den här artikeln.

Samuraiens filosofi för att hitta en känslomässig balans

Det är möjligt att titeln på det här avsnittet fick din uppmärksamhet. är allt vid första ögonkastet sätter du inte samurai och psykologi i samma låda.

Men . Det är värt att veta ushido.

Vi vill faktiskt lyfta fram en intressant punkt. öcker Träning Samurai Mind: ushido Sourcebook till finns i alla bokhandlar på nätet.

I denna bok går författaren igenom vad Samurai gjorde för att lugna sitt sinne. På kunde de övervinna sina fiender.

ushido är i själva verket en filosofi som sammanfattar strategier för personlig tillväxt. De aspekter som ushido fokuserar på har lockat otaliga självhjälpsguruer.

I den här artikeln vill vi dela 5 grundläggande strategier. Dessa hjälper dig att hitta känslomässig balans.

1. Du måste vara över dina bekymmer.

Du borde aldrig sätta dig under det du fruktar. För att hitta känslomässig balans måste vi ha en bra grepp om verkligheten.

 • ehovet av att vara över våra bekymmer är enkelt.Det innebär att vi måste 
 • är du lägger dig själv under dina bekymmer kommer de att dra dig längre ner.

Till exempel, vad skulle hända om du inte har ett jobb? För de flesta kommer det att bli en mycket komplicerad, om inte en förödande situation.

Det kan vara mycket lätt att tappa kontrollen. Om det händer kanske du säger "det finns ingen lösning på detta problem" eller "Jag kommer alltid fastna här". Du måste vara försiktig med din rädsla.

Kom ihåg, betrak dig själv lite högre än din . På så vis kan du få kontroll. är du gör, förlorar de de saker du fruktar kraften över dig.

2. cceptera motgång

Samurai accepterade hans död. De insåg att de förr eller senare skulle ge upp sina liv ur tjänst. Detta var en del av ushido.

 • Vi behöver inte gå till det yttersta. Men vi måste acceptera motgång. Det är trots allt viktigt att inse att livet inte är lätt. Ibland förlorar du saker och ibland måste du släppa saker.
 • tt acceptera den här mörka sidan av livet På så sätt kan vi gå emot en känslomässig balans.

3. Utveckla din beslutsamhet

Vi måste vara aktiva deltagare i livet, inte bara åskådare. Vi måste lära oss att fatta beslut för oss själva. Om vi ??inte gör det, kan vår självkänsla, känslor, värdighet och värderingar lätt brytas.

Vi måste utveckla vårt förtroende. På detta sätt, 

4. Ditt sinne är din bästa allierade.

n samuraiens bästa allierade var deras sinne. är allt, 

 • Det finns många fiender av ett balanserat sinne. land dessa är stress, tvivel och rädsla för de största motståndarna. De tar våra tankar borta från de saker vi ska fokusera på.
 • För att träna våra sinnen måste vi ha tid för oss själva varje dag.
 • Tystnad, och att ta hand om våra behov är mycket viktigt. Försök att ta en timme eller två varje dag för att arbeta mot dessa saker. Detta hjälper dig att arbeta mot ett lugnt sinne.

5. Håll värden, principer och mål klara

lla ska Ibland kan det vara så enkelt som "Jag önskar och förtjänar att vara lycklig".

Precis som Samurai har sin ushido-kod, 

 • Om du har ett mål och du vet varifrån det kommer, kan inget stoppa dig. Du vet vart du ska gå och ha dina principer. Den psykologiska och känslomässiga balansen som detta ger är väldigt viktigt.

Sätt på detta i praktiken idag!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar