5 Typer av livsmedel som du ska aldrig äta

Folk frågar ofta vad de borde och borde inte äta. Proteiner efter träning, vilken typ av ris, fullkornsmat, fisk och skaldjur till exempel. Svaret på dessa frågor är (nästan) alltid detsamma: Kanske eller kanske inte. Ibland. Det beror på.

Varför? lla är olika, det som är bra för en person kan vara "skadlig" för andra. Det beror på hur mycket du äter. I denna artikel kommer vi att lista 

Mat som rekommenderas inte

Även om det är sant att vissa livsmedel kan vara farligare än andra, och vissa rekommenderas eftersom de är friskare, kan vi inte kategorisera mat som "bra eller dåligt". 

Den mat du ska aldrig äter

Mat du inte gillar

Du kommer inte gillar varje platta av livsmedel får du, eller vad som är på menyn i restaurangen. Så, varför gillar du? Det är sant att mat är vår bransch, men det bör avnjutas. Det är en kulinarisk kärlek och ecstasy. Perfekt om det smakar gott. Men tvinga dig inte att äta mat du inte gillar. 

Det är inte sant. Om du inte gillar det, är det inte bra för dig. Det kan naturligtvis ha näringsmässiga fördelar, men det finns en miljon andra livsmedel du verkligen tycker om! Är "hälsosam mat" inte bara ångad broccoli och kycklingfiléer. Försök att vara lite kreativ och göra dina smaklökar glada medan du håller dig frisk.

Den mat som gör att du mår dåligt

Du älskar en viss typ av mat men blir uppsvälld och slö efter att ha ätit. Detta händer med alla typer av mat och beror på personen, trots att vetemjöl, mejeriprodukter och kött toppar listan.  Den ena procenten är där du kommer att njuta av och njuta av maten.  Om du funderar på mat som gör att du känner dig obekväm som ett slags "behandla", kommer du att njuta av det mycket mer. Glöm inte att du kommer att känna dig hemsk om du äter för mycket.

Den mat som gör att du känner sig skyldig

Du vet exakt vad vi pratar om. Under hela helgen du äter kakor, brownies, glass, pommes frites, pannkakor, godis ... och du vaknar på måndag med en massiv "baksmälla" och skyldig. Det känns som om det inte kommer att försvinna, även om du bara äter äpplen, tomater och morotsallad hela veckan.

Och då händer det naturligtvis detta:  vilket är omöjligt. Samma händer efter att ha druckit alkohol. Du lovar att du inte kommer att dricka igen (även om du inte tror det själva och kommer att upprepa samma sak följande helgen).

 Det har ingen anledning. tt skämmas för att äta ohälsosamma under en kort tid gör att du känner dig missnöjd med din kropp och tvingar dig att äta saker som du kanske inte gillar "bara för att det är hälsosamt". Denna teknik  Först och främst kommer du inte att kunna förlora det fett du redan har. För det andra förstår din mage inte vad som händer. Det kan bli känsligare om du äter hälsosam måndag till fredag ??och behandlar sedan fett, kryddor och socker på lördag och söndag.

Om du brukar festa, gå ut eller beställa ta bort på helgerna, ät inte för mycket.  Ät inte vad som gör dig skyldig och andra eftersom din mat borde vara fantastiskt före och efter att ha ätit det! Är det värt om du slutar äta men känner dig dålig?

Mat som du bara inte kan sluta äta

Mat som du bara inte kan sluta äta så länge som paketet inte är klart. Oavsett hur mycket tid du är, fortsätter du att äta till någon som säger att du ska sluta. 

Mat som du inte kan sluta äta, vilket är beroendeframkallande, som frites, choklad, hamburgare och pizza. ll den maten skapar kemiskt svar i hjärnan och kan vara mycket beroendeframkallande. Det är inte bara skräpmat, du kan också vara beroende av hälsosam mat.

Det kan vara blackberry marmelad, mormors hemlagade kakor eller en sallad. Om du inte kan sluta äta en spruit, så är det bra ...

Mat som inte är mat

Majssirap med hög fruktos. Modifierad majsstärkelse är inte mat. Konstgjorda färgämnen och smaker är inte märg. Cellulosa (trämassa som ofta finns i riven ost) är inte mat. Propylenglykol? Ät inte heller det. Men stora livsmedelsindustrier lägger dem i sina produkter.

Dessa ingredienser används i många livsmedel. Detta sparar företag pengar. Det skapar också en viss missbruk av konsumenterna. 

 Högkvalitativt animaliskt protein (grötbiff, utan antibiotika och hormoner), fria kycklingar, fisk från havet. Läs varje etikett, om du hittar en ingrediens som du inte känner igen, är det troligt att det här inte är mat.

ADVERT

Lägg till din kommentar