5 Ohälsosamma, blekta livsmedel

Visste du att du äter förmodligen fem olika  vilket inte är bra för din hälsa? Förteckningen över denna typ av mat innehåller bordsalt, vitsocker, komjölk, raffinerat mjöl och margarin.

I denna artikel kommer vi att förklara varför sådana livsmedel är så ohälsosamt och komma med några hälsosammare alternativ som kommer att vara bättre för din hälsa.

ordsalt

är vi pratar om salt talar vi vanligtvis om salt. Men idag är det viktigt att lära sig att skilja mellan raffinerat och naturligt salt. affinerat salt är mer allmänt känt som bordsalt och är helt enkelt raffinerat natriumklorid, utan näringsämnen. Det innehåller också ofta tillsatser som gör att det inte klamrar sig.

Saltet är inte bara mycket ohälsosamt, men regelbunden användning av bordsalt kan också skada kroppen på lång sikt. I stället bör du använda naturligt salt som innehåller bara naturliga näringsämnen. Det mest kända naturliga saltet är havssalt. Det är inte så dyrt, men det finns också många andra alternativ som himalayasalt.

Vitt socker

Vitt socker ger dig inga näringsämnen och många dietister anser att det är faktiskt giftigt. Den innehåller tomma kalorier som får dig att gå upp i vikt och stort intag kan orsaka diabetes typ 2. Det kan också skada tänderna . är socker har kommit in i blodet drar syran i vitsocker mineraler som kalcium. Detta kan göra både tänder och skelett svagare.

Du behöver inte skära sötsaker helt från din kost. Försök också byta ut vitsockret med brunt socker, honung och naturligt fruktsocker.

Kumelk

Många nutritionists tror att man inte bör dricka köksmjölk efter de fyra första månaderna. Detta beror på att kroppen förlorar enzymet som gör att vi kan smälta laktosen. ndra tror åter att . nligt denna teori lider en stor del av befolkningen av laktosintolerans utan deras kunskaper om det. Vi fortsätter att dricka mjölk eftersom vi inte har symptom på denna intolerans.

 Kumelk har associerats med magsyra, inflammatoriska sjukdomar, anemi, hjärtsjukdom och fetma.

Det finns några studier som tyder på att mjölk 

aturliga alternativ till komjölk är mjölk tillverkade av havre, ris bovete, mandel med mer. Detta är laktosfri mjölk, eftersom det är lättare och matsmältande och som orsakar mindre skada.

raffinerat mjöl

Vi äter mer och mer förfinad mat, även om 

affinerad mjöl, i motsats till . Det ökar också risken för koloncancer, eftersom tjocktarmen behöver fiber för att hålla sig frisk.

Ingår i raffinerat mjöl räknar vi också många livsmedel som finns i vår dagliga kost, till exempel pasta, bröd, kakor, jästbakning och mer.

Margarin

Smör från komjölk är en naturlig mat som människor har konsumerat genom historien. Margarin är å andra sidan en konstgjord produkt under de senaste årtiondena, gjord av vegetabilisk olja av tvivelaktig kvalitet . För att göra dessa oljor till margarin, ha en ljus färg och god smak, genomgår de många olika raffineringsprocesser. Vitamininnehållet i dessa margariner tillsätts artificiellt.

 innehåller dessutom transfett. Detta fett är mycket ohälsosamt för kroppen och förknippas bland annat med en högre risk för hjärtsjukdom. ftersom margarin är växtbaserad innehåller den inte kolesterol, men det som är säkert är att transfett ökar nivån på dåligt kolesterol i kroppen.

ADVERT

Lägg till din kommentar