5 Tips för att undvika förstoppning

Förstoppning drabbar alla på ett eller annat tillfälle i livet, oavsett om det är den milda eller mer intensiv strid. Tänk bara på alla tv-reklam som man ser om ämnet. Dessutom erbjuds läkemedel som i vissa fall kan leda till allvarliga biverkningar. Men med några få enkla steg kan du även behandla förstoppning och bli av med smärta och obehag som ett resultat av det. Ta reda på hur i den här artikeln !

Varför uppstår förstoppning?

nligt studier uppträder 1 av 5 förstoppning, där majoriteten är kvinnor eller personer över 65 år. Kvinnor är mer benägna på grund av hormoner och menstruation. Det kan ofta känna förstoppning om du bara har avföring en till tre gånger i veckan. edan är några av de vanligaste orsakerna till förstoppning. Tänk på att dessa problem kan leda till allvarliga problem med tiden.

  • Dålig diet eller snabbmat intag
  • Skipping frukost
  • n stillasittande livsstil
  • Vissa receptbelagda läkemedel (läkemedel mot högt blodtryck, antidepressiva medel och ångestdämpande mediciner)
  • Uppskjutande av lavatory

5 tips för att förhindra förstoppning

1. Har du en hälsosam frukost?

Frukost krävs. Ibland måste man bara köra ut ur huset med bara en kopp kaffe, men frukost spelar en viktig roll i att hålla dig frisk varje dag . Frukost är dagens viktigaste måltid, där vi fyller kroppen med energi och får en bra start och förberedelse för den kommande dagen. Dagens första måltid sätter standarden för dina goda matvanor och hjälper matsmältningen att fungera ordentligt. Så vad är den bästa frukosten?

  • , nötter, några russin och lite sojamjölk. lla dessa ingredienser ger en hälsosam dos av fiber för matsmältningssystemet.
  • : Dricks något varmt på morgonen hjälper till i matsmältningen och grönt te är alltid en välsmakande alternativ.

2. Hur mycket vatten ska du dricka varje dag?

Du vet att det är viktigt att du dricker minst två liter vatten dagligen. Med vatten hjälper dina organ att fungera, så att njurarna filtrera blodet bättre och eliminerar toxiner , funktions ökar lever och ser till att matsmältningssystemet fungerar bäst så att du kan gå på toaletten utan smärta och obehag. Det tar inte lång tid att fylla en flaska vatten och sätta i påsen innan de lämnar hem. Och om du vill ha lite extra smak, lägg till lite citronsaft som är både uppfriskande och smakfull.

3. Sallader är lösningen

Falla inte för frestelsen att fylla kylskåpet eller frysen med måltider som är lätta att laga i mikrovågsugnen. Undvik halvfabrikat. Det är viktigt att äta färska frukter och grönsaker som innehåller mycket fiber. Sallader är enkla. Lägg till vad du har till hands: Färsk spädbarn fylld med färska eller torkade frukter . Skivad ananas på en spenatbädd toppad med nötter, grillad kyckling med lite olivolja eller limejuice är en utsökt måltid. Och kom ihåg att att äta råa matar främjar sunda matsmältningsenzymer och gör matsmältningen lättare för ditt system. Om du kan, äter du också tomater, lök och gröna paprika.

Och hur är det med ett stort glas kall rödbetersjuice? ller kronärtskockor med olja och ättika? Det finns många enkla recept som kan hjälpa dig med dina matsmältningsbesvär. Kom ihåg att du vill undvika mat som absorberar vatten och stjäl från ditt system och ersätta dem med matsmältningsstöd (äpplen, bananer och päron).

4. Var inte rädd för bröd

Var försiktig med att starta en ny diet. De är ofta mycket restriktiva för vilka livsmedel du kan äta och kan slutligen vägra mat som innehåller hela korn och spannmålsprodukter som är nödvändiga för hälsosam matsmältning . Falla inte för skrämmande propaganda som du går ner i vikt genom att äta bröd eftersom det helt enkelt inte är rätt. Det är bra att bibehålla en balanserad kost, men att äta fiber och spannmål i bröd är en viktig del av en hälsosam och näringsrik kost. Och att du får ditt dagliga intag hjälper dig med förstoppning och får dig att känna dig mycket bättre.

Helst bör du äta helvetebröd. Undvik vitt bröd, eftersom de ofta är bakade med smör och fint mjöl. Vi rekommenderar bröd som lagras i havre, eller helst råg, som innehåller hälsosamt fett och hjälper dig i dina toalettbesök.

5. Daglig övning

Trettio till fyrtio minuter om dagen är tillräckligt för att hålla dig frisk. n stillasittande livsstil kan ha en negativ inverkan på matsmältningen, antingen för att den misslyckas eller inte fungerar ordentligt. . Det är viktigt att flytta. Ta en jogga, gå en promenad eller ta en cykeltur. Ta en vän på en tidig morgonresa och gör det till ett trevligt ögonblick och inte bara träna. Om du gör det dagligen kommer din kropp och matsmältning att tacka dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar